Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ διδασκόντων να μη συνεδριάσει – Κήρυξη Στάσεων Εργασίας από ειδικές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  268 – 24/10/2021                             Προς : τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ , ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ

 

Το Σάββατο 23/10/2021 πραγματοποιήθηκε  η ολομέλεια προέδρων των ΣΕΠΕ. Η αρχική απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ  έσπασε κάτω από την απαίτηση των ιδίων των  εκπαιδευτικών που βρίσκονταν έξω από το χώρο αλλά και μελών ΔΣ.  Συμμετείχαν  111 σύλλογοι σε σύνολο 133.

Ο σύλλογός μας τοποθετήθηκε βάση της Απόφασης του συλλόγου ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» για το πρόγραμμα δράσης για τη συνέχεια του αγώνα που θα μεταφερθεί στην ολομέλεια των προέδρων στις 23/10/2021 –

Για πάνω από  7 ώρες σε όλους τους τόνους η συντριπτική  πλειοψηφία των προέδρων των ΣΕΠΕ μετέφερε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των ΔΣ των Συλλόγων.

Εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η καθολική διάθεση των εκπαιδευτικών της Π.Ε. για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση της σχολικής μονάδας, με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συλλόγων Π.Ε. που ζητούν ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ, ενώ διαφωνούν με άλλες προτάσεις που στην ουσία οδηγούν τους εκπαιδευτικούς στην έμμεση εφαρμογή της αξιολόγησης.

Η Ολομέλεια των προέδρων δεν κατέληξε σε αποφάσεις και η συνεδρίαση του Δ.Σ παραπέμφθηκε για τις  επόμενες μέρες.

Απαιτούμε να γίνει άμεσα η συνεδρίαση και να παρθούν οι αποφάσεις για την συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα.  Αυτή είναι η απαίτηση των εκπαιδευτικών και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δικαίωμα να κωλυσιεργεί και να αναβάλει την ξεκάθαρη και αποφασιστική συνέχιση του αγώνα.

Αναμένουμε και πιέζουμε τις αποφάσεις από τη ΔΟΕ.   

Μέχρι τότε ο σύλλογός μας

  • απαιτεί επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ με συνείδηση ότι θα τη συνεχίσουμε μέχρι τέλους κόντρα σε απειλές και δικαστικές αποφάσεις
  • συμμετέχει σε Συντονισμό ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για την προώθηση του αγωνιστικού προγράμματος και επιδιώκει από κοινού με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ την προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από τα πρωτοβάθμια σωματεία.
  • καλεί σε απεργία με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το πρώτο 10ημερο Νοέμβρη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και την ακύρωση και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και του δικαιώματος στην απεργία
  • καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ!

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Στην κατεύθυνση αυτή :

Διευκρινίζουμε ξανά ότι η παράταση που έδωσε η Eγκύκλιος του ΓΓρ. Του Υπουργείου Παιδείας δεν αποτελεί τροποποίηση της ΥΑ και δεν αλλάζει τη ρητή διάταξη της ΥΑ ότι η ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας «… ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι 10 Οκτωβρίου».  Το μόνο σύννομο περιθώριο για αυτούς που θέλουν να επιβάλουν την αξιολόγηση είναι να προχωρήσουν στην ανάθεση από τους δ/ντες των ομάδων εργασίας. Οι συνάδελφοι δεν συναινούμε και δεν συναποφασίζουμε τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας τις οποίες δε θα συμβάλουμε στη λειτουργία και τα πορίσματα τους.

Όπου οι δ/ντές ορίζουν ειδικές συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για να επιβάλλουν τη συναίνεση των συναδέλφων  ο σύλλογός μας προκηρύσσει  στάση εργασίας μιας ώρας 1-2μμ για Δευτέρα 25/10, Τρίτη 26/10 και Παρασκευή 29/10 ώστε να καλυφτούν οι συνάδελφοι /ισσες να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις για την αξιολόγηση. Για την Τετάρτη 27/10 προκηρύσσει  3ωρη στάση εργασίας ώστε να μην πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση μετά τη γιορτή.  

Η συλλογική στάση του κλάδου είναι η μόνη ασπίδα στον αγώνα. Ο μαζικός, ενωτικός αγώνας των εκπαιδευτικών έχει δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις για την κλιμάκωση της πάλης. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΚΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail