ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των
αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr και αναπληρωτή αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com,

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:
τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ
του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βάρκιζας/ Βουλιαγμένης

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, στη χθεσινή του συνεδρίαση (2/6/15), ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας για τη διαδικασία των μεταθέσεων και διορισμών εκπαιδευτικών:
260 δασκάλους Γενικής Αγωγής (150 για την Α΄ και 110 για τη Β΄)
105 νηπιαγωγούς Γενικής Αγωγής ( 55 για την Α΄ και 60 για τη Β΄)
67 δασκάλους Ειδικής Αγωγής ( 37 για την Α΄ και 30 για τη Β΄)
30 νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής ( 18 για την Α΄ και 12 για τη Β΄)
για κενές οργανικές θέσεις οι οποίες προκύπτουν από παραιτήσεις – συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, από οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών που υπηρετούν πέραν της πενταετίας σε σχολεία του εξωτερικού, από ανάγκες που προκύπτουν σε τμήματα που ξεπερνούν την προβλεπόμενη αναλογία των 25 μαθητών ανά τμήμα, από ανάγκες κάλυψης φοίτησης προνηπίων.
Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι το ΠΥΣΠΕ, σε προηγούμενη συνεδρίαση, ζήτησε την ίδρυση 503 οργανικών θέσεων ειδικοτήτων για τη νέα σχολική χρονιά.
Αυτοί οι αριθμοί είναι οι ελάχιστοι δυνατοί για να λειτουργήσουν τα σχολεία τη νέα χρονιά.
Σε αυτούς τους αριθμούς δεν συμπεριλαμβάνονται:

  • οι ανάγκες για νηπιαγωγεία και νηπιαγωγούς για όλα τα προνήπια για να γίνει πράξη η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή
  • δάσκαλος για τα ολοήμερα στα ΕΑΕΠ
  •  οι ανάγκες για χωρισμό τμημάτων στα οποία υπάρχουν τρεις και πάνω διαγνωσμένες, από ΚΕΔΔΥ ή άλλο δημόσιο φορέα, περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες
  • – οι ανάγκες για ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης
  • η παιδαγωγική ανάγκη για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη
  •  τα όποια κενά προκύψουν από αποσπάσεις σε άλλους φορείς, ασθένειες ή αναρρωτικές άδειες

Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν προκύψει ακόμα οι οργανικές θέσεις ανά σχολική μονάδα. Αυτές θα προκύψουν μετά τις μεταθέσεις (από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ).
Γενικότερα η καθυστέρηση των μεταθέσεων, που θα προκαλέσει καθυστέρηση και των υπόλοιπων υπηρεσιακών μεταβολών (βελτιώσεις θέσης, αποσπάσεις, προσλήψεις), δημιουργεί έντονη ανησυχία μιας και η έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτές.
Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης και οι αποφάσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.
http://dipe-anatol.att.sch.gr/index.php/p-y-s-p-e/781-anakoinwsh-ths-arith-11-02062015-synedriashs-tou-pyspe-anat-attikhss
Για οτιδήποτε απασχολεί κάποιο συνάδελφο για τα ζητήματα αυτά μπορεί να επικοινωνήσει με τους αιρετούς.

Έλεγχος προσόντων υποψηφίων Δ/ντών – Ανακοίνωση πινάκων των αντικειμενικών μορίων τους.

Την  Πέμπτη 4 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ επιλογής για να εξετάσει τις αιτήσεις υποψηφιοτήτων διευθυντών σχολικών μονάδων του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής. Θα καταρτιστεί ο πίνακας υποψηφιοτήτων αφού ελεγχθεί η εγκυρότητα των αιτήσεων και εφόσον πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής. Ο πίνακας θα ανακοινωθεί επίσημα από την υπηρεσία στις 4 Ιουνίου όπου ξεκινάει και η περίοδος των ενστάσεων μέχρι τις 8 Ιουνίου, είτε για τις επιλογές των υποψηφίων διευθυντών είτε για τη μοριοδότησή τους. Στις 9 Ιουνίου θα εξεταστούν οι όποιες ενστάσεις και στις 10 Ιουνίου πραγματοποιείται η ψηφοφορία στις σχολικές μονάδες με ευθύνη των εφορευτικών επιτροπών.

Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail