ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ✔️ Μεγάλα κενά μετά την τελευταία φάση προσλήψεων ✔️Ελάχιστες βελτιώσεις θέσης αναπληρωτών ✔️ Καμία βελτίωση θέσης  σε μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής παρά την αρχική δέσμευση του Δ/ντη ✔️ Μετακινήσεις μονίμων χωρίς αίτηση τους  ✔️Περικοπή άδειας για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ✔️Απόκρυψη κενών

Print Friendly, PDF & Email

 ΑΠ 284- 20/11/21                                                  Προς: μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ, Δ/ΝΣΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Δυστυχώς το δόγμα της κυβέρνησης  ότι οι θεσμοί είναι στα χέρια αυτών που τους διοικούν και μάλιστα σε χέρια εγκάθετων-διορισμένων υλοποιείται με επιτυχία  και  στη Δ/νση Αν. Αττικής. Δ/ντής εκπαίδευσης με fast track διορισμούς κα΄τ επιλογή του Υπουργείου, Δοτό ΠΥΣΠΕ  αποτελούμενο από διορισμένα μέλη. Συγκεκριμένα στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής αποφάσεις που καθορίζουν τον εργασιακό βίο εκατοντάδων συναδέλφων γίνονται αλλεπάλληλες αυθαιρεσίες- παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων και παιδαγωγικών αρχών, μπαλώματα  στο βωμό της δήθεν κάλυψης των αναγκών.  Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημη  κατάσταση ενώ διανύουμε τον 3ο  μήνα της σχολικής χρονιάς με κενά σε όλα τα σχολεία και τη λειτουργία τους να καταρρέει με κάθε επόμενη απουσία.

Ο σύλλογος μας συνεχίζει να διεκδικεί και να αναδεικνύει. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν:

  • Για άλλη μια φορά λέμε ότι τα κενά που υπολογίστηκαν από τη Δ/νση Αν. Αττικής και δόθηκαν για την α΄ φάση προσλήψεων (με πρόβλεψη αδειών και άλλων παραγόντων) ήταν πολύ λιγότερα από τις πραγματικές ανάγκες. Το αποδεικνύουν τα κενά στα σχολεία μας 3 μήνες μετά. Ενώ υπάρχουν Δ/νσεις με στελεχωμένα ολοήμερα από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων,  στην Π.Ε. Αν. Αττικής δίνουμε τη μάχη του αυτονόητου για την ανάπτυξη  πρωινών και απογευματινών προγραμμάτων με δεκάδες κενά σε όλες τις ειδικότητες.  Αμφισβητούμε αν ακόμη και σήμερα δίνεται το σύνολο των κενών όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΑΙΘ  .
  • Καταγγέλλουμε ότι δεν αναρτώνται ακόμα και τώρα 12/11 στην τελευταία φάση προσλήψεων αναπληρωτών το σύνολο των κενών των σχολείων μας. Δεν είδαμε κενά θεατρολόγων, γυμναστών, μουσικών αλλά ακόμη και κενά που δεν αναπληρώνονται από τους ΠΕ 70 όπως τα Αγγλικά.
  • Καταγγέλλουμε την όποια προτεραιοποίηση αναγκών-κενών. Αναρτήθηκαν στις 12/11 πίνακες που δεν περιλαμβάνουν το σύνολο των κενών ακριβώς δηλαδή ότι έγινε και στην Α΄ φάση προσλήψεων. Ενδεικτικά   αναφέρουμε ότι δεν δίνονται τα  κενά αγγλικών της Αγ. Μαρίνας Κορωπίου, 4ο Δ.Σ. Κερατέας, 1ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, 1ο Δ.Σ. Λαυρίου) αλλά και όλα τα κενά ειδικοτήτων θεατρικής , μουσικής , γυμναστικής. Δε δίνεται το σύνολο των κενών στις παράλληλες στηρίξεις.
  • Απορρίφθηκαν (ή δεν εξετάστηκαν) οι αιτήσεις βελτίωσης θέσης των αναπληρωτών. Το σχολικό έτος 2021-22 δεν έχουν ικανοποιηθεί ούτε το 2%. των αιτημάτων βελτίωσης. Απορρίφθηκαν  αιτήματα ανθρώπων με  αποδεικτικά  σοβαρών ασθενειών!
  • Ενώ παρουσία 10 συναδέλφων μελών ΔΣ. και άλλων την 1/9/21 ο Δ/ντης Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι στους νεοδιόριστους ειδικής  αγωγής που τοποθετήθηκαν χωρίς επιλογή τους θα δινόταν βελτίωση Βλ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ- ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αν. Αττικής ,  μετά  και τις τελευταίες ελάχιστες προσλήψεις  δεν υπήρξε καμία πράξη επανατοποθέτησης- βελτίωσης.  Στις 15/11 το δοτό ΠΥΣΠΕ τοποθετεί  αναπληρωτές Δ΄ φάσης σε κενά ΤΕ χωρίς να έχει δοθεί βελτίωση σε μόνιμους εκπαιδευτικούς!!
  • Μετακινείται εν μέσω σχολικής χρονιάς μόνιμη εκπαιδευτικός  χωρίς αίτησή της ανατρέποντας τον σχολικό αλλά και  προσωπικό προγραμματισμό  πολλών συναδέλφων με επίκληση «στο δημόσιο συμφέρον» λες και μέχρι εκείνη τη στιγμή η τοποθέτησή της δεν το υπηρετούσε.
  • Κι ενώ τα κενά – αποτελούν μάστιγα για την Π.Ε Αν. Αττική η Δ/νση με άλλοθι την ευαισθησία απέναντι στην λειτουργία των σχολείων περιέκοψε μονοπρόσωπα άδεια συναδέλφου νηπιαγωγού για συμμετοχή σε πρόγραμμα ERASMUS προγραμματισμένο-δρομολογημένο μήνες πριν με συνδιοργάνωση πολλών χωρών, κλεισμένων και εξασφαλισμένων οικονομικά διαμονών και εισιτηρίων   με το δικαιολογητικό της αδυναμίας αντικατάστασής  της!!!

Δεν αποδεχόμαστε ούτε την αυθαιρεσία ούτε τις δικαιολογίες για την ανάγκη να λειτουργήσουν τα σχολεία. Κάθε μπάλωμα μονιμοποιεί χειρότερη λειτουργία και απομακρύνει την πλήρη κανονική κάλυψή των αναγκών των σχολείων και των παιδιών.  Καλούμε κάθε συνάδελφο και κάθε σύλλογο διδασκόντων να μην αποδέχονται και να καταγγέλλουν στο σύλλογο κάθε πρόβλημα που προκύπτει για να τα αντιμετωπίζουμε συλλογικά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail