⌚️Υπερωρίες;; Ευχαριστούμε ⛔️δεν θα πάρουμε! Μετά και τις  ελάχιστες προσλήψεις Δ΄ φάσης απαιτούμε άμεσα  επόμενη φάση πρόσληψης για κάλυψη όλων των κενών! Με  στάσεις εργασίας ✂️κόβουμε την όρεξη σε όποιον/α ονειρεύεται αναθέσεις υπερωριών

ΑΠ 282- 15/11/21                                                                                 Προς: μέλη, ΔΟΕ, Δ/νση Αν. Αττικής

Εμπαιγμός η  4η φάση  προσλήψεων αναπληρωτών όταν στην Α΄ Αν. Αττικής

• για τα 6 κενά δασκάλων τάξης η πρόσληψη είναι μόνο 1 !!
  • για τα 23 κενά σε ΤΕ οι προσλήψεις δασκάλων  ειδικής αγωγής είναι 9 ( χωρίς ΤΕ για δεύτερη χρονιά παραμένουν πολλά σχολεία μας)
  • 2 εκπαιδευτικούς Αγγλικών για πολλαπλάσια κενά . Μένουν χωρίς αγγλικά στο σύλλογό μας για τρίτο μήνα τμήματα σε  σχολεία ( Αγ. Μαρίνα Κορωπίου, 4ο Δ.Σ. Κερατέας, 1ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου)
  • Ανύπαρκτες προσλήψεις ειδικοτήτων με δεκάδες ώρες μουσικής, γυμναστικής, θεατρικής αγωγής να καλύπτουν με αναθέσεις οι ΠΕ 7
  • χωρίς κάλυψη από την αρχή της χρονιάς  μέρος των αναγκών σε γυμναστική στο 2ο Δ.Σ. Κερατέας & στο 3ο Δ.Σ. Λαυρίου
  • χωρίς κάλυψη από την αρχή της χρονιάς θεατρική αγωγή στο 3ο Δ.Σ Καλυβίων και 1ο Δ. Σ. Αναβύσσου
  • Ολοήμερα που είτε δεν έχουν λειτουργήσει από την αρχή της χρονιάς , είτε αναστέλλουν τη λειτουργία τους με την πρώτη άδεια εκπαιδευτικού εφόσον δεν υπάρχει κανένα πλεόνασμα ωρών στη σχ. μονάδας ούτε εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι από τη Δ/νση.
  • Δεκάδες τα παλιά και νέα αιτήματα παράλληλης στήριξης ακάλυπτα

Κι ενώ τα σχολεία πασχίζουν να καλύψουν τις ανάγκες τους ο πολύς ΓΓ του υπουργείου Κόπτσης πριν από λίγες μέρες ενημέρωνε τους δ/ντές εκπαίδευσης ότι τα χρήματα για προσλήψεις αναπληρωτών έλαβαν τέλος και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μέχρι το τέλος της χρονιάς χωρίς να διευκρινίσει μάλιστα αν εννοεί την ημερολογιακή χρονιά ή αν εννοεί – ακόμα χειρότερα – το τέλος της σχολικής χρονιάς!!! Είναι ό ίδιος που λίγες μέρες νωρίτερα έδινε εντολές για εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων μιλώντας για εξορθολογισμό στη διαχείριση του προσωπικού και αυξάνοντας  τον αριθμό μαθητών στην τάξη εν μέσω κορονοϊού μετά από δύο ελλειμματικές χρονιές με τηλεκπαίδευση.

Στο σύλλογό μας ήδη υπήρξε αυθαίρετη μετακίνηση μόνιμου εκπαιδευτικού χωρίς αίτηση του από το ένα σχολείο στο άλλο καθώς  η δ/νση  θεώρησε  πολυτέλεια την κάλυψη παράλληλης  στήριξης όταν μάλιστα έχει πέσει μαχαίρι από την αρχή της χρονιάς στις προσλήψεις παράλληλης.

Το νεότερο που μας αναφέρθηκε από συναδέλφους είναι η απόπειρα εφαρμογής του νόμου Κεραμέως (4823/2021) όπου ο διευθυντής μπορεί πλέον παρακάμπτοντας το ΣΔ  να αναθέτει υποχρεωτικές υπερωρίες (μέχρι 5 ώρες εβδομαδιαίως).!!Ξεκινούν  από τα αγγλικά που δεν μπορούν να καλυφθούν από άλλες ειδικότητες.  Πραγματικά είναι απορίας άξιο πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα των τμημάτων ως τώρα και πώς αυτό με τόσες ελλείψεις εγκρίνεται από τη Δ/νση!!

Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που δείχνουν τη νέα εποχή για το σχολείο της αγοράς και το πώς εννοούν τον εξορθολογισμό  Υπουργείο και διοίκηση. Γίνεται ακόμα πιο φανερό τι εννοούν με την αξιολόγηση και τον άξονα : «6.Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας» – δείκτη για την «Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού». Θέλουν να αξιολογούμαστε για το αν καλύψαμε τα κενά με το υπάρχον προσωπικό! Δε θα τους περάσει.

• Κανένας δ/ντής να μην εκκινήσει– να μη γίνει πρόθυμος στην ανάθεση υπερωριών. Να μη στραφεί ενάντια στο σχολείο και τους συνάδελφους και να μην εγκαινιάσει τις υπερεξουσίες του ν. Κεραμέως σε βάρος του κλάδου και των χιλιάδων αδιόριστων συναδέλφων. Να μη γίνει συνεργός στο έγκλημα της έμμεσης αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
  • Κανένας συνάδελφος να ΜΗΝ αποδεχτεί και να μην αναλάβει υπερωρίες για την κάλυψη του προγράμματος.
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων να ζητήσουν αν συνεδριάσουν και να αποφασίσουν αρνητικά στην ανάθεση υπερωριών.

Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση τόσο στο Υπουργείο όσο και στη Δ/ νση Π.Ε. Αν.. Αττικής και όποιον /α πρόθυμο δντή /ντρια ότι:

Ήμασταν και είμαστε αντίθετοι στην ανάθεση οποιασδήποτε υποχρεωτικής υπερωρίας σε συναδέλφους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ανάθεσης υποχρεωτικής υπερωριακής απασχόλησης . Αν η διοίκηση θέλει να καλύψει τα κενά, η λύση δεν είναι οι υπερωρίες αλλά οι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Σε περίπτωση που επιχειρηθεί  αυθαίρετα και σε αντίθεση με τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να  επιβληθεί  ανάθεση υπερωριών ο σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  θα προχωρήσει σε κήρυξη στάσεων εργασίας για τις πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου ώρες που υποχρεούνται  να καταγράφονται συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ώστε οι συνάδελφοι που τους ανατίθενται να δηλώνουν στάση εργασίας και να μην τις πραγματοποιούν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πληρώνονται για τις επιπλέον ώρες αυτές – αλλά και ώρες που δεν τις θέλουν ενώ τα παιδιά θα πρέπει να σχολάνε νωρίτερα καθώς είναι ώρα απεργίας.

Καλούμε και τη ΔΟΕ άμεσα να προχωρήσει στην προκήρυξη στάσεων εργασίας για τις υπερωρίες που ανατίθενται υποχρεωτικά από δ/ντές ή από το ΠΥΣΠΕ ή την περιφέρεια. Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν παλιά απόφαση  της ΔΟΕ που περιλαμβανόταν στο πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και πρέπει τώρα να την επικαιροποιήσει.

Οι υποχρεωτικές υπερωρίες και η έμμεση αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ