📯 Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» και εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς άδεια Τακτική Γενική Συνέλευση  Τετάρτη 1/12/21 -📩Εκλογές Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 /12/21

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  279 – 12/11/2021                                       Προς :  τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Το υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά για πάνω από 40 χρόνια κόβει την άδεια για τις συνδικαλιστική διευκόλυνση που είναι νομικά κατοχυρωμένη. Ο διευθυντής Π.Ε. Ανατολικής Αττικής όπως και όλοι οι Δ/ντές εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα – σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Υπ. Παιδείας,  αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια για την εκλογική διαδικασία του συλλόγου μας με αίτημα μας από ( βλ. ΕΔΩ Αίτημα άδειας για τη διεξαγωγή της τακτικής ΓΣ & εκλογών για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σύλλογο Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» )

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την παραπάνω ενέργεια του ΥΠΑΙΘ θεωρώντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου και διωγμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του αυτή και να προχωρήσει στη χορήγηση των αδειών που ζητούν τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση ότι η λειτουργία των σωματείων μας δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν αυτά όσα προσκόμματα και εμπόδια κι αν μας βάλουν.

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τακτική Γ.Σ.

Η Συνέλευση και οι εκλογές πραγματοποιούνται ΧΩΡΙΣ άδεια.  Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Γ. Σ. είναι απαραίτητη.

Με βάση αυτή την εξέλιξη η  Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/12/21 και ώρα 6μμ στο 3ο Δ.Σ. Κορωπίου με θέματα: τον απολογισμό της δράσης του συλλόγου μας, τα μεγάλα ζητήματα για την εκπαίδευση και την πολιτική συγκυρία. Ιδιαίτερα σήμερα που η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη  και υπάρχουν και άλλες σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στο δημόσιο σχολείο, την εργασία και τη ζωή μας βλ.  Ν. Χατζηδάκη,  περιστολή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,  κενά , συγχωνεύσεις, εξετάσεις στην ΣΤ τάξη τύπου PISA , ανάθεση υπερωριών κλπ. Η συμμετοχή μας διασφαλίζει τη δυνατότητα να πάρουμε αποφάσεις και πρωτοβουλίες, να καθορίσουμε το Πρόγραμμα Δράσης του συλλόγου και τον προσανατολισμό του για τα επόμενα δύο χρόνια. Για σχέδιο πανεκπαιδευτικού και πανεργατικού αγώνα για την αποφασιστική διεκδίκηση των αναγκών και δικαιωμάτων μας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Για τις αρχαιρεσίες του συλλόγου  η  υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει με ατομική δήλωση είτε έντυπη είτε ηλεκτρονική στο email του συλλόγου μέχρι την τακτική ΓΣ την Τετάρτη 1/12/21 .

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί μέλη του συλλόγου ή να έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους. Την ημέρα εκείνη θα επικυρωθούν τα ψηφοδέλτια βάσει των ατομικών δηλώσεων. Η κάθε παράταξη είναι υπεύθυνη για την  σύνταξη – κατάθεση -αποστολή του ψηφοδελτίου είτε δια ζώσης είτε στο email του συλλόγου την ίδια ώρα και μέρα.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 & Τετάρτη 8 /12/21, με κάλπη σε κάθε πόλη ευθύνης του συλλόγου.  Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής και την ασφάλεια όλων των συναδέλφων/ισσων,   η διαδικασία θα διεξαχθεί ως εξής:                                                                                                                                                                          

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου από 11πμ έως 5μμ :

  • Λαύριο στο παλιό μηχανουργείο (χώρος συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου) – Λιμάνι – για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Λαυρίου
  • Κερατέα στο παλιό δημαρχείο της πόλης στο ισόγειο – παλιά αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου – Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου 31, Κερατέα, – για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Κερατέας και του Κουβαρά.
  • Παλαιά Φώκαια: στην κοινότητα Παλαιάς Φωκαίας  – για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας.
  • Καλύβια :  στο Δημαρχείο Καλυβίων αίθουσα εκδηλώσεων – για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία των Καλυβίων και της Αγ. Μαρίνας και Κιτσίου.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου από 11πμ έως 5 μμ:

  • Μαρκόπουλο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου Παπαβασιλείου Γ. 34 Μαρκόπουλου Μεσογαίας  για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη.
  • Κορωπί Γυμναστήριο του 1ου Γυμνάσιου Κορωπίου Μερκούρη Γ. Κρωπίας για τα Δημοτικά και νηπιαγωγεία του Κορωπίου.
  • Παιανία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγ. Τριάδος για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Παιανίας.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Στους χώρους των εκλογικών  διαδικασιών θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα ( αντισηπτικά, αποστάσεις ) δεδομένου ότι τα μέλη μας ( εκπαιδευτικοί) για την προσέλευσή τους στα σχολεία διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test.

 ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία χρειάζεται δελτίο ταυτότητας και η απόδειξη πληρωμής για αποσπασμένους από άλλο ΠΥΣΠΕ και αναπληρωτές .                                                                        Δυνατότητα πληρωμής θα υπάρχει και την ημέρα των εκλογών.

Συνάδελφε μόνιμε, αναπληρωτή, συνάδελφε από μετάταξη από τη ΔΕ, συνάδελφε νέε και παλιέ, συνάδελφε κάθε ειδικότητας, συσπειρώσου στο σύλλογο και πάρε την τύχη σου στα χέρια σου.

Διευκρινίσεις για τις εκλογές και τη συνδρομή – οικονομική τακτοποίηση των μελών του συλλόγου

Στις εκλογές έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του συλλόγου (μπορούν να γίνουν μέλη του συλλόγου) και είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Η ΔΟΕ καθόρισε τη συνδρομή προς αυτή, στα 22 ευρώ για κάθε μέλος του συλλόγου και για τους αναπληρωτές  (15 ευρώ). Για τους ΑΜΩ (αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου) μισή συνδρομή (7 ευρώ)

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα η συνδρομή να είναι :

  • για κάθε μόνιμο συνάδελφο (με οργανική εδώ ή αποσπασμένο) 25 ευρώ (22 για τη ΔΟΕ και 3 για το σύλλογο).
  • για τους αναπληρωτές συναδέλφους 15 ευρώ (όσο αποδίδουμε στη ΔΟΕ )
  • για τους ΑΜΩ 7 ευρώ (όσο αποδίδουμε στη ΔΟΕ)

Η οικονομική τακτοποίηση θα γίνει ως εξής :

Προκειμένου να μην υπάρχει ταλαιπωρία τη μέρα των εκλογών προχωράμε στην οικονομική τακτοποίηση όλων τις επόμενες μέρες και καλύτερα πριν από τις εκλογές.

Για την οικονομική τακτοποίηση των μονίμων

Οι συνάδελφοι μόνιμοι που μισθοδοτούνται από τη Δ/νση Αν Αττικής θα τους γίνει παρακράτηση σε 5 δόσεις (5 Χ 5€).

Επειδή θα γίνει παρακράτηση μέσω της μισθοδοσίας τους με ενιαία εντολή οι ελάχιστοι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να είναι μέλη του συλλόγου μπορούν να στείλουν αρνητική δήλωση στο σύλλογο ώστε να μην τους συμπεριλάβει στην κατάσταση των μελών του για την παρακράτηση συνδρομής.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΠΕ

Οι αναπληρωτές και οι αποσπασμένοι  θα  καταβάλουν τη συνδρομή σε μετρητά στα μέλη του Δ.Σ.  ή με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς  στο λογαριασμό: GR7801711790006179010143847  ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ και  με αποστολή της απόδειξης πληρωμής στο emailτου συλλόγου syllogosksotiriou@gmail.com.   Παρακαλούνται να κρατήσουν το αποδεικτικό της καταβολής της συνδρομής από την ηλεκτρονική κατάθεση ή την δια ζώσης απόδειξη που θα λάβουν από το τα μέλη του Δ. Σ. προκειμένου να βεβαιώσουν την οικονομική τους τακτοποίηση στην εφορευτική επιτροπή  την ώρα των εκλογών.

Θα στείλουμε έντυπο συμπλήρωσης για τους αναπληρωτές και αποσπασμένους που  υπηρετούν σε κάθε σχ. μονάδα.

Βάσει αυτών  των  καταστάσεων θα συνταχθούν οι εκλογικοί κατάλογοι.

Οι λίγοι  συνάδελφοι που υπηρετούν  σε περισσότερα από ένα σχολεία και αυτά ανήκουν σε δύο συλλόγους να έρθουν σε επικοινωνία με το μέλη του Δ.Σ και να δηλώσουν σε ποιο σύλλογο θέλουν να συμμετέχουν.

Για την εφορευτική επιτροπή: Όποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές να το δηλώσουν στα μέλη του ΔΣ. Θα υπάρχει και οικονομική αποζημίωση 30 ευρώ.

Κάρτες μέλους της ΔΟΕ και του συλλόγου Όσοι συνάδελφοι μέλη του συλλόγου δεν έχουν την κάρτα μέλους ΔΟΕ θα την πάρουν μέχρι τις εκλογές.

Σημείωση : Για όλα τα παραπάνω, αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα ο κάθε συνάδελφος μπορεί να απευθύνεται στα μέλη του ΔΣ.

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail