ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 19/5 1μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! Κατάργηση τροπολογίας και Υ. Α. # Απόσυρση νομοσχεδίου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 61-17/5/20                                                                         Προς: τα μέλη

ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/5 ΣΤΗ 1ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ και η ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ τη ZΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Για άλλη μια φορά σαν τον κλέφτη, νύχτα Παρασκευής, 15/5 το βράδυ, πέρασε  ΥΑ με ΦΕΚ για την εξ αποστάσεως και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος. Η Υπουργός Παιδείας αδιαφορεί πλήρως για την αναστάτωση και την αγανάκτηση που δημιουργεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα τόσο το σχέδιο νόμου για την ΠΑΙΔΕΙΑ όσο και  η ζωντανή μετάδοση μαθήματος στα πλαίσια της σύγχρονης εκπαίδευσης, μετά την κατάθεση τροπολογίας.  Η κυβέρνηση και η ίδια είναι επικίνδυνες για την εκπαίδευση. Όταν η Κεραμέως δηλώνει στη Βουλή ότι δεν θα κάνει ούτε «βήμα πίσω», εμείς πρέπει να σηκώσουμε το γάντι και  να κάνουμε βήματα μπροστά πολλά και γρήγορα.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα!

Τα μεγαλειώδη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Μάη στην Αθήνα, από  ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ ΟΛΜΕ,  ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές, διατράνωσαν τη μαζική αντίθεση στις επιλογές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για σάρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων,  αύξηση αριθμού  μαθητών ανά τμήμα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, με εξεταστικούς μαραθωνίους σε γυμνάσια και λύκεια, μείωση  κατά 30% τους μαθητές στα ΕΠΑΛ, αλλά και τα εργασιακά με αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, κανονισμούς λειτουργίας, μείωση αριθμού αναπληρωτών κλπ.

Τώρα που ο εκπαιδευτικός κόσμος άρχισε να δείχνει τη δύναμή του πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Συμμετέχουμε ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 19/5 στις 1μμ στα Προπύλαια όπου καλούν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, Φοιτητικοί σύλλογοι και γονείς.

ΤΟ ΚΑΛΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΕΔΩ:

Δ.Ο.Ε  – Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ- ΤΡΙΤΗ 19/5 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να καταργηθεί η (Ν)τροπολογία και η Υπουργική Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση από την τάξη. Η τροπολογία νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μετά τα έκτακτα μέτρα και εισάγει τις κάμερες στην τάξη. Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ πρέπει να βάλουν ως αίτημα την κατάργηση τους συνολικά.
  • Να αποσυρθεί και να μην έρθει στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έκτρωμα. Κανένας διάλογος για επιμέρους αλλαγές που θα αφήνουν αλώβητη την ουσία της αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας που αυτό φέρνει. Το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα δε βελτιώνεται γιατί έχει αντίθετη στόχευση από αυτό που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί. Δήθεν «θετικές πλευρές» του πολυνομοσχεδίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ την Τρίτη 19 Μάη στη 1μμ στα Προπύλαια (στο πανό του συλλόγου). 

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣστο δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα – ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail