‼Νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση # Ξανά στους δρόμους την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ❌ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στους αντικεπαιδευτικούς  νόμους Κεραμέως

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 175 -1/2/21                                                       Προς: τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ, ΥΠΑΙΘ

 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας Καταγγελία της νέας χουντικού τύπου απαγόρευσης των συναθροίσεων …παρά τη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/1 από φοιτητικούς, μαθητικούς, εκπαιδευτικούς φορείς και όχι μόνο, η Νίκη Κεραμέως και η κυβέρνηση Ν.Δ. προχωρά ανένδοτη στην εκτέλεση ενός σχεδίου που θυμίζει έντονα σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 29/1/21 το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε το αντιδραστικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», που ανοίγει τον δρόμο στην αστυνομοκρατία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τη μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την εισαγωγή νέων εμποδίων στη μόρφωση στη Β΄ βάθμια και γ΄ βάθμια για όλα τα παιδιά .

Προκειμένου να αιφνιδιάσει το εκπαιδευτικό κίνημα επιλέγει εν μέσω πανδημίας να το  κατεβάσει με στόχο τις μειωμένες αντιδράσεις. Στην πραγματικότητα όμως  αυτοί που κόπτονται για τις «συναθροίσεις»,  είναι αυτοί  που πυροδοτούν  τις μαζικές αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Ο σύλλογός μας  θα συμμετέχει στο  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 4/1 στις 1μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ μαζί  με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους,  τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ο σύλλογος προκηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να δηλώσει πόσες και ποιες ώρες στάση θα κάνει χρήση.

Επισυνάπτουμε Βεβαίωση κυκλοφορίας μελών σωματείου για 4 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail