Δήλωση Αιρετών για την ίδρυση οργανικών θέσεων!

Δήλωση Αιρετών για την ίδρυση οργανικών θέσεων!

Ίδρυση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενόψει των μεταθέσεων

Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει ρίξει στις καλένδες το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου για την ίδρυση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι διαδικασίες εξπρές του Φεβρουαρίου 2023 για την εισήγηση προτάσεων από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την ίδρυση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79.01, ΠΕ86, ΠΕ91 αποδείχτηκαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Κι αυτό διότι, μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν προχωρήσει στο ουσιαστικό βήμα της ίδρυσης των παραπάνω οργανικών θέσεων.

Οι 3.000 προτάσεις για την ίδρυση οργανικών θέσεων των παραπάνω κλάδων φανερώνει την αδήριτη ανάγκη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την ορθή, εύρυθμη και παιδαγωγική λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, αποτελεί μείζον ζήτημα η ίδρυση νέων οργανικών στον κλάδο των Νηπιαγωγών από τη στιγμή που εφαρμόζεται καθολικά η δίχρονη προσχολική αγωγή. Εξάλλου, οι αριθμοί των προσλήψεων αναπληρωτών ΠΕ60 και τη φετινή σχολική χρονιά φανερώνουν την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης οργανικών θέσεων.

Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την κοροϊδία και οφείλει να προχωρήσει εδώ και τώρα στην ίδρυση οργανικών θέσεων σε Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης που εκκρεμούν εδώ και 3 χρόνια.

Στο πλαίσιο των μεταθέσεων από νομό σε νομό και εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας οφείλουν εδώ και τώρα να προχωρήσουν στις ιδρύσεις οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαρκής αγώνας για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των Συναδέλφων – Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις του Κλάδου.

Οι Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Αιρετός Ανατολικής Αττικής | Facebook