«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών-Μετεκπαίδευση»

Print Friendly, PDF & Email

Το δημόσιο σχολείο στηριζόταν και ακόμη περισσότερο τα χρόνια της κρίσης,  στηρίζεται από τη διάθεση και το μεράκι των εκπαιδευτικών που δεν υπολόγισαν και δεν υπολογίζουν κανένα κόστος. Ωστόσο, από την εποχή που η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου ‘φρόντισε’ να καταργήσει τα Διδασκαλεία, δεν υπάρχει καμία οργανωμένη επιμόρφωση μας από το δημόσιο. Επιμόρφωση που είναι υποχρεωμένο να παρέχει το υπουργείο Παιδείας και η εκάστοτε κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης, ως κατεξοχήν χώρο ζύμωσης ιδεών στον οποίο εισάγονται διαρκώς νέες ιδέες και καινοτομίες.

Ως “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ» για την επιστημονική  μας εξέλιξη και τη βελτίωση του παιδαγωγικού μας έργου προτείνουμε και διεκδικούμε:

  • Ετήσια, ανά δεκαετία, επιμόρφωση με εκπαιδευτική άδεια, με εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα σπουδών, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και θα παρέχει πολύτιμα εφόδια για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.
  • Δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης των εκπαιδευτικών σε μεταπτυχιακά προγράμματα που έχουν σχέση με το αντικείμενο που διδάσκουν (π.χ. στο ΕΑΠ με ποσοστό συμμετοχής των εν ενεργεία εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) και στα αντίστοιχα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας).
  • Ξεχωριστή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων για την κάλυψη αναγκών ενδοσχολικής επιμόρφωσης που θα αποφασίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων για κάθε έτος.
  • Υλοποίηση ειδικών επιμορφωτικών προγραμμάτων, σε επίπεδο Περιφέρειας, για την κάλυψη των αναγκών των Συναδέλφων, σύμφωνα με τις δικές τους προτάσεις.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail