⛔️Να μην προχωρήσει καμία διαδικασία συνεδριάσεων Συλλόγων Διδασκόντων σχετική με την αξιολόγηση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 176 -1/2/21                                                                           Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Ήδη το ΥΠΑΙΘ το  έχει αποστείλει στις σχ. μονάδες μας το ΦΕΚ  για την αυτοξιολόγηση με τίτλο «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» αποτελεί το ξεκίνημα της διαδικασίας της αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Είναι η εξειδίκευση των άρθρων του νόμου 4692/2020 για την «Αναβάθμιση του σχολείου».

 

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, εγκλεισμού και απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, με κλειστά ακόμη σχολεία της Β΄ βάθμιας, το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ  στη μέση της σχ. χρονιάς θέλουν να επιβάλλουν όπως-όπως την υλοποίηση  του  νομοσχέδιου  που θα επιφέρει  συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος έχει ήδη λάβει απόφαση από την ψήφιση του Ν.  4692/2020 για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ και έχει συνταχθεί με το κοινό κείμενο των 77 Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση.

Ενημερώνουμε ακόμα ότι :

  • Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ομόφωνα έχει συμφωνήσει στην κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από τις διαδικασίες που προβλέπονται στην Υ.Α. ανεξάρτητα από τις όποιες διαφοροποιήσεις στο σκεπτικό. Περιμένουμε άμεσα τη δημοσιοποίηση της απόφασης.
  • Σύντομα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου για να εκδώσει ανακοίνωση και να συγκεκριμενοποιήσει τα πρακτικά βήματα που έχουμε μπροστά μας, για την υλοποίηση της απόφασης της ΔΟΕ.

    Ως εκ τούτων :

  • Καλούμε να μην συγκληθούν οι Ειδικές συνεδριάσεις Των Συλλόγων Διδασκόντων, οι οποίες περιγράφονται στην Υ.Α. και σχετίζονται με την αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας (ενημέρωση-συγκρότηση-διερεύνηση).
  • Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους σε εγρήγορση και σταθερή επικοινωνία με τον Σύλλογο, καθώς και σε συμμετοχή στις ενημερωτικές συναντήσεις που θα προγραμματιστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Συλλογικά στους συλλόγους διδασκόντων μας μπλοκάρουμε με απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία  ΕΝΑΝΤΙΑ:

Στην ποσοτικοποίηση- εμπορευματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στην κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να συμμετάσχει στις ομάδες – κανένας Σύλλογος Διδασκόντων δεν πρέπει να συνεδριάσει για θέμα σχετικό με την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Έχοντας την εμπειρία της μάχης του 2013 – 2014 και με όπλο την απεργία – αποχή, σαν ένας άνθρωπος, η ζωντανή εκπαίδευση πρέπει να ορθώσει αδιαπέραστο τείχος αντίστασης απέναντι στους αξιολογητές. Ο κόσμος της ζωντανής εκπαίδευσης, η βάση των εκπαιδευτικών πρέπει να ανατρέψει κάθε τέτοιο σχέδιο με την αγωνιστική δυναμική του.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail