Χαιρετισμός αιρετών για την ανάληψη των καθηκόντων τους

Print Friendly, PDF & Email

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Εκπαιδευτικοί από:
τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ
του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βάρκιζας/ Βουλιαγμένης

 

Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr και
αναπληρωτή αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μας ως αιρετοί στη νέα περίοδο–διετία 2015-2016 και ύστερα από τη συγκρότηση του νέου υπηρεσιακού συμβουλίου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη μας έδωσαν και πάλι τη θέση του αιρετού, αυξάνοντας τις δυνάμεις μας σε όλους τους συλλόγους και διατηρώντας τον κύριο όγκο της δύναμής μας στο σύλλογο «Σωκράτη» παρά την αισθητή σε όλους μας απουσία του συναδέλφου Γιάννη Μαρκάκη, ο οποίος συνεχίζει την προσωπική του μάχη για την αποκατάστασή της υγείας του. Διατηρήσαμε συνολικά τις δυνάμεις της παράταξής μας στην Αν. Αττική με 871 ψήφους και ποσοστό 31,08%.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Συγκεντρωτικά αποτελέσματα στην Ανατολική Αττική- Συγκριτικά 2014-2012

Χαιρόμαστε για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι με την ψήφο τους

Εξέφρασαν την οργή τους για τη βαρβαρότητα της πολιτικής της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και των κάθε λογής στηριγμάτων της και τη διάθεση για σύγκρουση και αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου παδείας και τις προσπάθειες επιβολής της από τη διοίκηση σε βάρος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Επέμειναν ενάντια στο συνδικαλισμό της ήττας και της συνδιαλλαγής, το συνδικαλισμό των κυβερνητικών διαδρόμων και του ρουσφετιού, το γραφειοκρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και ανέδειξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού, της συλλογικότητας και της χειραφέτησης, εκλέγοντας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία αιρετό από το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο.

 

Στις πολύ κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις που ζούμε:
θα ρίξουμε όλο μας το βάρος στην ενημέρωση, το συντονισμό και την κινητοποίηση των συλλόγων και των συναδέλφων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και του καθολικού δικαιώματος των παιδιών μας στη μόρφωση.
Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος που θεωρούμε ότι είναι το κύριο εργαλείο για να αλλάζουν τα δεδομένα υπέρ των δικαιωμάτων μας
θα ανατρέπουμε τη διοικητική αυθαιρεσία, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και την αντιεκπαιδευτική πολιτική συνολικά.

Αυτό έδειξε και η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση που το μάχιμο εκπαιδευτικό κίνημα, παρά τις κασσάνδρες ότι “η αξιολόγηση θα περάσει ό,τι και να κάνετε”, παρά τις απειλές και την τρομοκρατία του Υπουργείου και όλου του διοικητικού μηχανισμού, κράτησε ανοιχτό το μέτωπο και απονομιμοποίησε πλήρως την αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς και στην κοινωνία και την έκανε άταφο νεκρό. Έτσι δημιούργησαμε τα δεδομένα ώστε όποια κυβέρνηση και αν έλθει να υποχρεωθεί σε υποχώρηση και απόσυρση αυτού του σχεδίου.

Ως αιρετοί δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι:
θα κινηθούμε στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαίωματων όλων των εκπαιδευτικών και των αναγκών των σχολείων χωρίς διακρίσεις, διαχωρισμούς και προνομιακές σχέσεις.
Θα συνεχίσουμε με γνώμονα τις αρχές που διακηρύξαμε και κάναμε πράξη όλο το προηγούμενο διάστημα στους συλλόγους και δηλώνουμε ότι με τις δεδομένες πολιτικές εξελίξεις θα κινηθούμε αταλάντευτα υπέρ των δικαιωμάτων και αναγκών των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης χωρίς εκπτώσεις, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, διοίκηση και εξουσία που θα συνεχίσει με όποιο τρόπο ή παραλλαγή τη διαχείριση αυτής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Καμία ανοχή και αναμονή. Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας σε προτεραιότητα.

Θα συνεχίσουμε ενάντια σε οποιοδήποτε κυβερνητικό συνδικαλισμό για ένα συνδικαλιστικό κίνημα, εκπαιδευτικό κίνημα, όπλο στα χέρια των εκπαιδευτικών. Για να δυναμώσουν και να δικαιωθούν οι αγώνες μας, για να εκφραστεί αυτό το κίνημα και αυτή η αντίληψη στη διάρκεια αυτής της χρονιάς και έως το Συνέδριο της ΔΟΕ, οφείλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο της αποκαθήλωσης του κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε όλους τους Συλλόγους και στην Ομοσπονδία.

 

Το συνδικάτο στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Σημείωση: Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν ενημέρωση από τους αιρετούς στο προσωπικό τους email, να στείλουν μήνυμα στις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail