Να καταβληθεί  τώρα το σύνολο των δεδουλευμένων σε όλες τις συναδέλφισσες μόνιμες & αναπληρώτριες που υπηρετούν στα 4θέσια νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας. Ο Σύλλογος θα διεκδικήσει με κάθε μέσο (και ένδικο) την καταβολή τους !

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 161-18 /12/20                                                        Προς: τα μέλη, ΔΟΕ

Κοιν. Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, ΥΠΑΙΘ

 

Έχουμε αναλυτικά επισημάνει στο ΑΠ 137-31/10/20      την ολιγωρία της Δ//νσηςΠ.Ε. Ανατολικής Αττικής που όλα τα τελευταία χρόνια από 16/8/16 που είναι σε ισχύ ο νόμος για τη μείωση ωραρίου  των νηπιαγωγών σε 4 θέσια και άνω Ν/Γ δεν είχε προχωρήσει

α) σε διαδικασίες διασφάλισης του θεσμοθετημένου ωραρίου των νηπιαγωγών που εργάζονται στα 4 θέσια Ν/Γ με τοποθέτηση επιπλέον προσωπικού                β) δεν  είχε  ενημερώσει για τις δέουσες διαδικασίες ( δικαιολογητικά για καταβολή υπερωριών)  και

γ) δεν έχει αποζημιώσει αντίστοιχα τις συναδέλφους που υπηρετούν στο 2ο  Ν/Γ Κορωπίου και είναι λειτουργικά 4θέσιο εδώ και 6 σχ. έτη, το 4ο Ν/Γ Παιανίας που είναι λειτουργικά 4θέσιο από την περσινή σχ. χρονιά 2019-20. Στα 2 προηγούμενα για τη φετινή χρονιά ( 20-21)  προστέθηκε και το 2ο Ν/Γ Καλυβίων.

Αντίθετα αντί των απαραίτητων ενεργειών η Δ/νση Ανατολικής Αττικής

  1. Δεν προσλαμβάνει -τοποθετεί επιπλέον προσωπικό για την κάλυψη του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών
  2. Καθυστερεί απόφαση 26/10/20 ΠΥΣΠΕ ορισμού Υποδιευθυντριών των 4θέσιων
  3. Στέλνει απαράδεκτο έγγραφο που αποκλείει την αποζημίωση στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς
  4. Στέλνει ενημέρωση λίγες μέρες πριν στις μόνιμες συναδέλφους να υποβάλλουν δικαιολογητικά για το διάστημα 26/10/20-15/11/20 ( αναστολή σχ. μονάδων)
  5. Παραπέμπει τις αναπληρώτριες στο τμήμα ΕΣΠΑ όπου δε δίνεται καμία επίσημη πληροφορία.
  6. Παρά το ότι  από τον Ιούνιο υπήρχε προγραμματισμός για να λειτουργήσουν ως 4 θέσια το ( 2ο Ν/Γ Κορωπίου- 2ο Ν/Γ Καλυβίων & 4ο Ν/Γ Παιανίας ) και γι ΄αυτό το λόγο έγιναν οι αντίστοιχες προσλήψεις αναπληρωτριών δεν αναγνωρίζει τη λειτουργία τους ως 4θέσια από τις 14/9 αλλά από 26/10 ( 1,5 μήνα αργότερα)!! με συνέπεια να αρνείται παράνομα να καταβάλει τις αμοιβές για τις πραγματοποιημένες υπερωρίες αυτού του διαστήματος σε όλες τις συναδέλφους (μόνιμες και αναπληρώτριες)

Ως σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»

  1. αναδείξαμε το ζήτημα και δώσαμε χρόνο να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται εις βάρος των συναδέλφων και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ:

31/10Να δοθεί τώρα η μείωση του ωραρίου στις νηπιαγωγούς στα 4θέσια νηπιαγωγεία!# Να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των δεδουλευμένων υπερωριών!

 

13/11 Να αποσυρθεί  το απαράδεκτο έγγραφο της Δ/νσης Ανατολικής Αττικής  για περικοπή υπερωριών σε αναπληρωτές! # Να καταβληθούν ΤΩΡΑ  τα δεδουλευμένα σε όλες τις νηπιαγωγούς !

  1. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και δια ζώσης με το Δ/ντη εκπαίδευσης προκειμένου να μάθουμε τις ενέργειες της Δ/νσης για το εν λόγω ζήτημα για τη διευθέτηση δηλ. υπερωριών όλων των συναδέλφων/ισσών (μονίμων και αναπληρωτριών)  που εργάζονται στα 4θέσια νηπιαγωγεία του συλλόγου μας. Ιδιαίτερα για το ζήτημα των αναπληρωτών και με γραπτό αίτημα ζητήσαμε να πληροφορηθούμε για τις  ενέργειές της Δ/νσης (στις οποίες και προφορικά δεσμεύτηκε ο Δ/ντης εκπαίδευσης ότι θα προχωρήσει π.χ. επικοινωνία με ΕΣΠΑ στο Υπουργείο κ.λ.π) σχετικά με την αποζημίωση υπερωριών των αναπληρωτών. Δε λάβαμε απάντηση.

 

  1. Προειδοποιούμε γι άλλη μια φορά τη Δ/νση που είναι υπεύθυνη για την καταβολή των υπερωριών ότι οφείλει να λύσει το ζήτημα για όλες τις συναδέλφους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και να απαντήσει επιτέλους στο σύλλογο και τις συναδέλφους. Ο σύλλογος δεν πρόκειται να επιτρέψει να χαθούν τα δεδουλευμένα για κανένα. Προχωράμε σε εξώδικο δίνοντας ένα ακόμα περιθώριο στη Δ/νση δηλώντας ταυτόχρονα σαφές ότι θα προχωρήσουμε και σε ένδικα μέσα αν χρειαστεί.

 

  1. Θα διερευνήσουμε κάθε δυνατότητα καταβολής δεδουλευμένων προηγουμένων ετών.

 

Απαιτούμε από τη Δ/νση Αν. Αττικής την αποκατάσταση του συνόλου της αδικίας.

 

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 1566/85 μπορεί να ανατεθεί υπερωριακή διδασκαλία μέχρι πέντε (5) ώρες εβδομαδιαίως σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων

Καλούμε τις συναδέλφους μόνιμες και αναπληρώτριες που με πρακτικά συλλόγου διδασκόντων αλλά και το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχουν καταθέσει αποδεικνύουν ότι από 14/9/20 καλύπτουν το ωρολόγιο πρόγραμμα των τμημάτων τους από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχ. μονάδων  υπερβαίνοντας το διδακτικό τους ωράριο.

να υποβάλλουν επίσημο πρωτοκολλημένο αίτημα για την καταβολή υπερωριών με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  με έναρξη τις 14/9 όπου εκκινεί το σχολικό έτος. Επιβεβαιώστε  για τα παρακάτω:

  1. Διαβιβαστικό υποδιευθύντριας όπου θα αναφέρεται ο μήνας, ονομαστικά οι εκπ/κοί τους οποίους αφορά καθώς και τα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται αναλυτικά.
  2. Βεβαίωση υποδιευθύντριας για κάθε μήνα (για τον πρώτο 1,5 μήνα που δεν είχε οριστεί υποδ/ντρια να δοθεί βεβαίωση της προϊσταμένης  ).
  3. Αναφορά ανάληψης υπηρεσίας του εκπαιδευτικού
  4. Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχών
  5. Ακριβές φωτοαντίγραφο του Πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων για την ανάθεση υπερωριών ή απόφαση ανάθεσης υπερωριακής διδασκαλίας του ΠΥΣΠΕ, ανάλογα με την περίπτωση.
  6. Υπεύθυνη Δήλωση προσωπικών στοιχείων

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΙΣΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητάμε από τη ΔΟΕ να αναδείξει το ζήτημα γιατί αυτό αφορά όλη τη χώρα. Να ξεκαθαρίσει ότι οι επιπλέον ώρες στα 4θέσια νηπιαγωγεία καλύπτονται πανελλαδικά είτε με επιπλέον τοποθέτηση νηπιαγωγού είτε με καταβολή υπερωριών καθώς και ότι οι υπερωρίες καταβάλλονται κανονικά και στις /στους αναπληρωτές συναδέλφους. Να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και νομικά αν χρειαστεί. Να στηρίξει τη νομική διεκδίκηση των δεδουλευμένων που θα κινήσει ο σύλλογος . Να διεκδικήσει την εξίσωση ωραρίου νηπιαγωγών με αυτό της Α΄ βάθμιας εκπαιδευσης! 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail