📌ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΤΗΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΘΕΣΗΣ 📌 ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ  ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ❌ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥΣ ‼ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ253-28/9/21                                                    Προς τα μέλη, Δ/νση Α/βάθμιας εκπ/σης Αν. Αττικής

 

Σε μία σχολική χρονιά με τεράστια προβλήματα:

  • στις υπηρεσιακές μεταβολές ( που έγιναν πριν καν ανοίξουν τα σχολεία)
  • τις τοποθετήσεις αναπληρωτών σε προτεραιοποιημένα κενά
  • χωρίς ανάρτηση των κενών στην ιστοσελίδα της Δ/νσης  ώστε τα ίδια τα σχολεία να επιβεβαιώνουν τα κενά τους
  • πρόσληψη αναπληρωτών Α΄ φάσης κατώτερη των πραγματικών αναγκών

Είναι κατ΄ ελάχιστον  υποχρέωση της Δ/ΝΣΗΣ να αποκαταστήσει-να ικανοποιήσει τις αιτήσεις βελτίωσης των συναδέλφων  αναπληρωτών  Α΄ φάσης που είναι πολύ ψηλά στον πίνακα και που τοποθετήθηκαν σε περιοχές μακριά από τον τόπο  κατοικίας τους. Οι συνάδελφοι αυτοί δε φέρουν καμία ευθύνη που η Δ/νση Α/βαθμιας Εκπ/σης  Αν. Αττικής δεν έδωσε ( καθ΄ υπόδειξη του ΥΠΑΙΘ ) στην πρώτη φάση ούτε  όλα τα πρωινά κενά, αλλά και ούτε αυτά των ολοημέρων, ώστε να τύχουν καλύτερης τοποθέτησης. Δεν τους ενημέρωσε καν για τα κενά ορισμένου χρόνου, ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεων. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της υπηρεσίας και για αυτό η πραγματοποίηση των βελτιώσεων είναι απόλυτα δικαιολογημένη και αναγκαία.

 

Αντίθετα με έκπληξη διαπιστώσαμε χθες 27/9/2021 να απορρίπτονται αιτήσεις θεραπείας, ακόμα και συναδέλφων που είχαν επισυνάψει αποδεικτικά σοβαρών ασθενειών!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση του ΔΟΤΟΥ ΠΥΣΠΕ Αν.  Αττικής, ως απολύτως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη και καλούμε να την  επανεξετάσουν.

 

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και με πολλές αιτήσεις αποσπάσεων μονίμων συναδέλφων που ακόμη εκκρεμούν, με δικαιολογία τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών. Μόνο που η ανικανότητα, η ολιγωρία και η αδιαφορία του υπουργείου για κάλυψη των πραγματικών κενών, δεν είναι ευθύνη των συναδέλφων και δεν γίνεται να τιμωρούνται με τη στέρηση των δικαιωμάτων τους! Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση όλων των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ που εκκρεμούν, μέχρι αντικαταστάσεώς τους.

 

Τέλος ξεκαθαρίζουμε ότι οι τοποθετήσεις υπογράφονται και γίνονται από τον εκάστοτε Δ/ντη εκπαίδευσης και ο ίδιος έχει το δικαίωμα να τις τροποποιήσει, ανά πάσα στιγμή, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων. Τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει εξαιτίας της δήλωσης προτιμήσεων τοποθέτησης μέσω ΟΠΣΥΔ. Κανένα νομικό κόλλημα δεν μπλοκάρει τις βελτιώσεις και τις επανατοποθετήσεις και για αυτό έχουν ήδη γίνει χιλιάδες σε όλη τη χώρα!

 

ΚΑΜΙΑ δικαιολογία ΔΕΝ υπάρχει!

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να δοθεί λύση στο τόσο σημαντικό πρόβλημα πολλών συναδέλφων που δημιουργείται χωρίς καμία ευθύνη από τους ίδιους!

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail