📣Παλλαϊκό Συλλαλητήριο Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο Σύνταγμα, απέναντι στον 👮κρατικό αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 192/ 10-03- 2021                                                                 Προς: τα μέλη, ΔΟΕ. ΑΔΕΔΥ

 

Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον γεγονός ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα στην  αστυνομία αλλά και στην πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ που οπλίζει το χέρι των αστυνομικών οργάνων ασκώντας ανεξέλεγκτη και αναιτιολόγητη αστυνομική βία με αυθαιρεσία και πλήρη ατιμωρησία. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά.

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει πολιτικά και επικοινωνιακά να επενδύσει στη διαμόρφωση πεδίου σύγκρουσης και αντιπαράθεσης με τεράστια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που έχουν πληγεί βάναυσα από τις πολιτικές της, αξιοποιώντας άγρια καταστολή προς κάθε πολίτη που βρίσκεται στο «λάθος» σημείο, με αυταρχισμό αλλά και με σχεδιασμό καθώς φοβάται την έκφραση της οργής του λαού που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (διαχείριση πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών κατακτήσεων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων κλειστά πανεπιστήμια και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, επιβολή τηλ εκπαίδευσης για κάθε συγκυρία ).Επιχειρεί, επομένως, με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κάθε είδους  κινητοποιήσεις, και τις αυθόρμητες κοινωνικές αντιδράσεις-αντιστάσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει με τη βία και το φόβο το λαό να σιωπήσει.

Το σύνθημα που κυριαρχεί εδώ και ένα χρόνο στα στόματα χιλιάδων πολιτών είναι ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μπορεί να φοράμε μάσκες, αλλά δεν πρόκειται να κλείσουμε το στόμα μας ή να μας κάνουν να στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας. Είναι φανερό ότι η κρατική καταστολή και η αστυνομική βία εντείνεται επειδή ψηφίζονται όλο και περισσότερα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Απέναντι σε αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησηςτης ΝΔ, οι αγώνες μας συνεχίζονται και κλιμακώνονται. Συντονιζόμαστε με στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων και κάθε αγωνιζόμενο/η.

Όλοι/ες  στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα, για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα – ελευθερίες  ενάντια στον αυταρχισμό.

Καλούμε και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας και όλες και όλοι μαζί να συσπειρωθούμε στον αγώνα για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ενάντια στον αυταρχισμό.

Απέναντι σε αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, οι αγώνες μας συνεχίζονται και κλιμακώνονται.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail