‼Η Δ/ΝΣΗ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 📣  ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ   ☑   ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Α.Π. 230/30-6-21                                                               Προς : τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ

 

Ο σύλλογος Π.Ε. «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» με έκπληξη πληροφορήθηκε την ύπαρξη διευκρινιστικού mail της διεύθυνσης Αν. Αττικής με ημερομηνία 24/6/2021 στο οποίο καλεί τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ. Μάλιστα ως τεκμηρίωση της απαγόρευσης αυτής, δίνεται το παρακάτω εδάφιο από την εγκύκλιο των μεταθέσεων:

 

«Η οριστική τοποθέτησή τους πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας συγκρίνονται, κατά περίπτωση, με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, μέλη Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. του κλάδου τους. Με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση διορισμού στην Ε.Α.Ε. ισχύει η υποχρέωση του τρίτου εδαφίου και, επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών».

 

To  παραπάνω εδάφιο προφανώς απαγορεύει τις υπηρεσιακές μεταβολές που μεταβάλλουν την περιοχή διορισμού (αποσπάσεις-μεταθέσεις εκτός ΠΥΣΠΕ) και όχι τις μεταβολές εντός της ίδιας περιοχής διορισμού/μετάθεσης.

 

Μετά από επικοινωνία της προέδρου του συλλόγου με το Διευθυντή Εκπαίδευσης Αν. Αττικής επιβεβαιώθηκε ότι ερμηνεύεται η παραπάνω διατύπωση με τρόπο που απαγορεύει στους νεοδιόριστους συναδέλφους το δικαίωμα της απόσπασης. Ο δ/ντης  επιφυλάχθηκε να το διερευνήσει εκ νέου και να επικοινωνήσει με άλλες Δ/νσεις.

 

Ο σύλλογος αναρωτιέται από πού πηγάζει μια τέτοια ερμηνεία, προφανώς εσφαλμένη. Γιατί εφευρίσκονται κωλύματα με νομικά και λογικά άλματα, για να περιοριστούν τα δικαιώματα των συναδέλφων; Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία αυθαίρετη καταστρατήγηση δικαιωμάτων των μελών μας.

Σε περίπτωση που υπάρχει κάποια άλλη διάταξη που πράγματι είναι απαγορευτική να μας κοινοποιηθεί.

 

  • Καλούμε τη διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής να αναθεωρήσει την στάση της, να δώσει, όπως υποχρεούται το δικαίωμα στους νεοδιόριστους συναδέλφους να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης και να ανακοινώσει περίοδο παράτασης των αιτήσεων, καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν κατέθεσαν αίτηση εξαιτίας όλων των ανωτέρω.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να καταθέσουν άμεσα αίτηση απόσπασης.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail