⚡️Αιφνιδιαστική τροπολογία Κεραμέως για τη συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών μέσα στον κατάπτυστο νόμο αποκλεισμού και καταστολής για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία 💻 Διαδικτυακή εκδήλωση για το συνταξιοδοτικό- ασφαλιστικό την Δευτέρα 22/2/21 στις 8:00

Print Friendly, PDF & Email

 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας αντί να αφουγκραστούν την έκρηξη της νεολαίας και του εκπαιδευτικού κινήματος προχώρησαν στην ψήφιση του νόμου ενάντια στο νόμο έκτρωμα που κόβει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα ΑΕΙ, στερεί σε χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα της συνέχισης των σπουδών με εξοντωτικές ποινές, διαγραφές, επιμένει στο αποκρουστικό σχέδιο για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας για την οποία διαθέτει 30 εκατομμύρια ενώ τα πανεπιστήμια υποφέρουν από υποχρηματοδότηση και ελλείψεις σε προσωπικό, εργαστήρια και άλλα αναγκαία για την εκπαίδευση των φοιτητών.

Τα σχέδια αυτά δε θα περάσουν – οι αγώνες της νεολαίας και του εκπαιδευτικού κινήματος θα συνεχιστούν  και ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά.

Στο νόμο αυτό επιχειρεί να αιφνιδιάσει τους εκπαιδευτικούς και να δημιουργήσει τετελεσμένα στη λογική των περικοπών καθώς πέρασε δύο τροπολογίες της τελευταίας στιγμής :

  1. Αλλάζει την περίοδο εγγραφών των μαθητών αντί για το Μάιο στην περίοδο από 1 έως 20 Μαρτίου!!!

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η τροπολογία αυτή καθώς έρχεται σε μια περίοδο που είναι κλειστά τα σχολεία και είναι  δυσκολότερη η ενημέρωση των γονέων ενώ η καθυστερημένες εκπρόθεσμες εγγραφές έχει αποδειχτεί ότι διευκολύνουν τη διοίκηση να διαχειρίζονται καλύτερα και ευκολότερα τους γονείς με μετακινήσεις μαθητών που βολεύει την υπηρεσία προκειμένου να διευκολύνει συμπτύξεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.

  1. Αλλάζει την περίοδο υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης επισπεύδοντας τη αδικαιολόγητα κατά δύο περίπου μήνες.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ -Με απλά λόγια:

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο νόμος θα εκδοθεί και θα λάβει αριθμό ΦΕΚ, η ημεροχρονολογία του οποίου σηματοδοτεί και την έναρξη ισχύος του. Εάν για παράδειγμα ο νόμος δημοσιευτεί στο ΦΕΚ στις 15.2.2021, τότε ο χρόνος τρέχει από τις 16 Φλεβάρη και το 20ήμερο παρέρχεται στις 7 Μαρτίου και η τελευταία μέρα υποβολής των παραιτήσεων θα είναι η Δευτέρα, 8 Μαρτίου, η οποία είναι εργάσιμη. Σε διαφορετική περίπτωση εάν το 20 ήμερο παρέρχεται Παρασκευή, ή Σάββατο, η τελευταία μέρα υποβολής θα είναι στην αμέσως επόμενη εργάσιμη κοκ.

Και αυτός ο αιφνιδιασμός δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά για την προσπάθεια να αποθαρρύνει τη μαζική συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών που αναμένεται ειδικά φέτος καθώς είναι η χρονιά που λήγουν οι μεταβατικές διατάξεις για συνταξιοδότηση νωρίτερα για πολλούς συναδέλφους και μετά οδηγούμαστε σε ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου για συνταξιοδότηση στα 62 και 40 ή στα 67 χρόνια ζωής.

 

Είναι αντιληπτό ότι αυτό επιφέρει μια αναστάτωση σε όσους σκόπευαν να μελετήσουν το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής τους λίγο πριν τον Απρίλη ενώ για όσους θέλουν τους «σπρώχνει» βιαστικά στους διάφορους εργατολόγους για να πληρώσουν αδρά για υπηρεσίες ενημέρωσης που όφειλε το κράτος να παρέχει δωρεάν στους εργαζόμενους.

Βέβαια καθόλου τυχαία δεν είναι η προσπάθεια αποθάρρυνσης και περιορισμού της μαζικής εξόδου εκπαιδευτικών  καθώς από τη μια φοβάται την αδυναμία να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών καθώς ελάχιστες είναι αναλογικά οι μόνιμες προσλήψεις που έχει δεσμευτεί να κάνει και τα κονδύλια για αναπληρωτές δεν είναι συγκεκριμένα καθώς ήδη φέτος δουλεύουν πάνω από 50000 αναπληρωτές σε ΠΕ και ΔΕ.

Από την άλλη όσες συνταξιοδοτήσεις δεν γίνουν παραπέμπονται σε χρόνο μετά την ψήφιση του επικείμενου νόμου Χατζηδάκη για το ασφαλιστικό που δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει πέρα από τη γενική του κατεύθυνση περικοπών.

 

Όπως και να χει με όλα τα μέτρα που παίρνει – κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας αποδεικνύουν το αντιεκπαιδευτικό και αντιλαϊκό τους μένος σε βάρος των εκπαιδευτικών της νεολαίας και του λαού και ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

 

Ο  σύλλογος σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την ενημέρωση όλων των συναδέλφων που ενδιαφέρονται για τη συνταξιοδότηση και τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό (επικείμενος νόμος και άλλα) οργανώνει:

 

Διαδικτυακή εκδήλωση για το συνταξιοδοτικό- ασφαλιστικό την Δευτέρα 22/2/21 στις 8:00  με τον Τάσο Σταυρόπουλο πρόεδρο της ΠΕΣΕΚ  ( Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών).

Οι συνάδελφοι μπορούν να υποβάλλουν συγκεκριμένα ερωτήματα είτε στη συζήτηση,  είτε στο chat της πλατφόρμας.

Ο σύνδεσμος ΕΔΩ.

https://us02web.zoom.us/j/88027700560?pwd=YkZyeDRYa283K0tLY1I2dUV4enR4Zz09

 

Όχι στους αιφνιδιασμούς στη διαδικασία συνταξιοδότησης και τις εγγραφές μαθητών.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail