Αποκλειστικά «δια ζώσης» διαδικασίες και αρχαιρεσίες – Λέμε ΟΧΙ στο ν Χατζηδάκη και στις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η  ΓΣ της ΔΟΕ και τις εκλογές των συλλόγων  για νέο ΔΣ !

Print Friendly, PDF & Email

                 ΑΠ  74/30-4-24                                                                  Προς : τα μέλη, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ

 

 

Δεν εφαρμόζουμε το νόμο Χατζηδάκη στις αρχαιρεσίες του κλάδου, αποφασίζουμε ότι οι επερχόμενες αρχαιρεσίες τόσο για την εκλογή νέων ΔΣ των ΣΕΠΕ (όπου προγραμματίζονται να γίνουν αυτή την περίοδο)  όσο και για την εκλογή αντιπροσώπων για την επερχόμενη 93η   Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το Καταστατικό των συλλόγων και της ΔΟΕ. Απορρίπτουμε τα όσα προβλέπονται από τον αντιδημοκρατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες, αλλαγή Καταστατικών, κ.λπ.).

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει την ίδια απόφαση και να δώσει αυτή την κοινή κατεύθυνση σε όλους τους ΣΕΠΕ!

Θα υλοποιήσουμε την

  • απόφαση του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ το Δεκέμβρη του 2022
  • Θα συνταχθούμε με την απόφαση όλων των μεγάλων Ομοσπονδιών στο Δημόσιο σε Παιδεία, Υγεία και ΟΤΑ (α΄ και β βαθμό) που καλύπτουν – μαζί με την ΔΟΕ – πάνω από το 90% του δημοσίου είτε πραγματοποίησαν είτε έχουν προγραμματίσει τα συνέδρια τους και με ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  έχουν διεξάγει τις εκλογές στα πρωτοβάθμια σωματεία αποκλειστικά δια ζώσης χωρίς ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αποδείχτηκε σε όλο το διάστημα από την ψήφιση του ν Χατζηδάκη ότι οι απειλές για τα προβλήματα στη λειτουργία των συνδικάτων που δε θα εφαρμόσουν των αντισυνδικαλιστικό και απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη είναι ψεύτικα (λειτουργία του τραπεζικού τους λογαριασμού, υπογραφή ΣΣΕ, αναγνώριση των σωματείων κλπ). Η αποφασιστική στάση του συνδικαλιστικού κινήματος επέβαλε τη διεξαγωγή των διαδικασιών (αρχαιρεσίες, λειτουργία, συνελεύσεις, απεργίες) χωρίς την εφαρμογή του ν Χατζηδάκη και των ηλεκτρονικών διαδικασιών.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας απαιτεί  ΤΩΡΑ από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ της ΔΟΕ να σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου  να συμπληρωθεί  η απόφασή με οδηγία για διεξαγωγή των εκλογών των ΣΕΠΕ για την 93η ΓΣ του κλάδου (συνέδριο της ΔΟΕ ) αποκλειστικά με «δια ζώσης» εκλογές.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ που συζητάνε το ενδεχόμενο να διεξάγουν ηλεκτρονικές εκλογές να μην προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις και τον αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος και να μην προσφέρουν υπηρεσίες στον Χατζηδάκη- Πιερακάκη στην προσπάθεια τους για την παρέμβαση και έλεγχο της λειτουργίας των συνδικάτων.

Το ψήφισμα είναι ανοιχτό σε όποιο σύλλογο θέλει να το προσυπογράψει και να το ανακοινώσουμε από κοινού.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail