Όλοι/ όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ Δευτέρα 1/6 στις 7μμ στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή # Το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 69-31/5/20                                                                                              Προς: τα μέλη, ΔΟΕ

 

Κατατέθηκε 28/5, προς ψήφιση, στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο  έκτρωμα του υπουργείου Παιδείας και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 1η Ιουνίου με σχεδιασμό να ψηφιστεί μέχρι 10 Ιούνη.

Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας επιδιώκουν πατώντας πάνω στο θεσμικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης (νέο Λύκειο, προσοντολόγιο για αναπληρωτές, τριμελείς επιτροπές κλπ) να συνεχίσει και να επιβάλει όλες τις αντιδραστικές  μεταρρυθμίσεις που εμπόδισε ή σταμάτησε το εκπαιδευτικό κίνημα σε όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η Κεραμέως εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα

Στις 18 Μάη, η Υπουργός Παιδείας δήλωνε σε συνέντευξή της στα Νέα: «Δεν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι διατάξεις που αφορούν [στον] αριθμό των μαθητών ανά τάξη στο δημοτικό σχολείο». Δέκα ημέρες αργότερα, στις 28 Μάη, καταθέτει το νομοσχέδιο με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο, στο άρθρο 50 προβλέπει αύξηση του μέγιστου αριθμού παιδιών ανά τμήμα.  Τελικά επιμένει και αυξάνει τον αριθμό από 22 σε 25 στο νηπιαγωγείο και την Α΄ δημοτικού και απλά αφαιρεί το + 10% (δηλαδή τη δυνατότητα για 26 αλλά την ίδια στιγμή εισάγει τον ελάχιστο αριθμό 15 στο τμήμα προσπαθώντας να εμποδίσει το σπάσιμο των τμημάτων των 26 μαθητών ακόμα και των 28 και να επιβάλει μετακινήσεις μαθητών μέσω των τριμελών επιτροπών του ΠΔ 79.

Η κυβέρνηση και η Κεραμέως το μόνο που θέλουν είναι να επιβάλουν νέα σκληρότερα αντιεκπαιδευτικά μέτρα περικοπών, απολύσεων αναπληρωτών, απόρριψης μαθητών, κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, αυταρχισμού και διαρκούς πανοπτικού ελέγχου και να επιβάλουν στη λειτουργία των σχολείων όρους επιχείρησης και της αγοράς.

  • Όπως το εκπαιδευτικό κίνημα εκδήλωσε τις πρώτες μαζικές αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην καραντίνα..
  • Όπως  δεν πέρασε η κάμερα στην τάξη και η απευθείας μετάδοση…
  • Όπως  δε συνεχίζει την εξ αποστάσεως με ανοιχτά σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία οργανώνουν  το διδακτικό τους έργο και την επικοινωνία με τους μαθητές όπως έκαναν και  πριν την αναστολή λειτουργίας του σχολείου. Γιατί ξέρουμε ότι το Υπουργείο επιδιώκει τη μονιμοποίηση της εξ αποστάσεως,  σε αποδοχή της ως «μόνιμη λύση» σε περιπτώσεις ΚΕΝΩΝ  εκπαιδευτικών.  Δε θα επιτρέψουμε να παγιωθεί η εξ αποστάσεως με ανοιχτά σχολεία ως υποκατάστατο της δια ζώσης διδασκαλίας προκειμένου  να καλύπτονται  κενά εκπαιδευτικών ή να επιμηκύνονται και να ελαστικοποιούνται τα ωράρια τους.

Έτσι και τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα απαντήσουμε στη νέα επίθεση.

Το πολυνοσμοσχέδιο έκτρωμα και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ δε θα περάσουν – δε θα εφαρμοστούν

Απαντάμε άμεσα με την ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 1/6 Προπύλαια στις  7μμ και πορεία προς τη Βουλή

  • Κλιμακώνουμε με πανεκπαιδευτική μέρα δράσης με ενημερώσεις και δράσεις έξω από κάθε σχολείο με πανό, ενημερώσεις και κοινές εκδηλώσεις με καθηγητές και γονείς σε κάθε περιοχή την Πέμπτη 4/6 και τις μέρες μέχρι την ψήφιση.
  • Προχωράμε σε μαζική συμμετοχή στην  απεργία την Τρίτη 9/6 κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια.
  • Αυτό θα είναι το πρώτο μήνυμα των εκπαιδευτικών που θα συνεχιστεί με την καθολική ακύρωση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων της κυβέρνησης για την επιβολή αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης όσο και των περικοπών τμημάτων είτε τον Ιούνη με τις μετακινήσεις ( Π.Δ. 79)  είτε το Σεπτέμβριο.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να τη μετατρέψει σε κανονική 24ωρη απεργία και όχι σε 3ωρη στάση εργασίας και 3ωρη από τους συλλόγους που αποδυναμώνει τη μαζική συμμετοχή σε όλη τη χώρα και να συνεχίσει την απεργία και την επομένη μέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχέδιου.
  • Η 9η και 10η Ιούνη μέρες που συζητιέται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη βουλή είναι μαύρες μέρες για την εκπαίδευση και τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά σε όλη την χώρα.

 

 

Παραθέτουμε το κάλεσμα της ΔΟΕ: Λέμε ΟΧΙ στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail