‼Όλες/όλοι στην  έκτακτη γενική συνέλευση Τρίτη 19/10 στις 18:00μμ στο 2ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου  ‼ Δίνουμε το παρόν στις συλλογικές μας διαδικασίες -Αποφασίζουμε από κοινού τη συνέχιση του αγώνα μας

Print Friendly, PDF & Email

 

ΑΠ 263-17/10 /21                                                               Προς: τα μέλη, Δ/νση Π. Ε. Αν. Αττικής, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ

 

 

Σας καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας Τρίτη 19/10 στις 18:00μμ 2ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου   στα πλαίσια του κύκλου έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων που  αποφάσισε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (από τις 14 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου)  και Ολομέλειας Προέδρων το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κορυφαίο αυτό της αξιολόγησης, και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του κλάδου.

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Η απόφαση του εφετείου έχει μια εξαιρετικά σοβαρή – θετική πλευρά! Αναγνωρίζει ως δίκαια  την ΑΠΕΡΓΙΑ, το περιεχόμενο και τις διεκδικήσεις της νόμιμες και είναι δυνατόν να υλοποιηθούν καθώς απέρριψε το αίτημα της Υπουργού να  χαρακτηρίσει την ΑΠΕΡΓΙΑ καταχρηστική!

Το εφετείο  απέρριψε την υποχρέωση να παρέχει προσωπικό ασφαλείας που υπήρχε στην πρωτόδικη απόφαση! Την χαρακτηρίζει παράνομη γιατί δεν υπήρξε προσφυγή στον ΟΕΔΜ, δηλαδή την προβλεπόμενη διαδικασία του νόμου Χατζηδάκη περί «δημόσιου διαλόγου» για απεύθυνση στον διαμεσολαβητή των 3 συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΠΕΕΑ). Επιπλέον, έκρινε αναρμόδια να την προκηρύξουν τα Δ.Σ. των ομοσπονδιών για ΔΟΕ & ΠΟΣΕΠΕΕΑ θεωρώντας απαραίτητο να υπάρχει Γενική Συνέλευση του κλάδου, δηλαδή Συνέδριο (ανήκουστο!) για να παρθεί απόφαση.

Το εφετείο επιδικάζει 3.000 ευρώ πρόστιμο που αφορά αποκλειστικά τις Ομοσπονδίες και μόνο σε περίπτωση που καλέσουν σε συνέχεια της ήδη προκηρυγμένης απεργίας. Σε καμιά περίπτωση  ενδεχόμενο πρόστιμο δεν αφορά τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν σε συνέχεια της απεργίας αυτής.

Ενώ η  ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ είναι  ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

ΕΝΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΧΤΕΙ

ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

  • στη ΔΟΕ την Παρασκευή 15/10 σε νέο ΔΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ και απορρίφθηκε πρόταση για νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 21/10 με πανελλαδικό συλλαλητήριο μαζί με την Υγεία που απεργεί  (που ήταν και πρόταση του συλλόγου μας)
  • στην ΟΛΜΕ δεν εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία του 66% που χρειαζόταν για την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής καθώς 7 πρόεδροι ΕΛΜΕ καταψήφισαν παρά τις θετικές αποφάσεις  των Δ.Σ. ή των Γ.Σ.

Με βάση τα παραπάνω:

  • Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.
  • Με απόφασή μας δηλώνουμε την πρόθεσή μας για προκήρυξη απεργίας αποχής από τον σύλλογο.
  • Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία-αποχή ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας για τη συνέχιση της απεργίας και αυτοτελώς. Συντονιζόμαστε ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση στις 19/10

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ  ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

  • Μέχρι να επιδοθεί υπογεγραμμένη και πρωτοκολλημένη η απόφαση του ΕΦΕΤΕΙΟΥ στη ΔΟΕ η ΑΠΕΡΓΙΑ μας είναι σε ισχύ!
  • Προκηρύσσουμε διευκολυντικές στάσεις εργασίας μίας ώρας από 1-2μμ για την Τρίτη18/10. Τετάρτη 19/10, Πέμπτη 20/10 και Παρασκευή 21/10   ώστε κάθε συνάδελφος /ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας εφόσον προγραμματιστεί συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων στο σχολείο του και να αποχωρήσει από το σύλλογο διδασκόντων καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας και για τους Δ/ντες απεργούς για να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Οφείλουν όλοι/όλες να σεβαστούν τη δηλωμένη πρόθεση απεργίας-αποχής από τους συναδέλφους/ισσες.

Κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου.

Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται όλη η βδομάδα μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένες συλλογικές αποφάσεις με τα νέα δεδομένα.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, στη  διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς συνεχίζεται! Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα!

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail