Πρόγραμμα δράσης του συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  244 – 8/9/2021                                                        Προς : τα μέλη , ΣΕΠΕ,  ΔΟΕ

 

Με βάση τη συζήτηση στην έκτακτη ΓΣ 8/9/21 , (με συμμετοχή 40-50 συναδέλφων/ισσων) και τις εξελίξεις το ΔΣ του συλλόγου αποφασίζει για το πρόγραμμα δράσης :

  1. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ που έχουν προκηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και αγκαλιάστηκαν με συντριπτικά ποσοστά με πάνω από 95% από τους εκπαιδευτικούς είναι σε πλήρη ισχύ. Δεν θα επιτρέψουμε να εκκινήσει καμία διαδικασία εσωτερικής αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης στα σχολεία ούτε και φέτος. Να μη διανοηθεί κανείς να προχωρήσει σε βήματα εφαρμογής της.  Σε κάθε «πρόθυμο» στο υπουργείο η απάντηση μας είναι : «Συμμετέχουμε στην απεργία αποχή της ομοσπονδίας και του Συλλόγου και δεν παίρνουμε μέρος στη διαδικασία αυτή».

 

  1. Απεργία αποχή που καλύπτει όλα όσα αφορούν εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης (διευθυντές κ.λπ.) από τις διαδικασίες που περιλαμβάνονται στον νόμο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». Από τώρα διακηρύσσουμε ότι και η  εφαρμοστική του νόμου για την ατομική αξιολόγηση θα βρει τον κλάδο με ΑΠΕΡΓΑ ΑΠΟΧΗ αλλά και κάθε αναγκαία δράση που θα κατοχυρώνει  τον εκπαιδευτικό κόσμο απέναντι σε κάθε διαδικασία τόσο του νόμου όσο και των επικείμενων υπουργικών αποφάσεων. Καλούμε τη ΔΟΕ χωρίς καμία καθυστέρηση να αποφασίσει για τα παραπάνω και ως σύλλογος προχωράμε σε συντονισμό με ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να οργανώσουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

 

  1.  Καμία εσωτερική ιεραρχία στο σχολείο και διαχωρισμό των εκπαιδευτικών. Δεν συμμετέχουμε και δεν ορίζουμε μέντορες, παιδαγωγικούς υπεύθυνους, εκπαιδευτικούς ομίλους, συντονιστές εκπαιδευτικών ομίλων. Κανένας συνάδελφος δεν δηλώνει και κανένας διευθυντής να μην ορίσει .
  2. Προστατεύουμε το διδακτικό κι εργασιακό μας ωράριο. Δε πραγματοποιούμε προγράμματα και σεμινάρια εκτός ωραρίου εργασίας. Δεν καλύπτουμε κενά πέραν του διδακτικού μας ωραρίου.
  3. Κάθε σχολείο/νηπιαγωγείο προστατεύει τη δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων, αποφασίζει ότι ο σύλλογος διδασκόντων είναι το κυρίαρχο όργανο και όλες οι αποφάσεις παίρνονται αποκλειστικά από αυτόν χωρίς να γίνεται χρήση του διευθυντικού δικαιώματος. Κανένας διευθυντής να μην αποδεχτεί να αποφασίζει μόνος του και να συμβάλει στην κατάργηση του συλλόγου διδασκόντων.
  4. Σχετικά με τα εργαστήρια δεξιοτήτων καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να μην εμπλέξουν φορείς άσχετους κι εχθρικούς με την εκπαίδευση όπως ιδιωτικές εταιρείες, ΜΚΟ, δήμους, αστυνομία κ.λπ., να μην αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του σχολείου, να μην προχωρήσουν σε δημιουργία portfolio – φακέλους αυτοαξιολόγησης–αξιολόγησης των μαθητών, σύνδεση των project των εργαστηρίων δεξιοτήτων με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής τους μονάδας, να μην εμπλέξουν σχολικούς συμβούλους, γονείς, δήμους στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων κ.λπ. και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις διδακτικές μεθόδους και πρακτικές που έως τώρα χρησιμοποιούν.
  5. Σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό που αποτελεί μέρος της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δεν καταθέτουμε εσωτερικό κανονισμό προς έγκριση σε δήμο, συλλόγους γονέων, συντονιστές. Λειτουργούμε με βάση τους κανόνες λειτουργίας που έχουμε αποφασίσει ως σύλλογος διδασκόντων για τα ζητήματα που θεωρούμε απαραίτητα
  6. Ως σύλλογος αλλά και μέσα από τον πανελλαδικό συντονισμό σωματείων που συμμετέχουμε και οργανώνουμε απαιτούμε από τη ΔΟΕ να παρθεί άμεσα απόφαση για απεργία – αποχή και από την ατομική αξιολόγηση (ν. 4823) και σαφής δήλωση από τη Δ.Ο.Ε. ότι ο Κλάδος θα σταθεί και πάλι εμπόδιο στα σχέδια διάλυσης του δημοσίου σχολείου, των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραδώσει τον κλάδο το εκπαιδευτικό κίνημα, τους αγώνες του και τις νίκες του, εφαρμόζοντας τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της αξιολόγησης.
  7. Συμβάλλουμε σε Πανεκπαιδευτικό μέτωπο αγώνα με γονείς και μαθητές από την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων. (Ενημερώσεις αγώνα προς γονείς και συλλόγους-χαιρετιστήριο στον αγιασμό -αφίσες του συλλόγου)
  8. Συμμετέχουμε και καλούμε την Τετάρτη 15/9 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που έχει αποφασιστεί από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα σωματεία.
  9. Πανελλαδικός Συντονισμός σωματείων 18/9 με πρωτοβουλία και του συλλόγου μας
  10. Πρόταση για πανεκπαιδευτικό σταθμό και απεργία την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη με συλλαλητήριο και νέες Γενικές Συνελεύσεις και συνέχιση και απεργιακή κλιμάκωση.

Αγωνιζόμαστε για ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, πλήρη επιδημιολογικό έλεγχο με μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail