Όταν οι ήρωες υγειονομικοί της πρώτης γραμμής αντιδρούν στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης γίνονται οι φταίχτες  και διώκονται! Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι προκλητικές διώξεις υγειονομικών στο Νοσοκομείο Αγ. Σάββας Κάτω τα χέρια από τους υγειονομικούς.# Να ανακληθεί η εκδικητική μετάθεση του προέδρου του σωματείου γιατρού Κώστα Καταραχιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 160-12 /12/20

 

 

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών.

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις εκδικητικές και απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος γιατρών και συνδικαλιστών στο νοσοκομείο στον Αγ Σάββα.

Η διοίκηση του ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ με απύθμενο θράσος και  με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ διέταξε ΕΔΕ express και  προσπαθεί να εμφανίσει ως υπευθύνους για τη διάδοση των κρουσμάτων στο νοσοκομείο τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Δεν ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ να στέλνει ραβασάκια σε όσους νόσησαν να παρουσιαστούν για κατάθεση εντός μιας μέρας!!!

 

Προσπαθεί να διαχειριστεί την πανωλεθρία που έχει υποστεί από την πανδημία καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο και για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους.

Φταίνε οι εργαζόμενοι λοιπόν !!! Φταίνε για την έλλειψη προσωπικού, για τη μεταφορά τους από τμήμα σε τμήμα και την εντατικοποίηση της δουλειάς τους προκειμένου να καλύψουν τα μεγάλα κενά σε προσωπικό λόγω της απουσίας προσλήψεων και των νοσούντων υγειονομικών. Φταίνε για τα τεστ που δε γίνονται και για το προστατευτικό υγειονομικό  υλικό που δίνεται με το σταγονόμετρο. Φταίνε για τις μετακινήσεις τους με τα ΜΜΜ και για τη μεταφορά του ιού από όπου και αν προέρχεται !!!

Η απανθρωπιά έχει και τα όρια της.

Ταυτόχρονα επιχειρούν τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Τα παραπάνω σαφέστατα συνδέονται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Οι εκπαιδευτικοί χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί εδώ και 9 μήνες μέσα και έξω από τα νοσοκομεία – τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού.

Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση τους.

Ξέρουμε καλά πως κάθε φορά που θέλουν να δικαιολογήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική επιστρατεύουν την φτωχοποίηση των εργαζόμενων. Ξέρουμε καλά πως αύριο κινδυνεύουμε να βρεθούμε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί σε ανάλογη στοχοποίηση για τα τραγικά μορφωτικά ελλείμματα που θα έχει η νεολαία. Όταν αντί για την παντελή απουσία μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων θα επιχειρήσουν να αποδώσουν τις ευθύνες της πολιτικής τους στους εκπαιδευτικούς που δεν απέδωσαν και όχι το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που αφορούν στην υγεία και τη ζωή όλου του λαού. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση του συστήματος υγείας είναι βαρύτατες.

Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών.  Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου συμμετείχε στην Πανελλαδική μέρα δράσης για την δημόσια Υγεία  στα νοσοκομεία , την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στην κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου Αγ. Σάββας.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail