Συγκλονιστική η συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση και του συλλόγου μας “Κ. Σωτηρίου” και συνολικά. (Μεγάλο φωτορεπορτάζ από Αθήνα και άλλες πόλεις)

Print Friendly, PDF & Email

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ! ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 

Χθες ήταν μια σπουδαία ημέρα για το εκπαιδευτικό μας κίνημα! Ο κλάδος μας έγραψε μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της προάσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης και της εργασίας μας! Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε ένα ανθρώπινο βουερό και πολύχρωμο ποτάμι από χιλιάδες διαδηλωτές καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς, σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, γονείς, φοιτητές και αρχαιολόγους. Επί 3+  ώρες στη διαδήλωση, από τα Προπύλαια έως την Ομόνοια και από εκεί στη Βουλή οι δρόμοι δονούνταν από τα συνθήματα:

“Παιδεία-Υγεία-Πολιτισμός  Όλοι ενωμένοι να σπάσει ο αυταρχισμός” 

“Αθήνα, Λονδίνο,  Πορτογαλία Οι δάσκαλοι παλεύουνε για δωρεάν παιδεία”

 “Δάσκαλε, εμπρός, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη”…και πολλά άλλα…

Η μεγαλειώδης απεργία, η εντυπωσιακή σε όγκο και γεμάτη παλμό πορεία και τα συνθήματα που ακουγόταν από τα μπλοκ των σωματείων δήλωναν πως θα κλιμακωθεί ο αγώνας για την ανατροπή του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου στην εκπαίδευση και όλων των αντιλαϊκών νόμων και θα γίνει πράξη η αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας  απευθύνει θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων και τους καλεί να συμμετάσχουν αποφασιστικά στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! Όταν η επίθεση σε όλα τα επίπεδα εντείνεται και η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ βρίσκονται προ των πυλών, η ολοένα και μεγαλύτερη ενεργοποίηση όλων μας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας στην σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην παιδαγωγική ελευθερία και στη συνδικαλιστική δράση

Ένα ορμητικό ποτάμι ήταν η συμμετοχή στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Τεράστια η συμμετοχή και στο σύλλογο “Κ.  Σωτηρίου” και στην απεργία με τουλάχιστον 16 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία κλειστά και 7 δημοτικά με τη μεγάλη πλειοψηφία να απεργεί (1-3) τμήματα να δουλεύουν. (θα συγκεντρώσουμε την εικόνα αναλυτικά και θα ενημερώσουμε εκ νέου)

Συγκλονιστική η συμμετοχή των συναδέλφων με το πανό του συλλόγου. Πάνω από 100 συνάδελφοι  συμμετείχαν στα 2!! πανό του συλλόγου μας. Συγκέντρωση που ανταγωνιζόταν τις μεγάλες διαδηλώσεις στην απεργία διαρκείας του 2006 και τις μεγάλες αντιμνημονιακές διαδηλώσεις το Φλεβάρη του 2012.

Τεράστια η διαδήλωση στην Αθήνα αλλά και σε πάρα πολλές μεγάλες πόλεις αλλά υπήρχαν συγκεντρώσεις και σε μικρότερες περιοχές.

Όλος ο κόσμος της εκπαίδευσης βγήκε στο δρόμο αποφασισμένος να συνεχίσει αυτό τον αγώνα μέχρι το τέλος.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΛΑΡΙΣΑ

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

 

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

 

ΠΙΕΡΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 

 

ΚΑΒΑΛΑ

 

 

ΑΝΔΡΟΣ

 

ΣΕΡΡΕΣ

ΞΑΝΘΗ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΧΑΝΙΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΔΡΑΜΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ

 

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

ΒΕΡΟΙΑ

ΠΑΤΡΑ

 

ΗΛΕΙΑ

 

 

ΑΜΦΙΣΑ

ΧΙΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ

 

ΝΑΥΠΛΙΟ

 

και ξανά ΑΘΗΝΑ

 

Αμέσως μετά τη μεγαλείωδη διαδήλωση ακολούθησε πανελλαδικός συντονισμός ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ με διαδικτυακή σύνδεση για όλη τη χώρα με στόχο την κλιμάκωση και την οργάνωση του αγώνα

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail