📌Να μην περάσει το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κυβέρνησης! Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα! 📢 Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10/02 – Προπύλαια 1.00μμ

Print Friendly, PDF & Email

Α.Π.  180/ 8-02- 2021                                                 Προς: τα μέλη , ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

Ο σύλλογος προκηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ο/η κάθε/καθεμία συνάδελφος/ισσα μπορεί να δηλώσει πόσες και ποιες ώρες στάση θα κάνει χρήση

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει αδίστακτα την αντιεκπαιδευτική της πολιτική προωθώντας – παρά τις μαζικές αντιδράσεις και την πανδημία – για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη 10/2/21 το νομοσχέδιο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που μειώνει έως 20000 τους εισακτέους στα ΑΕΙ, εισάγει ποινές μέχρι και διαγραφή φοιτητών και ιδρύει την πανεπιστημιακή αστυνομία με προίκα 50 εκατομμύρια την ώρα που τα ΑΕΙ υποφέρουν από έλλειψη εργαστηρίων και καθηγητών!!!

Προκαλεί! καθώς εδώ και 10 μήνες, δεν έχει ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχει οδηγήσει στο κλείσιμο των ΑΕΙ για ένα χρόνο και των σχολείων για 6 μήνες, «παίζει» με την υγεία χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, υποβαθμίζει τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Δε διαθέτουν ούτε 1€ για να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, αδιαφορούν για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν, αλλά την ίδια ώρα βρίσκουν κονδύλια για να προσλάβουν 1000 ειδικούς φρουρούς για τα Πανεπιστήμια!

 

Η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος! Φοιτητές – εκπαιδευτικοί – μαθητές από κοινού να σταθούμε απέναντι στα νέα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα που τσακίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση, καταπατούν το άσυλο και ξεθεμελιώνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Μόρφωση – Υγεία – Εργασία – Δημοκρατικά Δικαιώματα για όλους!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail