Για την έκδοση Κάρτας-Δελτίου ελεύθερης εισόδου στα κρατικά Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους # Ο σύλλογος συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά

Print Friendly, PDF & Email

 

Μέσα στις πάγιες διεκδικήσεις μας ως εκπαιδευτικό κίνημα είναι η απρόσκοπτη είσοδός μας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας και της Ευρώπης με τη επίδειξη της κάρτας μέλους της ΔΟΕ.

Με περιοριστικούς χρονικούς όρους, πολύ αυστηρούς για τους αναπληρωτές ( από εκδόσεως -21 Ιούνη)  αλλά και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ( 3ετία) η πολιτεία επιλέγει να αντιμετωπίζει τον εκπαιδευτικό κόσμο και να θέτει αναχώματα στην πρόσβασή του στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Μετά από ερωτήματα πολλών συναδέλφων για την έκδοση καρτών ελευθέρας εισόδου στα κρατικά μουσεία και χώρους ενημερώνουμε και στέλνουμε πρότυπο προς επεξεργασία από την κάθε σχ. μονάδα

  • Βεβαίωσης Δ/ντή Σχολείου
  • Διαβιβαστικό Διευθυντή (για ομαδική αποστολή ανά σχολείο)
  • Αίτηση Εκπαιδευτικού

Αφού συγκεντρωθούν τα δικαιολογητικά ο σύλλογος (απευθύνεστε στα μέλη Δ.Σ. ) μπορεί να αναλάβει την παράδοση των δικαιολογητικών σε μουσείο-εφορεία αρχαιοτήτων ( θα επιλεγεί με βάση το χρόνο εξυπηρέτησής μας) και την παραλαβή τους και επιστροφή στα σχολεία. Όποιο σχολείο ενδιαφέρεται απευθύνεται στα μέλη του Δ.Σ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Δικαιολογητικά για την κάρτα ελεύθερης εισόδου στα κρατικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Με το Φ.Ε.Κ. 2916/31-12-2015 όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, (ημεδαποί και αλλοδαποί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα) δικαιούνται κάρτα ελεύθερης εισόδου στα κρατικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Στην περίπτωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η έκδοση δελτίου ελευθέρας εισόδου είναι δυνατή για το διάστημα που ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα. Η κάρτα εκδίδεται από τις κατά τόπους Αρχαιολογικές Εφορείες ή Μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Α. Εάν η κάρτα εκδίδεται για πρώτη φορά και αφορά μεμονωμένους εκπαιδευτικούς:

-Δύο φωτογραφίες

-Βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, ότι είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ……, το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.

Β. Εάν η κάρτα επανεκδίδεται και αφορά μεμονωμένους εκπαιδευτικούς:

-Μία φωτογραφία

-Η παλιά κάρτα

-Βεβαίωση από τη Διεύθυνση του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, ότι είναι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ…, το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.

Γ. Εάν σε ένα σχολείο είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για έκδοση κάρτας, εκτός των παραπάνω χρειάζεται και ένα διαβιβαστικό από τη Διεύθυνση του σχολείου, που θα αναφέρει: «Σας διαβιβάζουμε τα δικαιολογητικά των παρακάτω εκπαιδευτικών – τα ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας και τηλέφωνα- και σας παρακαλούμε για την έκδοση Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Μπορεί κάθε σχολείο να απευθύνεται στα παρακάτω ΜΟΥΣΕΙΑ -ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 98-100, Αθήνα 210 3213122

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail