🧩Εγγραφή στο σύλλογο – Συνδρομή και οικονομική τακτοποίηση των μελών ΜΟΝΙΜΩΝ/ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ & ΑΝΑΠΗΡΩΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 174 -31/1/21                                                       Προς: τα μέλη, ΔΟΕ

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

σήμερα που οι εργαζόμενοι και η εκπαίδευση δέχεται επίθεση χρειαζόμαστε το σωματείο και τη συλλογική δράση περισσότερο από ποτέ! Μόνο ένα δυνατό σωματείο μπορεί να δώσει μάχη απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική συνολικά αλλά και στη διεκδίκηση στην πράξη καθημερινών ζητημάτων που ανακύπτουν όπως αυτά: της υπεράσπισης του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων, τηςδιεκδίκησης των υπερωριών για όλους, της υπεράσπισης απέναντι στις επιθέσεις είτε σε συναδέλφους είτε σε σχολικές μονάδες συγκεκριμένων κακόβουλων,στήριξη και αλληλεγγύη σε μια δύσκολη προσωπική στιγμή και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα οι νέοι συνάδελφοι αναπληρωτές πρέπει να συμμετέχουν και να στηρίξουν το σωματείο γιατί μέσα από αυτό δόθηκαν και δίνονται αγώνες για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την κάλυψη όλων των αναγκών των μαθητών μας και αντίστοιχα την υπεράσπιση του συνόλου των θέσεων εργασίας μας.  Μόνο με τη συμμετοχή μας στη συλλογικότηταθα αντιπαρατεθούμε στο μαύρο μέλλον που θέλουν να μονιμοποιήσουν με την ελαστική εργασία την επισφάλεια και τη διάλυση των εργασιακώνσχέσεων στο σχολείο.

Το δυνατό σωματείο που θα υπερασπίζεται όλους τους συναδέλφους χρειάζεται και οικονομική ανεξαρτησία από το κράτος. Χρειάζεται να στηρίζεται αποκλειστικά στα μέλη του.  Κάθε εκπαιδευτικός οποιασδήποτε ειδικότητας με την τοποθέτηση σε σχολεία ευθύνης μας θεωρείται αυτοδίκαια μέλος μας αρκεί  να τηρείται η προϋπόθεση εγγραφής βάσει του άρθρου 9 του καταστατικού του συλλόγου που αναφέρει ότι «μέλη είναι οι εκπαιδευτικοί που  καταβάλλουν ανελλιπώς τη συνδρομή τους».  Με βάση αυτό καλούμε όλους τους/τις νέους/νέες  στην περιοχή, συναδέλφους να εγγραφούν και τυπικά στο σύλλογο και να τακτοποιηθούν οικονομικά.

Η συνδρομή στο σύλλογο είναι :

25 ευρώ για τους μόνιμους συναδέλφους (22 ευρώ για τη ΔΟΕ και 3 για το σύλλογο)

15 ευρώ για τους αναπληρωτές (15 για τη ΔΟΕ – πληρώνουν μόνο όσα δίνουμε στη ΔΟΕ)

7 ευρώ για τους ΑΜΩ (7 ευρώ για τη ΔΟΕ).

Η τακτοποίηση των μονίμων που μισθοδοτούνται από τη Δ/νση Αν Αττικής ολοκληρώνεται με τηνπαρακράτηση της συνδρομής σε 5 δόσεις από τη μισθοδοσία (ΜΑΡΤΗ – ΙΟΥΛΙΟ 5 ευρώ κάθε μήνα). Αν υπάρχει κάποιος – δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε παρά ελάχιστες περιπτώσεις – που δεν επιλέγουν τη συλλογική οργάνωση & έκφραση ) παρακαλούμε να μας το δηλώσουν συμπληρώνοντας τη ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ώστε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τον εκκαθαριστή της Δ/νσης για να μην προχωρήσει στην παρακράτηση του σχετικού ποσού από τη μισθοδοσία τους.

Οι αναπληρωτές και οι αποσπασμένοι  θα συμπληρώνουν αίτηση εγγραφής στο σύλλογο και θα  καταβάλουν τη συνδρομή σε μετρητά στα μέλη του Δ.Σ.  ή με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς  στο λογαριασμό: GR7801711790006179010143847  ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ και  με αποστολή της απόδειξης πληρωμής στο emailτου συλλόγουsyllogosksotiriou@gmail.com.  Όλοι θα λάβουν απόδειξη από το σύλλογο  που καλό είναι να φυλάξουν για οποιαδήποτε συνδικαλιστική -εκλογική διαδικασία.

θα διαμορφωθεί συγκεντρωτική κατάσταση σε κάθε σχολείο με τις εγγραφές.

Κατά την εγγραφή των μελών θα χορηγείται και κάρτα μέλους του συλλόγου και της ΔΟΕ.

Χρήση των αδειών για τη συνδικαλιστική δράση και  τις τακτικές ΓΣ και τις αρχαιρεσίες του συλλόγου έχουν μόνο τα μέλη του συλλόγου.

Συμμετέχουμε όλοι στο σύλλογο – για δυνατό σωματείο στην υπηρεσία των συναδέλφων.

Η συλλογικότητα είναι η δύναμή μας.

Την ευθύνη για την  εγγραφή και συλλογή χρημάτων από τους αποσπασμένους και αναπληρωτές έχουν τα μέλη του Δ.Σ.

Από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής και οικονομικής τακτοποίησης των μελών μας.

Παρακαλούμε τους Δ/ντές – Δ/ντριες και τους Προϊσταμένους- Προϊστάμενες να προωθήσουν το παρόν μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των συναδέλφων της μονάδας τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail