✅ Ο αγώνας για την ακύρωση της αξιολόγησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής συνεχίζεται ❌ ΔΕΝ συμμετέχουμε στους συλλόγους διδασκόντων – ❌Δεν υλοποιούμε την αξιολόγηση ‼️Στάσεις εργασίας –Νέα Απεργία Αποχή 📣Κλιμακώνουμε τον αγώνα με πρόταση για πανεκπαιδευτική απεργία στις 12 Νοέμβρη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 269-31/10/20                                                               Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ , ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ

 

 

 

 

Ο χρόνος που περνά αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερο το αποκρουστικό αντιεκπαιδευτικό σχέδιο του ΥΠΑΙΘ, τις μεθοδεύσεις και επιδιώξεις του.

 

  • Οι κατεπείγουσες και καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια στην Απεργία-Αποχή
  • Η επιχείρηση εκφοβισμού του ΥΠΑΙΘ απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή αντίδραση με τις νέες απειλές του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου
  • Οι εξετάσεις ελληνικής Pisa που δρομολογούν οι ίδιοι διακηρύσσουν ότι θα αποτελέσουν μέτρο αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης της σχ. μονάδας, μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Τα μεγάλα κενά στα σχολεία μας, μετά τη Γ΄ φάση αναπληρωτών με πιο εντυπωσιακό εκτός των υπολοίπων ( ολοήμερα, παράλληλη στήριξη, θεατρική αγωγή, πληροφορική, εικαστικά, αγγλικά, μουσική ) τα τμήματα ένταξης σε 17 σχολικές μας  μονάδες !
  • Οι συγχωνεύσεις τμημάτων για να εξοικονομήσουν προσωπικό και οι αυθαίρετες μετακινήσεις μονίμων και αναπληρωτών που διαλύουν τη λειτουργία των σχολείων και τον προγραμματισμό και τη ζωή των συναδέλφων.
  • Η στοχοποίηση των αδειών των εκπαιδευτικών ως υπαίτιες για τα κενά στα σχολεία!!
  • Η διαρροή του σχεδίου για λειτουργία ολοήμερου έως τις 6μμ όταν αδυνατούν λόγω έλλειψης προσωπικού τα σχολεία μας να αναπτύξουν πρόγραμμα τα ήδη υπάρχοντα τμήματα ολοήμερου μέχρι τις 4 – Μήπως ετοιμάζουν την παραχώρηση τους στα ΚΔΑΠ των δήμων ;
  • Η άρνηση του Υπουργείου να δοθούν οι άδειες που προβλέπονται από το νόμο για τη διευκόλυνση της συνδικαλιστικής δράσης – για την διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής τακτικής γενικής συνέλευσης των  σωματείων και εκλογών!!  (μεταξύ αυτών και το αίτημα του συλλόγου μας για 18/11 ). Στην πραγματικότητα πολεμούν την ύπαρξη και λειτουργία των σωματείων.

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη ραγδαία επιβολή του νέου μοντέλου του επιχειρηματικού σχολείου της αγοράς της ΕΕ και του ΟΟΣΑ μαζί με την επίθεση στα σωματεία, τη συλλογική δράση, την απεργία και τους αγώνες.

 

Απέναντι στην επίθεση του Υπουργείου  η αποφασιστική μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση παραμένει ισχυρή και απαιτεί συνέχεια και κλιμάκωση.

 

Το 93% της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ και η τεράστια συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ 11/10 συνεχίζεται με την επιμονή στην αναβολή των ειδικών συνεδριάσεων, συμμετοχή  σε στάσεις εργασίας με αποτέλεσμα να μην έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες της αξιολόγησης! Στο σύλλογο μας η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων δεν έχει προχωρήσει.

Χαιρετίζουμε τη σθεναρή αυτή στάση και λέμε ότι καθυστερήσαμε, αναβάλαμε ήδη πάνω από  ένα μήνα τη διαδικασία αξιολόγησης, αρνηθήκαμε να συναινέσουμε  στην καταχώρηση απολογισμού. Θα συνεχίσουμε και ως της 12  Νοέμβρη και μετά.

 

Η στάση της ΔΟΕ

 

Η στάση της ΔΟΕ να μην προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής σε πλήρη διάσταση με την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της βάσης υπονομεύει τον καθολικό αγώνα του κλάδου.

 

Η πρόταση για το «ενιαίο κείμενο» της ΔΟΕ αδυνατεί  να ακυρώσει την αξιολόγηση εφόσον εμπλέκεται σε αυτήν και αφήνει  ανοιχτό  το δρόμο για την εξωτερική και ατομική αξιολόγηση. Αφορά μια προσωρινή αντίδραση με αμφισβητούμενη  τη συνέχεια της στις επόμενες φάσεις της αξιολόγησης και γι΄ αυτό λέμε ότι χρειάζεται η συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα ώστε να μη μείνει η αντίδραση απομονωμένη σε κάθε σχολείο.

 

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση:

 

  1. Καλούμε για άλλη μια φορά την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ να αφουγκραστεί την αγωνιστική διάθεση του κλάδου και να υλοποιήσει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γ.Σ., και Δ.Σ. και να υιοθετήσει έστω και τώρα την πρόταση για ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ακόμα και αν αυτή ξαναβγεί παράνομη. Αυτό μας διδάσκει η εμπειρία του 2014 με την απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο που προκηρύχθηκε 3 φορές ενώ είχε βγει η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Μόνο έτσι θα σπάσει ο νόμος Χατζηδάκη στην πράξη.

 

  1. Προσπαθούμε σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) να καταθέσουμε ΕΞΩΔΙΚΟ για προκήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής από τον Σύλλογό μας. Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προσπάθειες υπονόμευσης  σε πολλούς συλλόγους παρά και ενάντια στις αποφάσεις των Γενικών τους συνελεύσεων καθώς να εμποδίζουν την προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ με διάφορους τρόπους. Θα ενημερώσουμε εκ νέου για την προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ -ΑΠΟΧΗΣ από τα πρωτοβάθμια σωματεία.  

Καλούμε  όλους τους ΣΕΠΕ και  τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε προκήρυξη της Απεργίας αποχής. Πρέπει να δυναμώσουμε τα σωματεία και να εμποδίσουμε την αξιολόγηση ΤΩΡΑ!

 

  1. Κηρύσσουμε στάσεις εργασίας 1.00-2.00μ.μ. από 1 έως 5 Νοέμβρη 2021, καλύπτοντας συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς (μέχρι  την επαναπροκήρυξη ή την προκήρυξη της Απεργίας-Αποχής) για να μην συμμετέχουν και να μην πραγματοποιηθεί καμιά ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την αξιολόγηση. Οι εκπαιδευτικοί δε συναινούμε και δε συναποφασίζουμε τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας!

Καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες που έχουν καλέσει σε συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων να ακυρώσουν τις συνεδριάσεις αυτές. Καλούμε όλους και όλες να υπερασπιστούν τη δίκαιη και καθολική τους απόφαση για απεργία-αποχή! Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, υπερασπιζόμαστε τη θέση μας υπέρ του σχολείου και των παιδιών μας!

 

  1. Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε συνδικαλιστική κάλυψη των εκπαιδευτικών που δεν μπαίνουν στην αξιολόγηση.

 

  1. Προτείνουμε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τα Σωματεία την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 12 Νοέμβρη με κάλεσμα για πανεκπαιδευτικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με σύνθημα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ !

 

  1. Εκδήλωση για αξιολόγηση-προβολή ταινίας μέσα στον Νοέμβρη με πρόσκληση και συζήτηση σε γονείς, καθηγητές και μαθητές στη ΔΕ τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

 

  1. Συγκρότηση μαζί με εκπαιδευτικούς Δ.Ε., γονείς, φοιτητές, μαθητές κι όλη την κοινωνία, μετώπου Παιδείας-Υγείας-Εργασίας για τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής επίθεσης στα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζόμενων (βλ. αυξήσεις ΔΕΗ κλπ.) και τον κρατικό αυταρχισμό.

 

  1. Τέλος, καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση του ΥΠΑΙΘ να αναστείλει τις συνδικαλιστικές άδειες για την ομαλή διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης και των εκλογών του σωματείου που βάσει αιτήματός μας θα γίνονταν  18/11! Θα ακολουθήσει αναλυτική καταγγελία και τα αγωνιστικά βήματά για την υπεράσπιση των συλλογικών μας διαδικασιών και δικαιωμάτων.

 

 

Ο κλάδος πρέπει να παραμείνει ενωμένος στον αγώνα συνεχίζοντας τη ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ -ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

 

Τώρα επιβάλλεται να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail