Για παιδιά και όχι μόνο: Απόκριες με Χελώνες / “Μια τρελή τρελή αλφαβήτα” / Παραμύθια με την Ξένια και Δεινόσαυροι στο Λαύριο

Print Friendly, PDF & Email

Αποκριάτικη Γιορτή στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών

Είκοσι μία χελώνες καρέτα-καρέτα αλλά και δύο πράσινες, που δεν τις βλέπουμε συχνά στα μέρη μας, περιμένουν μικρούς και μεγάλους στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Ειδικά την Κυριακή 22/2 (11 π.μ.-2 μ.μ. ) η δωρεάν επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών δεν φέρνει μόνο περιβαλλοντικές ξεναγήσεις στις δεξαμενές, αλλά και δραστηριότητες σε αποκριάτικο κλίμα. Παρέα με την ομάδα του Αρχέλωνα τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα φτιάξουν χελωνομάσκες, θα μεταμορφωθούν με face painting και θα παίξουν μαθαίνοντας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες. Πληροφορίες: 2108982600.

 

Τα παιδιά ανακαλύπτουν «Μια τρελή τρελή αλφαβήτα με τον άνθρωπο ορχήστρα»

«Mια τρελή τρελή αλφαβήτα με τον άνθρωπο-ορχήστρα» περιμένει τα παιδιά στο βιβλιοπωλείο Ιανός τα σαββατιάτικα μεσημέρια του Φεβρουαρίου (7/2-28/2 ). Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ως «άνθρωπος-ορχήστρα» με τους συνεργάτες του συνδυάζει διαδραστικά κι έξυπνα στην παιδική αυτή συναυλία τη μάθηση, το θέατρο και τη μουσική. Η βραβευμένη συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή έγραψε μια γλυκιά συλλογή 25 ποιημάτων που κέρδισε τους μικρούς αναγνώστες κι ο ταλαντούχος Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος «έντυσε» μουσικά τα ποιήματα αυτά με συνθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί μια πλειάδα μουσικών οργάνων. Σε οθόνες θα προβάλλονται βίντεο και διαφάνειες του βιβλίου για να ακολουθούν τα παιδιά τους καλλιτέχνες στα τραγούδια τους μέχρι να εξαντληθούν όλα τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου.

Όσοι δεν έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε από κοντά την παιδική αυτή παράσταση μπορείτε να τη δείτε μέσω διαδικτύου στο www.ianos.gr. Διονύσης Σαββόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς και Σπύρος Σακκάς δανείζουν τις φωνές τους για να ζωντανέψουν τα ακούσματα των παιδιών ενώ σε κάθε παράσταση φιλοξενούνται εκλεκτοί καλεσμένοι. Στις 14/2 στη μουσική παρέα θα βρεθούν οι Δώρος Δημοσθένους, Δημήτρης Σταρόβας και Μάρκος Κούμαρης. Το επόμενο Σάββατο 21/2 συμμετέχουν στην παράσταση οι Χρήστος Λούλης, Μάκης Παπαδημητρίου και Βικτωρία Ταγκούλη και στην τελευταία συνάντηση στις 28/2 η Βασιλική Καρακώστα και ο Μπάμπης Στόκας.

 

Η Ξένια Καλογεροπούλου λέει παραμύθια

 

Κάθε Σάββατο στο Πόρτα αφηγείται ιστορίες σε παιδιά 4-8 χρόνων και τους γονείς τους.

Με ένα ασυνήθιστο παραμύθι επιλεγμένο από την παγκόσμια προφορική παράδοση, κάθε Σάββατο η Ξένια Καλογεροπούλου υποδέχεται τους μικρούς της φίλους στο Θέατρο Πόρτα. Εκεί, θα τους διηγείται η ίδια κάθε φορά και ένα διαφορετικό παραμύθι, με τους τρόπους εκείνους της ζωντανής αφήγησης που έχει ανακαλύψει μέσα στα χρόνια που ασχολείται με τα παραμύθια και τη διήγησή τους στα παιδιά. Στο τέλος της αφήγησης, οι μικροί ακροατές θα καταπιάνονται με μια δραστηριότητα εμπνευσμένη από το παραμύθι που μόλις άκουσαν, ενώ οι γονείς θα μπορούν να συζητούν με την Ξένια Καλογεροπούλου σχετικά με τις τεχνικές αφήγησης και τη σημασία της προφορικής αφήγησης παραμυθιών στα παιδιά. Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε παιδιά 4-8 χρόνων και στους γονείς τους.

 

Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων»: Μία πολύ διδακτική έκθεση για την πορεία της ζωής στο Τ.Π.Π.Λ.

Μία διαφορετική εκπαιδευτική και επιστημονική έκθεση έρχεται να προστεθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, από το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου.
Ο Ιταλός καλλιτέχνης και γλύπτης, Michelangelo Ricci, μας πηγαίνει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην αρχή του σύμπαντος, τη δημιουργία και την εξέλιξη της ζωής και την πορεία της στους αιώνες.
Μέσα από γλυπτά μικρής κλίμακας και τεχνικό-επεξηγηματικούς πίνακες, ο κος Ricci μας καλεί να γνωρίσουμε τον κόσμο και μας παρουσιάζει τη διαδρομή από το Big Bang (Μεγάλη Έκρηξη), το Γαλαξία μας, το Ηλιακό μας Σύστημα, τη ζωή πάνω στη Γη, τους Δεινόσαυρους, τα Προϊστορικά Ζώα, την Ανθρώπινη Εξέλιξη και την Εκβιομηχάνιση.
Η έκθεση έχει τίτλο «Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων» και απευθύνεται στους μικρούς των σχολείων, αλλά και στους μεγάλους της ζωής. Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ., στον χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π. στην σοφίτα του Μουσείου στο Κάτω Μηχανουργείο και θα διαρκέσει έως 04/04. Θα είναι ανοιχτή όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τα πρωινά από τις 9.30 π.μ με 13.00 μ.μ και τα απογεύματα από τις 15.30 μ.μ έως τις 18.00 μ.μ. 
Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο κος Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Μηχανικός Μεταλλείων και Μεταλλουργίας (τέως αρχιμηχανικός της Γ.Ε.Μ.Λ.), ερευνητής της Φυσικής θεωρίας και της φυσικής εξέλιξης του Σύμπαντος.
*Η έκθεση πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Λαυρεωτικής, του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου, του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου και του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ». Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Β.Β.Ε.Μ.
Τηλ: 22920-25575
Email: bbem@otenet.gr
 

 

Καλή Σαρακοστή σε όλους και καλά πετάγματα!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail