ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απο τον ΣΕΠΕ “ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.

ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Αχαρνές :  10/09/ 2015
Σπ. Κιουρκατιώτη  10  Αχαρνές                                   Τηλέφωνο-Fax : 210-2460973                           Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος      Αποστόλης                                             Τηλέφωνο : 6978896216

http://syllogos-socratis.gr/                                mail:sokratis.syllogos@gmail.com

ΠΡΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΔΟΕ

Μ.Μ.Ε

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το επιμορφωτικό σεμινάριο που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της περιφέρειάς μας.

Η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Κα Νέλλη Αρβανίτη καλεί σε επιμορφωτικό σεμινάριο τους συνάδελφους Γυμναστές της εκπαιδευτικής μας περιφέρειας, την Τρίτη 15/9 και την Πέμπτη 17/9 από τις 9:00 ως τις 17:00, στο σχολείο Ελλην/κη Αγωγή στην Παλλήνη. Στη σχετική ανακοίνωση της 7/9/1015, η Σχολική Σύμβουλος ενημερώνει ότι «Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική και παρακαλούνται  οι Διευθυντές να τους ενημερώσουν ενυπόγραφα και να διευκολύνουν την προσέλευσή τους.»

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» καταγγέλει το γεγονός ότι η εν λόγω σχολική σύμβουλος καλεί σε επιμορφωτικό σεμινάριο και εκτός εργασιακού ωραρίου και χωρίς να λαμβάνει υπόψη την γεωγραφική απόσταση από την περιοχή που εργάζονται οι εκπαιδευτικοί και σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο!!!

1. Υπενθυμίζουμε στην Κα Αρβανίτη ότι το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι 8:00 – 14:00, επομένως δεν έχει δικαίωμα να κάνει λόγο για την υποχρεωτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Τα σεμινάρια, να γίνουν εντός του εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα.
  2. Σε μια περίοδο που το εισόδημα μας έχει μειωθεί δραματικά και οι συνάδελφοι αδυνατούν να βάλουν βενζίνη για τα φτάσουν στα σχολεία τους πρέπει  να διανύσουν τεράστια απόσταση, προκειμένου να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος μετακίνησης. Αξίζει να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε την πάγια θέση του Συλλόγου μας αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής των σεμιναρίων. Η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά όρια  της περιοχής στα οποία εργάζονται οι εκπαιδευτικοί (πρώην τοπικά γραφεία εκπαίδευσης ).  Η Σχολική Σύμβουλος δεν έλαβε υπόψη  το πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας. Στη δεδομένη χρονική στιγμή πιστεύουμε ότι μπορούν  να διεξαχθούν επιμορφωτικά σεμινάρια  σε κεντρικά σημεία που να εξυπηρετούν  όλους   τους  συνάδελφους.
  3. Πού αποσκοπεί η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου διεξαγωγής του επιμορφωτικού σεμιναρίου; Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σχολικοί σύμβουλοι επιλέγουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Αρκετά πια με τις επανειλημμένες επιλογές των ιδιωτικών!

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και να διεκδικήσει τα σεμινάρια επιμόρφωσης να γίνουν εντός του εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα, σύμφωνα με  την πάγια θέση του κλάδου.

Ο Σύλλογος  Π. Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης»  καλεί τους συνάδελφους εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής  να μη συμμετάσχουν στο σεμινάριο και να παρουσιαστούν  κανονικά στα σχολεία τους, αν δεν αλλάξει ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                               ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΧΟΥΤΑ