Για τον εσωτερικό κανονισμό των σχολικών μονάδων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  243 – 7/9/2021                                                        Προς : τα μέλη , ΣΕΠΕ,  ΔΟΕ

 

 

Έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα και αναλυτικά από την περσινή χρονιά βλέπε Για τον λεγόμενο «Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας» των σχολικών μονάδων! – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.)  και για τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγει   καθώς

  1. συνδέεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας (αποτελεί κομμάτι των δεικτών αξιολόγησης της)
  2. της σύνδεσής του με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αποδοχή της συνδιοίκησης των σχολικών μονάδων με το δήμο και το σύλλογο γονέων αλλά και
  3. του αυταρχικού αντιπαιδιαγωγικού περιεχομένου και πλαισίου που ΙΕΠ με τα υποδείγματα του που εισάγουν τιμωρητικές διατάξεις από την εποχή του επιθεωρητισμού.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η  Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής όσο και οι συντονιστές έχουν επιδοθεί σε μια πιεστική προσπάθεια να επιβάλουν την πλήρη εφαρμογή του νόμου σχετικά με τους εσωτερικούς κανονισμούς αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους συλλόγους διδασκόντων να επιμείνουν ότι

  • Ο εσωτερικός κανονισμός πρέπει να αποτελεί πραγματικά εσωτερική διαδικασία της σχολικής μονάδας. Να διαμορφώνεται από το σύλλογο διδασκόντων, με βάση τις ανάγκες, τις εμπειρίες, και τις προηγούμενες σχετικές επεξεργασίες και να μένει στο σχολείο χωρίς άλλες ελεγκτικές διαδικασίες από εξωτερικούς παράγοντες.
  • Να απορρίψουν τα αυταρχικά, αντιπαιδαγωγικά, έξω από την πραγματικότητα του σχολείου, υποδείγματα του ΙΕΠ.
  • Ιδιαίτερα όπου έχουν από το παρελθόν διαμορφώσει εσωτερικό κανονισμό να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτόν όπως γινόταν μέχρι τώρα, για τις ανάγκες του σχολείου.

Να μην νομιμοποιήσουν την συνυπογραφή με τους δήμους και τους συλλόγους γονέων και να μην αποδεχτούν την προσέγγιση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας. Σε κάθε περίπτωση κανένας συνάδελφος να μην συναινέσει στην διαδικασία αυτή  και να μην υπάρχει συναίνεση του συλλόγου διδασκόντων σ΄ αυτό.

Να μην δεχτούν παρεμβάσεις στην απόφαση του συλ διδασκόντων.

Ο σύλλογος  στηρίζει και καλύπτει  κάθε σχολική μονάδα σ΄ αυτές τις κατευθύνσεις. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail