Όλα τα παιδιά 0-4 στους βρεφονηπιακούς- παιδικούς σταθμούς! Κανένας αποκλεισμός νηπίου για κανένα λόγο! Όλα τα παιδιά 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο με αξιοπρεπείς συνθήκες!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 157/ 19-5-2019                  Προς: τα μέλη, Δήμο Κρωπίας

Όταν   πολλοί δήμοι «κόπτονται»  ότι με την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής  κινδυνεύουν οι παιδικοί να κλείσουν!!! λόγω έλλειψης παιδιών – πράγμα εντελώς αστήρικτο και αναληθές – προχωράνε σε αποκλεισμούς παιδιών με ξενοφοβικά κίνητρα!!!

Μετά από πρόσφατα  δημοσιεύματα  αποκαλύπτεται  η  ξενοφοβική διατύπωση σε επίσημο έγγραφο της δημοτικής αρχής Κρωπίας   όπου αποκλείει από τους παιδικούς σταθμούς όποιο νήπιο δε «μιλάει»;;;; ελληνικά.

Ένα μήνα πριν με ανακοίνωση- καταγγελία του συλλόγου μας προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Κρωπίας  αποτράπηκε η παραχώρηση του Δημαρχείου για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής παραμονές της 21ης Απρίλη . Η ανακοίνωσή μας Έξω οι φασίστες από το Κορωπί – Να ακυρώσει ο Δήμαρχος την παραχώρηση του δημαρχείου στη ναζιστική Χρυσή Αυγή

Για όλη αυτή την κατάσταση έχει τεράστια ευθύνη η δημοτική αρχή, είτε προωθώντας μια τέτοια ρατσιστική -ξενοφοβική πρακτική είτε δείχνοντας ανοχή απέναντί της.

Ο σύλλογος έχει δώσει αγώνα και θα συνεχίσει για την ένταξη όλων των προσφυγόπουλων και αλλοδαπών μαθητών στην υποχρεωτική πρωινή εκπαίδευση καθώς και για τη δημιουργία όλων των υποστηρικτικών δομών  (Τμήματα Υποδοχής- Ενισχυτική διδασκαλία).

Η γλωσσική ενσωμάτωση επιτυγχάνεται μέσα από εκπαιδευτική διαδικασία για όλους τους μαθητές και τους αλλοδαπούς όπως αυτή παρέχεται  μέσα από τις δομές φροντίδας και εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα για την προσχολική ηλικία πραγματοποιείται αυτόματα και αβίαστα, μέσω της ώσμωσης με το κοινωνικό –σχολικό περιβάλλον μέσα από παιγνιώδη μορφή.

Υπερασπιζόμαστε  το δικαίωμα όλων των οικογενειών για δωρεάν και πλήρη  ένταξη των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς & παιδικούς σταθμούς των δήμων.

Ο Δήμος Κρωπίας με σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής  εντάχθηκε 28/2/19 στο  ΦΕΚ  για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής από το σχ. έτος 2019-20120.

Συνεχίζουμε  αποφασιστικά  τον αγώνα για καθολική εφαρμογή με αξιοπρεπείς όρους για το δικαίωμα όλων των παιδιών από 4-6 στην εκπαίδευση.

Ο σύλλογος βάσει και της απόφασης της Γ.Σ. θα προχωρήσει σε παραστάσεις προς τους Δήμους Παιανίας και Κρωπίας για να επιβεβαιώσει ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία  μέτρα για την κάλυψη όλων των παιδιών με σύγχρονους ασφαλείς όρους για την πρώτη χρονιά εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης  στους δήμους αυτούς.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Κρωπίας να άρει την απαράδεκτη διατύπωση  –απαίτηση που εμπεριέχεται στα έντυπα αίτησης για τους παιδικούς σταθμούς περί ομιλούντων της ελληνικής νηπίων, η οποία ακόμη και πέρα από όλα όσα αναφέρονται παραπάνω δεν προβλέπεται από πουθενά.

                                       Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                             Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                 Γιάννης Ρούπας


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail