Αναβολή της παράστασης διαμαρτυρίας της Τρίτης 11/8 στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής μετά την αναβολή του ΠΥΣΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 94/10-8-20                                                             Προς:  τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ Αν. Αττικής, αιρετούς  Αν.  Αττικής, ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, ΠΔΕ Αττικής

 

Μετά την ενημέρωση από τους αιρετούς, για την αναβολή της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 11/8, ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται αντίστοιχα και η παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας.

Επισημαίνουμε επίσης ότι στο ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η Δ/νση αναφέρει: «… το προγραμματισμένο για τις 11/8 ΠΥΣΠΕ αναβάλλεται, λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης από τις σχολικές μονάδες αναφορικά με τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τα λειτουργικά κενά. Θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο μας για την ημερομηνία του επόμενου ΠΥΣΠΕ.»  Ωστόσο σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιείται για ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς υπάρχει η ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ, σύμφωνα με την οποία αδυνατεί να διεξάγει τις υπηρεσιακές μεταβολές, πριν από την έναρξη των σχολείων. Δεν έπρεπε επομένως σε καμία περίπτωση να υπάρχει νέα πρόσκληση σε συνεδρίαση, ούτε συγκέντρωση στοιχείων από τις σχολικές μονάδες μέσα στον Αύγουστο.

Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική της Δν/σης να κρατάει ανοιχτό το ζήτημα της εφαρμογής της παράνομης και αντιεκπαιδευτικής εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας για τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Τονίζουμε και η Δ/νση σίγουρα το γνωρίζει καλά, ότι ακόμα και αν με κάποιο τρόπο καταφέρει να συγκεντρώσει στοιχεία από όλες τις σχολικές μονάδες, αυτή την περίοδο, αυτά δε θα αποτυπώνουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Τα δεδομένα που προκύπτουν με το άνοιγμα των σχολείων είναι απολύτως απαραίτητα για να αποτυπώσουν αυτή την εικόνα. Γνωρίζουν ακόμη ότι είναι παράνομη η διεξαγωγή των υπηρεσιακών μεταβολών πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δηλώνουμε ότι κανένας συνάδελφος/σσα δεν πρέπει να δώσει στοιχεία, εν μέσω κανονικών αδειών, για το οποίο έχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη του συλλόγου.

Απαιτούμε επιτέλους να σταματήσει ο εμπαιγμός με τις υπηρεσιακές μεταβολές. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τα σχολεία και τους συναδέλφους. Καμία νέα πρόσκληση δεν πρέπει να υπάρξει από τη Δ/νση για συνεδρίαση μέσα στον Αύγουστο.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι ο σύλλογος μας θα είναι παρόν και δεν θα αιφνιδιαστεί από τακτικισμούς και με κινηματικούς όρους, δε θα επιτρέψουμε την πραγματοποίηση της παράνομης υπηρεσιακής πράξης.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail