Θλιβερός Κατήφορος για το Αυτόνομο Δίκτυο – Αυτογελοιοποιείται με αστείες ανακοινώσεις

Print Friendly, PDF & Email

 

  • Ανύπαρκτο από τις δράσεις του Συλλόγου και κρυβόμενο στη Γενική Συνέλευση
  • Είναι επί χρόνια η ουρά των ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ συγκροτώντας πλειοψηφία μαζί τους στη ΔΟΕ
  • Με τη δική του ψήφο οι παρατάξεις των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ παίρνουν πλειοψηφία σε κάθε απόφαση.
  • Παραλίγο να τινάξει στον αέρα τον αγώνα των εκπαιδευτικών αρνούμενο να ψηφίσει επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής στο κρισιμότερο ΔΣ της ομοσπονδίας.
  • Αισθάνεται καθημερινά την κατακραυγή των εκπαιδευτικών και προσπαθεί να διασωθεί μέσα από τις γνωστές ανακοινώσεις με ψευδή και ύβρεις.

 

Δυστυχώς υποχρεούμαστε να ασχοληθούμε πάλι με την παράταξη των πρώην Ενωμένων Εκπαιδευτικών-νυν Αυτόνομο Δίκτυο, εξαιτίας της υποτιμητικής για τη νοημοσύνη όλων μας, ανακοίνωσης της με την οποία χρησιμοποιεί την ομάδα viber του συλλόγου για να επιτεθεί για πολλοστή φορά στη λειτουργία του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου». Προφανώς η ομάδα αυτή λειτουργεί απολύτως θεσμικά και σε αυτήν αναρτώνται επίσημες δράσεις και ανακοινώσεις από τους εκπροσώπους (πρόεδρο, γραμματέα) του συλλόγου οι οποίοι εξάλλου και υπογράφουν τις αποφάσεις/ανακοινώσεις κάθε σωματείου. Φυσικά και το γνωρίζει αυτό το Αυτόνομο Δίκτυο. Επιλέγει όμως να υπονομεύσει και αυτή τη διαδικασία του συλλόγου για να δημιουργήσει εντυπώσεις μήπως και ξεχάσει ο κόσμος της εκπαίδευσης τη συνδικαλιστική απογύμνωσή του όλο το προηγούμενο διάστημα, όπου οι μάσκες έπεσαν και αποδείχθηκε περίτρανα ότι αποτελεί συμπλήρωμα και συνέχεια των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με τη στάση του παραλίγο να γίνει ο ευεργέτης της πολιτικής της κυβέρνησης.

Το Αυτόνομο Δίκτυο λοιπόν ήταν η παράταξη που στις 16/3/24 στο έκτακτο ΔΣ της ΔΟΕ συντάχθηκε μαζί με τις ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ και ψήφισε την πιο ντροπιαστική απόφαση στα χρονικά της ομοσπονδίας. Ψήφισε ώστε να ΜΗΝ επαναπροκηρύξει τότε η ΔΟΕ Απεργία/Αποχή από την ατομική αξιολόγηση υιοθετώντας όλη την εκφοβιστική επιχειρηματολογία ΨΕΜΑΤΩΝ του υπουργείου παιδείας, του Κόπτση, του Κατσαρού, της Κεραμέως και του Πιερρακάκη. Ακολούθησαν μέρες ντροπής για το εκπαιδευτικό κίνημα. Η ΔΟΕ αφού άφησε εν μια νυκτί ακάλυπτους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που επί 2,5 χρόνια αντιστέκονται στον επιθεωρητισμό, δεν έστειλε καν ανακοίνωση στα σχολεία και την Τρίτη 19/3 δεν είχε καν ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα. Δε σταμάτησε εκεί όμως, με την ψήφο του Αυτ. Δικτύου εξέδωσε δύο ανακοινώσεις-μνημεία υποταγής και κυβερνητικού συνδικαλισμού στις οποίες τρομοκρατούσε(!) τον κλάδο, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα των αξιολογητών και του υπουργείου. Όλα αυτά έγιναν με τις δύο καθοριστικές ψήφους του Αυτόνομου Δικτύου στη ΔΟΕ που προστέθηκαν στις 5 των ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ, ενώ μειοψήφησαν με 4 ψήφους οι Παρεμβάσεις και η ΑΣΕ που φυσικά απαιτούσαν κλιμάκωση του αγώνα και επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής. Εν ολίγοις η ΔΟΕ χωρίς Απεργία/Αποχή ( Δίκτυο) έλεγε ουσιαστικά στα μέλη της ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες αξιολόγησης (ανάρτηση σε πλατφόρμα, δημιουργία σχεδίων μαθήματος σε συνεργασία με αξιολογητές και καθορισμό ραντεβού προς αξιολόγηση).

 

Καταλαβαίνουμε λοιπόν την τεράστια ευθύνη του Αυτ. Δικτύου που καθόρισε τη στάση της ΔΟΕ με την απόφασή του να συνταχθεί ξανά με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και όχι με τη συνέχιση του αγώνα.

Ευτυχώς μετά το ξεπούλημα από τη ΔΟΕ  οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώθηκαν. Πραγματοποιήθηκαν μετά από χρόνια κατάμεστες Γενικές συνελεύσεις των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα με πρωτοφανείς εικόνες. Στις συνελεύσεις αυτές όπως και στην τεράστια συνέλευση του συλλόγου μας το Αυτόνομο Δίκτυο κρυβόταν ή υπο-εκπροσωπούνταν. Για πρώτη φορά στα χρονικά στο σύλλογό μας έστειλε έναν μόνο εκπρόσωπο ο οποίος κατέθεσε το πλαίσιο υποταγής που είχαν ψηφίσει και στη ΔΟΕ και πήρε 3 ψήφους απέναντι σε πάνω από 150 ψήφους που πήρε το αγωνιστικό πλαίσιο που απαιτούσε από τη ΔΟΕ συνέχιση του αγώνα και επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής και κατατέθηκε από την Ανεξάρτητη Κίνηση.

Το αποτέλεσμα αυτής της πραγματικής «εξέγερσης» των εκπαιδευτικών στις γενικές συνελεύσεις ήταν να υποχρεωθεί η ΔΟΕ μετά την ολομέλεια προέδρων που ακολούθησε να επαναπροκηρύξει Απεργία/Αποχή η οποία μάλιστα δεν έχει ακόμη και σήμερα προσβληθεί δικαστικά και χάρη σε αυτήν το 60+% των νεοδιόριστων στο σύλλογό μας μπορεί και αντιστέκεται και κάνει απεργία/αποχή. Το πιο αστείο βέβαια είναι ότι τα στελέχη του Αυτόνομου Δικτύου μετά από όλα αυτά είχαν το «σθένος» να επισκεφτούν σχολεία και σε μια επίδειξη κωλοτούμπας και να καλέσουν σε Απεργία/Αποχη, ενώ 2 βδομάδες πριν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους τρομοκρατούσαν λέγοντας πόσο επικίνδυνο ήταν κάτι τέτοιο!

Μετά από όλα αυτά και μπροστά στο φόβο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΔΟΕ που θα γίνουν στις 27/5 στο σύλλογό μας το Αυτόνομο Δίκτυο στην προσπάθεια του να διασωθεί στα μάτια έστω κάποιων συναδέλφων, βγάζει ανακοινώσεις για το viber στη λογική του «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Όμως πλέον ο κόσμος γνωρίζει. Ψήφος στο Αυτόνομο Δίκτυο σημαίνει ψήφος συνθηκολόγησης με την εγκληματική για την εκπαίδευση πολιτική της κυβέρνησης. Σημαίνει στήριξη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής, στήριξη σε μια ΔΟΕ παραμάγαζο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σημαίνει χέρι βοηθείας στην Κεραμέως και στον Πιερρακάκη.

Μοναδικός τους στόχος να, σπιλώσουν, να υπονομεύσουν τη δράση του συλλόγου και την αγωνιστική του στάση.

Οι συνάδελφοι ευτυχώς γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ποιος και ΔΕΝ ξεχνούν τόσο εύκολα όσο θα ήθελε σίγουρα η ηγεσία του Αυτόνομου Δικτύου.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail