📣ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ. # Ωμή παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη # ΚΑΝΕΝΑ σχολείο να μην ανοίξει! 🚌Με το λεωφορείο του συλλόγου στην ΑΠΕΡΓΙΑ ( Δηλώστε άμεσα συμμετοχή)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 258-9/10 /21                                                                                   Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 

Η ΑΠΕΡΓΙΑ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ πραγματοποιείται κανονικά . Αναλυτικά ΕΔΩ . Σκόπιμα υπονομεύουν μια ΑΠΕΡΓΙΑ που ήδη έχει νικήσει αφού τα πανελλαδικά ποσοστά που ανακοινώνονται από τα σωματεία είναι απίστευτα. Το κάλεσμα της ΔΟΕ ΕΔΩ

Δευτέρα 11/10, την ημέρα που εκδικάζεται η νέα κατάπτυστη έφεση της Κεραμέως, οι εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα κλείνουμε τα σχολεία και στην Αθήνα πορευόμαστε και συγκεντρωνόμαστε στο Εφετείο.

Μέχρι στιγμής και χωρίς να έχουμε επικοινωνήσει με όλες τις σχ. μονάδες μας έχουν ανακοινωθεί  για το σύλλογό ότι  με μεγάλες (ή συντριπτικές)  πλειοψηφίες αλλά και καθολικά μένουν ήδη κλειστά ( θα επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία) .

3 δημοτικά σχολεία του ΛΑΥΡΙΟΥ και τα 3 νηπιαγωγεία

Τα 4 δημοτικά σχολεία των Καλυβίων και τα 4 νηπιαγωγεία

Το Δ/Σ  Παλαιάς Φώκαιας , το 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου

Το 1ο και 4ο Δ/Σ Μαρκοπούλου , τα 3  δημοτικά του Πόρτο Ράφτη, το 4ο Ν/Γ Πόρτο Ράφτη

Το 2ο Δ/Σ Κορωπίου και το 2ο Ν/Γ Κορωπίου , το Δ/Σ Αγίας Μαρίνας και Δ/Σ Κιτσίου

Καλούμε και τον τελευταίο συνάδελφο που την Παρασκευή 8/10  δεν το αποφάσισε να δηλώσει ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΟΣ. 

Επειδή υπάρχει ένας κυκεώνας γεγονότων αλλά και παραπληροφόρησης επίσης παραθέτουμε προς ενημέρωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

15/9/21 Η ΔΟΕ & όλες οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προκηρύσσουν ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την Υπουργική απόφαση «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» και όλων των νόμων που αναφέρονται στην αξιολόγηση. Η προκήρυξη ΕΔΩ

Πάρα την τρομοκρατία που εξαπολύει το ΥΠΑΙΘ  μέσω των ΜΜΕ γι΄ αυτούς που «δε θα συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις»  τα πανελλαδικά ποσοστά ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ  είναι συντριπτικά!!

Αυτά έρχεται να διαστρεβλώσει το Γραφείο του Προέδρου του Ι.Ε.Π., με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., σχετικά με τις εκθέσεις αποτίμησης του σχ. έτους 2020-2021, μέσω των γνωστών διαύλων δημοσιοποίησης και διαρροών. Αναλυτικά ΕΔΩ

Μέσα σε 15 μέρες στο σύλλογό μας

33 από τα 35 Δημοτικά σχολεία του συλλόγου μας αποφασίζουν πλειοψηφικά ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ  (εκτός από 3ο Δ.Σ. Κορωπίου & Δ.Σ. Αγίας Μαρίνας)

38 από τα 41 νηπιαγωγεία του συλλόγου μας  ( εκτός των : 4o & 5o Ν/Γ Κορωπίου, 3ο Ν/Γ Μαρκοπούλου )

13 διευθυντές και εκατοντάδες συνάδελφοι μπαίνουν  στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

 

30/9 η Κεραμέως αιτήθηκε να αναγνωριστεί  παράνομος και καταχρηστικός ο χαρακτήρας της απεργίας – αποχής που κήρυξαν οι ομοσπονδίες στο μονομελές Πρωτοδικείο  Αθηνών

30/9  μέσα σε λίγες ώρες το Μονομελές  Πρωτοδικείο  Αθηνών έκρινε παράνομη την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε., της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. Όμως η απόφαση του δικαστηρίου δεν κηρύχθηκε άμεσα εκτελεστή ( δηλ. η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ισχύει μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση ) Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Την ίδια μέρα ασκήθηκε έφεση επί της απόφασης  από τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ και ενώ η αρχική κλήτευση ήταν 25/1/22 μετά από ωμή  παρέμβαση ΚΕΡΑΜΕΩΣ στην Ελληνική δικαιοσύνη η εκδίκαση ορίζεται για 11/10/21

6/10/21 σε απάντηση της πρωτοφανούς επίθεσης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εξαγγέλλουν ΑΠΕΡΓΙΑ για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 /21 . Αναλυτικά ΕΔΩ  Ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί μαζικό πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο 1/10/21  υπό τη βία και καταστολή της αστυνομίας όπως και αυτό που ακολούθησε την ίδια μέρα.

4/10/21 Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του στις 4 Οκτωβρίου 2021, αποφάσισε, την κήρυξη απεργίας αποχής για τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Αναλυτικά ΕΔΩ

8/10/21 Παρασκευή η Υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως, κατέθεσε Αγωγή , κατά της απεργίας αποχής που κήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 4.10.21, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

8/10/21 το ίδιο βράδυ η ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ κρίνεται παράνομη και καταχρηστική. Απαγορεύει μάλιστα  την έναρξή της με την απειλή χρηματικής ποινής σε βάρος της ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση από την ΑΔΕΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον αποφασισθεί η συνέχιση ή η επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής το Δημόσιο ενδέχεται να ακολουθήσει την διαδικασία εκτελέσεως της χρηματικής ποινής των 3.000€ σε βάρος της ΑΔΕΔΥ. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή.

Απέναντι στην απεργία αποχή των  εκπαιδευτικών εφαρμόζεται ο χουντικής έμπνευσης του ν. Χατζηδάκη  που βγάζει παράνομο και απαγορεύει κάθε απεργία και αγώνα. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ θΑ ΜΠΟΥΝ  ΣΤΟ ΓΥΨΟ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης Ν.Δ. που εκτός ότι διασύρουν σε δικαστήρια την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών επιτίθενται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας εναντίον τους.

Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει.

Τη Δευτέρα 11-10, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η Υπ. Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια.

Η μαζική καθολική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Δευτέρας θα είναι η απάντησή μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με γονείς και μαθητές, να γεμίσουν τους δρόμους και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Το γράμμα του συλλόγου μας για τους γονείς ΕΔΩ  Γιατί ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση- Γιατί ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 Οκτώβρη. Γιατί επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους/όλες τους/τις μαθητές/τριές μας

Ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

Για το λεωφορείο δηλώστε συμμετοχές στα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να στείλουμε και επιβεβαίωση για την πραγματοποίηση δρομολογίου και τα τις ακριβείς ώρες αναχώρησης και επιστροφής. 

Το δρομολόγιο του λεωφορείου τη Δευτέρα 11/10  είναι :

Αναχώρηση από το Λαύριο (3ο ΔΣ Λαυρίου) στις 9:30 π.μ. και θα κάνει στάσεις

στις 9:45 στην πλατεία της Κερατέας,

στις 9:55 στο Δημαρχείο Καλυβίων,

στις 10:05 στη ΣΑΡΑ -1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου,

στις 10:15 στην πλατεία Κορωπίου,

στις 10:25 στο φανάρι του Λαγού στην Παιανία και Αγία Παρασκευή μετά από συνεννόηση,

αν υπάρχουν συνάδελφοι

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail