Απολύτως νόμιμη η Απεργία Αποχή: Η σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και η τεκμηρίωση της νομικού συμβούλου της ΑΔΕΔΥ.

Print Friendly, PDF & Email

 

ΝΟΜΙΜΗ η συμμετοχή στην απεργία – αποχή (link  από τη σελίδα της ΑΔΕΔΥ)

Μαΐ 22 2020

ΠΡΟΣ:

  1. Ομοσπονδίες-μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  2. Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  3. Γενικούς Συμβούλους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Θέμα: ΝΟΜΙΜΗ η συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Δικαίωση συναδέλφου από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που συμμετείχε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία δικαιώνεται συνάδελφος, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τις κρίσεις επιπέδου Διεύθυνσης, επειδή συμμετείχε στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την αξιολόγηση.

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που δικαιώνει, επί της ουσίας, συνάδελφο και κρίνει ότι η συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων και δεν μπορούν, για αυτόν τον λόγο, να αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών.

Σας αποστέλλουμε ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου, καθώς και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

 

Επιστολή – ΝΟΜΙΜΗ η συμμετοχή στην απεργία – αποχή

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΦΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (από τη νομικό σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ)

 

ΑΠΟΦΑΣΗ Α559_2020 ΔΕφΑθ

χαρακτηριστικότερο όλων το σημείο 8 της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών :

“8. Επειδή, ενόψει των ανωτέρω και ειδικότερα της συνταγματικής προστασίας του δικαιώματος της απεργίας και του τεκμηρίου νομιμότητας αυτής, πρέπει να γίνει δεκτό ότι η διάταξη της παρ. 4 του  άρθρου 24Α του ν. 4369/2016 έχει την έννοια ότι η μη εκπλήρωση από μέρους του αξιολογητή των υπαλλήλων της υποχρέωσης αξιολόγησης των υφισταμένων του δεν κωλύει τη συμμετοχή του στις  διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, όταν τούτο οφείλεται στη συμμετοχή του σε απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η οικεία συνδικαλιστική οργάνωση.”

Δικαιώνει απολύτως τα στελέχη που δήλωσαν Απεργία – Αποχή και δε συμμετείχαν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους και ΠΑΡΑΝΟΜΑ αποκλείστηκαν από τη διεκδίκηση θέσης στελέχους. Διαβάστε ολοκληρη την απόφαση και την ενημέρωση της νομικού συμβούλου της ΑΔΕΔΥ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail