ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  Στην προβολή της ταινίας BACKPACK FULL OF CASH (Σχολική τσάντα γεμάτη λεφτά) Την Πέμπτη 25/4/24  στις 7:00μμ στο 1ο ΔΣ Παιανίας (αίθουσα εκδηλώσεων)  Κατσιμίχα Κ, Παιανία – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 68-17/4/24                   Προς: τα μέλη μας- εκπαιδευτικούς & συναδέλφους Β΄  βάθμιας,                             συλλόγους γονέων  & ΕΝΩΣΗ Γονέων Παιανίας -Γλυκών Νερών,                                                                                    Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Δήμο Παιανίας

 

     

Οι σύλλογος μας ανοίγει τη συζήτηση για την δημόσια εκπαίδευση και την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης που προωθείτε ως μέθοδος για τη βελτίωση της εκπαίδευσης τόσο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στα πανεπιστήμια.

Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνουμε την προβολή της αμερικανικής ταινίας – ντοκιμαντέρ του 2015 Backpack full of cash (Σχολική τσάντα γεμάτη λεφτά)  σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό περιοδικό «Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία»  που εξασφάλισε και την προβολή της ταινίας  – ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και ανέλαβε τον υποτιτλισμό της.

Την Πέμπτη 25/4/24  στις 7:00μμ στο 1ο ΔΣ Παιανίας (αίθουσα εκδηλώσεων)     Κατσιμίχα Κ, Παιανία

                                             ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον  της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Δύο λόγια για την ταινία :

Η ταινία αποτυπώνει τις διαδοχικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στις ΗΠΑ από αυτή του Μπους  “No child left behind” έως αυτή του ΟΜΠΑΜΑ “Race to the top” που έγιναν στο όνομα της βελτίωσης της εκπαίδευσης και δείχνει τα αποτελέσματά τους  στο αμερικάνικο εκπαιδευτικό σύστημα. Παρουσιάζει την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση  της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, τα σχολεία με κουπόνια – vouchers, τα ηλεκτρονικά σχολεία και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την ελεύθερη επιλογή σχολείου, την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αυτοχρηματοδότηση των σχολείων, την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, την κατηγοριοποίηση – διαχωρισμό σχολείων σε «καλά» και «κακά», τη χρηματοδότηση με βάση την αξιολόγηση, τις διαπιστωτικές εξετάσεις κλπ με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες και δείχνει τα αποτελέσματα για τη δημόσια εκπαίδευση και τη μόρφωση των παιδιών.

Επειδή πολλά μέτρα από αυτά προωθούνται και στη χώρα μας θεωρούμε ότι μπορεί η ταινία να συμβάλει στην ενημέρωση και τον προβληματισμό όλων και να διευκολύνει να κατανοήσουμε και να συζητήσουμε  τι επιδιώκουν για την εκπαίδευση και στη χώρα μας.

Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

Η ταινία : Αμερικάνικη παραγωγή του 2015  Σκηνοθεσία:  Σάρα Μονταλ (πρώην εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο της Νέας Υόρκης). Παραγωγός: Βέρα Αρονοου, Μετάφραση-υποτιτλισμός: Μαρίνα Τουλγαρίδου.

Αφηγητής ο Ματ Ντέιμον

 Δείτε εδώ το trailer: Backpack full of cash (Σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά)-ελληνικοί υπότιλοι (youtube.com)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail