Το δοτό ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής προχώρησε σε ανακοίνωση λειτουργικών υπεράριθμών με αποτέλεσμα τις περικοπές πραγματικών αναγκών

Print Friendly, PDF & Email

 

ΑΠ 233/17 -8-21                                                                   Προς: τα μέλη, Δ/νση Αν. Αττικής, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

 

Μέσα στο καλοκαίρι – για πρώτη φορά στη Δ/νση Αν Αττικής, το δοτό ψευτο ΠΥΣΠΕ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά 16/8/21 λειτουργικές υπεραριθμίες με fast track διαδικασία που αποτυπώνουν τις παράνομες και αυθαίρετες διαδικασίες και τη λογική των περικοπών – σε πλήρη εφαρμογή της γραμμής του υπουργείου πού έστειλε εγκύκλιο ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών  μεταβολών  -πέρα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο – μέχρι 25/8.

Ενώ το ΠΔ 50 και 100 προβλέπουν την απόφαση για λειτουργικές υπεραριθμίες «με την έναρξη της σχολικής χρονιάς» ώστε να είναι ανοιχτά τα σχολεία και να δηλωθούν οι μακροχρόνιες άδειες και να διαμορφωθούν όλες οι ανάγκες των σχολικών μονάδων το δοτό ΠΥΣΠΕ τις  ανακοίνωσε την επομένη μόλις  του 15Αύγουστου!!! Αυτή η «συνοπτική» διαδικασία εγκυμονεί  αδικίες, αλλεπάλληλες επανατοποθετήσεις και αναστατώσεις στα σχολεία.

Γίνεται φανερός τόσο ο ρόλος του δοτού ΠΥΣΠΕ όσο και  το γιατί το Υπουργείο ήθελε να απαλλαγεί από τη συμμετοχή των αιρετών και από τον έλεγχο του εκπαιδευτικού κινήματος και των σωματείων.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά το Σύλλογό μας πέρα από τις δεδομένες υπεραριθμίες  ( αναστολή 2ου Ν/Γ Σαρωνίδας και Λεγραινών και 5ου Δ.Σ.  Παιανίας  που δε λειτουργεί λόγω κτιρίου )  οι λειτουργικές υπεραριθμίες που ανακοινώθηκαν στους δασκάλους στο σύλλογο Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»  είναι χαρακτηριστικές της πολιτικής των περικοπών καθώς βγαίνουν λειτουργικά υπεράριθμοι στα δημοτικά σχολεία  3ο Δ.Σ. και 4ο Δ.Σ. Παιανίας χωρίς να προβλέπεται δάσκαλος για το ολοήμερο ανάγκη που θα καλυφθεί μετά από μεγάλες καθυστερήσεις όπως αποδείχτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και με τα περισσεύματα των ωρών των εκπαιδευτικών του σχολείου και χωρίς να μπορεί να συμπληρωθεί το πρόγραμμα του ολοήμερου από την αρχή και χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο ολοήμερου. Επιπρόσθετα της τεκμηρίωσής μας για την ανάκληση υπεραριθμίας στο 4ο Δ.Σ. Παιανίας σημειώνουμε ότι ήδη υπολείπονται προς κάλυψη  ώρες από την παραίτηση της Δ/ντριας ενώ στο 3ο  ΔΣ Παιανίας θεωρείται δεδομένη η περικοπή ενός τμήματος – που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ολιγομελές- αφού δρομολογήθηκε η μετακίνηση 10 μαθητών της Α΄ τάξης σε άλλο σχολείο και έμεινε η πρώτη με 25 μαθητές!!

Η διοίκηση πρέπει τώρα να ακυρώσει τις υπεραριθμίες  που ανακοίνωσε υπολογίζοντας όλες τις ανάγκες των σχολικών μονάδων συμπεριλαμβάνοντας και τις ανάγκες σε ολοήμερα.

Καλούμε και τους άλλους συλλόγους  να παρέμβουμε από κοινού σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Ασφυκτικό δε το χρονικό περιθώριο υποβολή δηλώσεων (από τη μια μέρα στην άλλη) και εν μέσω διακοπών που δεν έχουν υποχρέωση ούτε οι δ/ντές να ενημερώσουν ούτε οι συνάδελφοι να βρουν τρόπο να απαντήσουν  καθώς καλούνται ΟΛΟΙ οι Εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στις Σχολικές Μονάδες (όπως αυτές  αναφέρονται στην ανακοίνωση 16/16-08-2021 του ΠΥΣΠΕ) και στους κλάδους που διαπιστώθηκε λειτουργική υπεραριθμία, να στείλουν όπως στείλουν ηλεκτρονικά ΘΕΤΙΚΗ/ΑΡΝΗΤΙΚΗ Δήλωση Υπεραριθμίας έως την Τρίτη 17-8-2021 και ώρα 16.00.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail