Όχι σε λειτουργικές υπεραριθμίες fast track και με περικοπές τμημάτων και εκπαιδευτικών Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ τη Δευτέρα 3/9 στις 10π.μ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ 68/ 2-9-2018                                                   Προς :  Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής, ΔΟΕ, τα μέλη

 

Tο ΔΣ εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά με αγώνες και επιτυχίες για τους εκπαιδευτικούς και τη δημόσια εκπαίδευση.

 

Το ΔΣ του συλλόγου παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών. Από το καλοκαίρι παρεμβήκαμε αποφασιστικά τόσο στη διαμόρφωση του προγραμματισμού και τις αποφάσεις των 3μελών επιτροπών όσο και στην αποτροπή υλοποίησης της παράνομης εγκυκλίου του υπουργείου που καλούσε να βγουν οι λειτουργικές υπεραριθμίες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με παρέμβασή μας  στις πρώτες τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που ήταν στη διάθεση  διασφαλίσαμε ότι θα τοποθετηθούν όλοι με διαφάνεια και δε θα «περισσέψει» κανείς στη Δ/νση μένοντας μετέωρος για την περιφέρεια.

Η Δ/νση προχωράει με την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο χαρακτηρισμό των λειτουργικών υπεραριθμιών με διαδικασίες fast track,  απαιτώντας λειτουργικά κενά/πλεονάσματα από τους δ/ντες μέχρι τις 10π.μ και ορισμό ΠΥΣΠΕ την ίδια ώρα την πρώτη μέρα Δευτέρα 3/9,  χωρίς να δώσει επαρκή  χρόνο για την κατάθεση όλων των μακροχρόνιων αδειών, αλλά και τη διαμόρφωση νέων τμημάτων με βάση τις μετεγγραφές  ξεπερνώντας όλες τις άλλες Δ/νσεις στην Αττική  που βάζουν συνεδρίαση το μεσημέρι.

Αυτή η «συνοπτική» διαδικασία εγκυμονεί  αδικίες, αλλεπάλληλες επανατοποθετήσεις και αναστατώσεις στα σχολεία αλλά και επιδίωξη στέρησης χρόνου για οργάνωση  αντιδράσεων στην περίπτωση που περικόπτονται τμήματα και ανάγκες που είτε έχουν ζητηθεί ήδη από τα σχολεία (π.χ. επιπλέον τμήματα στο 2ο Κερατέας και 2ο Κορωπίου) είτε δεν αναγνωρίζονται και «κόβονται» από το νέο ολοήμερο σχολείο Φίλη.

Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τετελεσμένα. Ο σύλλογος και η ΔΟΕ έχουν προσδιορίσει τα τελευταία χρόνια πως πρέπει να καταγράφονται οι ανάγκες των σχολείων και τα κενά.

Απαιτούμε:

  • ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμα
  • για κάθε δύο τμήματα ολοήμερου, ορισμός ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης ώστε να υπάρχει ένας υπεύθυνος για το ολοήμερο και να μην μετατρέπεται σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος (κάνοντας λάστιχο τα ωράρια όλων των συναδέλφων πρωί και απόγευμα)
  • Κάλυψη όλων των ωρών των ειδικοτήτων με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και όχι με περισσεύματα ωρών άλλων εκπαιδευτικών
  • ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης
  • ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής
  • ένας δάσκαλος/α για κάθε μαθητή/τρια με διάγνωση για παράλληλη στήριξη– καμία ανάθεση-μοίρασμα ωρών στο υπάρχον προσωπικό
  • τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα. Ορίζουμε από την αρχή ώρες ενισχυτικής στο πρόγραμμα.
  • Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Κανένα τμήμα με πάνω από 25 μαθητές και καμιά μετακίνηση μαθητή σε άλλο σχολείο με σκοπό να μην γίνει διχοτόμηση του τμήματος.
  • Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία.
  • Να υπολογιστούν στις ανάγκες των σχολείων και επιπλέον ώρες που προκύπτουν από το ωράριο των δ/ντών και υ/ποδντών και τις σχολικές βιβλιοθήκες

 

Απαιτούμε ακόμη: πλήρη διαφάνεια στις μεταβολές, ανάρτηση όλων των κενών για μόνιμους και αναπληρωτές

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 3/9 στις 10πμ στο ΠΥΣΠΕ, το οποίο συνεδριάζει για τις λειτουργικές υπεραριθμίες. Θα καλέσουμε και τους άλλους συλλόγους της Αν. Αττικής σε κοινή κινητοποίηση.

Μπλοκάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας πλασματικών υπεραριθμιών, απόκρυψης κενών, συμπτύξεων τμημάτων, συγχωνεύσεων, υποχρεωτικών μετακινήσεων.

Να απαιτήσουμε υπολογισμό ωρών από το ωράριο για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών καθώς και επιπλέον ώρες (2 για τις ειδικότητες σε κάθε σχολείο) για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πολιτιστικές ομάδες καθώς και την έγκριση όλων των ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας.

Καλούμε τους δ/ντές και τους συλλόγους διδασκόντων να υπολογίσουν όλα τα κενά και να ζητήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Να κοινοποιήσουν τις ανάγκες τους και τα κενά τους και στο σύλλογο και τους αιρετούς. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ζητάνε επιπλέον τμήματα.

Τέλος καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε βεβιασμένες συνεδριάσεις  για κατανομή τάξεων και καθηκόντων. Υπενθυμίζουμε ότι για να πραγματοποιηθούν αυτές οι συνεδριάσεις απαραίτητο είναι να υπάρχει στο σχολείο όλο το απαραίτητο προσωπικό. Διαφορετικά, περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές.

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail