Να λυθεί τώρα το πρόβλημα με τις αιτήσεις αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, για τους νεοδιόριστους συναδέλφους.

Print Friendly, PDF & Email

Οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της ΑΣΕ Π.Ε. Αν. Αττικής

Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail: mariasfyri@hotmail.com

Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος): τηλ. 6974846032 mail: gnkgeorg@gmail.com

Να λυθεί τώρα το πρόβλημα με τις αιτήσεις αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, για τους νεοδιόριστους συναδέλφους.

Στις 23-06-2021 με ανακοίνωση της η Δ/νση ΠΕ. Αν. Αττικής κάλεσε τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων, Γενικής και Ειδικής Αγωγής, που επιθυμούν να αποσπαστούν εντός του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, να υποβάλουν αίτηση. Στις 24/06/2021 η Δ/νση έστειλε διευκρινιστικό mail στο οποίο καλούσε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ.

Σε ερώτησή μας προς τη Δ/νση γιατί υπάρχει αυτή η ανισότιμη μεταχείριση απέναντι στους νεοδιόριστους συναδέλφους η Δ/νση τεκμηρίωσε την απόφασή της ερμηνεύοντας το παρακάτω εδάφιο από την εγκύκλιο των μεταθέσεων:

«Η οριστική τοποθέτησή τους πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας συγκρίνονται, κατά περίπτωση, με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, μέλη Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. του κλάδου τους. Με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση διορισμού στην Ε.Α.Ε. ισχύει η υποχρέωση του τρίτου εδαφίου και, επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών».

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Αν. Αττικής επιβεβαιώθηκε ότι ερμηνεύεται το παραπάνω εδάφιο με τρόπο που στερεί στους νεοδιόριστους συναδέλφους το δικαίωμα της απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ. Ο Δ/ντης  επιφυλάχθηκε ότι θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από το Υπουργείο και ότι θα επικοινωνήσει και με άλλες Δ/νσεις ώστε να μάθει πως χειρίζονται το θέμα.

Καλούμε τη διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής  να δώσει το δικαίωμα στους νεοδιόριστους συναδέλφους να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης και να ανακοινώσει περίοδο παράτασης των αιτήσεων, καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν κατέθεσαν αίτηση εξαιτίας όλων των ανωτέρω.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα λύση, πανελλαδικά στο θέμα της ανισότιμης μεταχείρισης των νεοδιόριστων συναδέλφων ώστε όλοι οι συνάδελφοι που το επιθυμούν να μπορέσουν να κάνουν αίτηση απόσπασης εντός του ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκουν.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail