Απόφαση του συλλόγου ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» για το πρόγραμμα δράσης για τη συνέχεια του αγώνα που θα μεταφερθεί στην ολομέλεια των προέδρων στις 23/10/2021

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  267 – 20/10/2021                             Προς : τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ , ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ

 

 

Την Τρίτη 19/10 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ΓΣ του συλλόγου με αυξημένη σε σχέση με άλλες έκτακτες ΓΣ συμμετοχή αλλά χωρίς  καταστατική απαρτία.

Έγινε πλούσια συζήτηση με πολλές τοποθετήσεις συναδέλφων/ συναδελφισσών όπου εκφράστηκε η αγωνία και η αγανάκτηση για τη μη συνέχιση της απεργίας αποχής όσο και της απεργιακής κλιμάκωσης που αντιστοιχούσε στην έως τώρα τεράστια συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον αγώνα τόσο με την απεργία αποχή όσο και με την απεργία στις 11/10.

Η πρόταση για το πρόγραμμα δράσης του συλλόγου η οποία  θα μεταφερθεί   και στην ολομέλεια των προέδρων το Σάββατο 23/10  ως απόφαση του (ΔΣ) συλλόγου είχε την συντριπτική αποδοχή των παρόντων  μελών.

Συγκεκριμένα :

Χαιρετίζουμε την συγκλονιστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σύλλογο μας όσο και πανελλαδικά που αποκάλυψε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την επιβολή του αποκρουστικού μοντέλου της Παιδείας της αγοράς με επιχειρηματική λειτουργία, και ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και την εργασία των εκπαιδευτικών. Η  αξιολόγηση είναι βασικό εργαλείο για την επιβολή του μοντέλου αυτού και αποτελεί κομμάτι της πολιτικής που επιβάλει την ΕΒΕ, τις διαπιστωτικές εξετάσεις στην Γ΄ Γυμνασίου και ΣΤ΄ τάξη δημοτικού, την τράπεζα θεμάτων κλπ που θέλουν να στερήσουν χιλιάδες παιδιά από τη συνέχιση των σπουδών τους.

  • Καταγγέλλουμε τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις πανελλαδικά – επιχειρούνται και στο σύλλογο μας – που αποκαλύπτουν το πώς εννοεί το Υπ Παιδείας την «καλή διαχείριση του προσωπικού» με τα υπεράριθμα τμήματα των 25 μαθητών και το κόψιμο – «εξορθολογισμό» χιλιάδων θέσεων εργασίας για τους νέους αναπληρωτές και αδιόριστους συναδέλφους που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
  • Καταγγέλλουμε τις υπαγορευμένες δικαστικές αποφάσεις που σε εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη προσπαθούν να βγάλουν στην παρανομία κάθε απεργία και να εμποδίσουν κάθε αγώνα.

Το διακύβευμα αυτού του αγώνα είναι το ίδιο το δημόσιο καθολικό σχολείο, η εργασία των εκπαιδευτικών και οι συλλογικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε. 

Ο αγώνας για να μην προχωρήσει η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση θα συνεχιστεί. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ο σύλλογος  Π.Ε. «Κ Σωτηρίου» :

  1. Θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι η ΔΟΕ δεν έχει άμεσα αποφασίσει την επαναπροκήρυξη και συνέχεια της απεργίας αποχής όταν μάλιστα δίνεται η δυνατότητα και από την απόφαση του Εφετείου.

Απαιτούμε από τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή.

 

Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή και κόντρα στην πρωτόδικη απόφαση για να κάνει πράξη την απόφαση της ότι δεν θα σεβαστεί το ν. Χατζηδάκη στην πράξη και να  βγει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να προκαλέσει μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Ο σύλλογος επιδιώκει μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία να προχωρήσει στην προκήρυξη της απεργίας αποχής.

 

  1. Ο αγώνας  για τη δημόσια εκπαίδευση και να σπάσει ο ν Χατζηδάκη είναι πανεκπαιδευτικός και πανεργατικός.  Σήμερα που χτυπιέται το εκπαιδευτικό κίνημα με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη πρέπει να κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας. Ο ν. Χατζηδάκη θα ακυρωθεί με απεργιακή σύγκρουση και σπάσιμό του στην πράξη και όχι με καταγγελίες «στα χαρτιά» και απογευματινά συλλαλητήρια μετά από ένα μήνα και αφού έχει εφαρμοστεί ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Είναι τεράστιο λάθος ότι μετά τη μεγαλειώδη απεργία στις 11/10 δεν υπήρξε απόφαση για κλιμάκωση και χάθηκε η ευκαιρία να προκηρυχτεί απεργία στις 21/10 μαζί με τους υγειονομικούς και με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να  κλιμακωθεί. Ο σύλλογος προτείνει νέα απεργία  πανεκπαιδευτική στο πρώτο 10ημερο του Νοέμβρη που να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα για να διευρυνθεί το μέτωπο πανεργατικά  ενάντια στο ν. Χατζηδάκη και για τα καθολικά δικαιώματα σε Παιδεία Υγεία εργασία – για αξιοπρεπή ζωή.

 

  1. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη συνεδριάσουν και να μην συγκροτηθούν οι ομάδες εργασίας. Καμιά παραβίαση των ωραρίων για συνεδριάσεις. Ο σύλλογος προκηρύσσει στάση εργασίας 1-2μμ για να καλύψει τους συναδέλφους που δε θέλουν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αξιολόγηση.

Καμιά αποτίμηση για την περσινή χρονιά δεν πρέπει να αναρτηθεί – τουλάχιστον χωρίς τη συναίνεση των εκπαιδευτικών. Και τυπικά το περιθώριο που προβλέπει ο νόμος έχει παρέλθει αλλά κυρίως δεν θα συναινέσουμε στην ανάρτηση αποτίμησης όταν και πέρσι και φέτος τα σχολεία μας βρίσκονταν σε απεργία αποχή και οι περσινή σύλλογοι διδασκόντων έχουν αλλάξει.  Κανένας διευθυντής δεν νομιμοποιείται να το κάνει με αυτά τα δεδομένα.

Ο σύλλογος είναι αντίθετος με κάθε μορφή νομιμοποίησης της διαδικασίας αξιολόγησης με αποδοχή των δεικτών, σχεδίων δράσης και της βαθμολόγησης.  Η έναρξη της διαδικασίας αυτής ανοίγει το δρόμο για την εκκίνηση και της εξωτερικής αξιολόγησης από τους εξωτερικούς αξιολογητές καθώς και ο δρόμος για την ατομική αξιολόγηση. Ο σύλλογος θα τοποθετηθεί και πιο συγκεκριμένα για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης ανάλογα και με τις αποφάσεις της ολομέλειας των προέδρων.

  1. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 25 Οκτώβρη
  2. Συνέχιση της καμπάνιας ενημέρωσης και κοινής δράσης με τους γονείς (αξιοποίηση της επιστολής του συλλόγου προς τους γονείς. συσκέψεις, εκδηλώσεις κ.λ.π)
  3. Συνέχιση του αγώνα για την κάλυψη όλων των κενών ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις αυθαίρετες μετακινήσεις.
  4. Ο σύλλογος συμμετέχει στο συντονισμό ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ( 19/10/21) που ξεκίνησε αμέσως μετά το πραξικόπημα στην ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ και θα πάρει πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση και τη συνέχεια του.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας απέναντι στην τακτική της ΔΟΕ να στείλει την απόφασή της για ενιαίο κείμενο την Τρίτη το βράδυ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη όλες οι Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων  και λίγες μέρες πριν από την Ολομέλεια των προέδρων.  Στην πράξη ακυρώνει τις ΓΣ, προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις της ολομέλειας των προέδρων και δημιουργεί τετελεσμένα που μάλιστα ΔΕΝ έχουν καμία μαζική νομιμοποίηση από τη βάση του κλάδου ακριβώς την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι συλλογικές του διαδικασίες και ενώ ήδη οι πρώτες αποφάσεις  σ’ αυτές βρίσκονται σε αντίθεση με την απόφαση της ΔΟΕ.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail