Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση δεν παζαρεύεται!

Ενημέρωση των
αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και
αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com,
εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣσύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»
τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης
και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ για την πρόσληψη αναπληρωτών: «…Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίαςαπό τη Δευτέρα 13 έως και την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.» (η υπογράμμιση δικιά μας).
Η διευθύντρια εκπαίδευσης αποφάσισε να την κάνει πράξη. Ποιες προτιμήσεις των αναπληρωτών και ποιο υπηρεσιακό συμβούλιο! Όπως ανακοίνωσε χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών «Σωκράτης» στην οποία συμμετείχαν και οι αιρετοί, η ίδια θα επιλέγει ποια κενά θα ανακοινώνει και ποια θα κρατάει για αργότερα. Και το υπηρεσιακό συμβούλιο, τι ρόλο παίζει ; Ζήτω η ισονομία και η ισότητα στη φτώχεια και τη μιζέρια. Τελικά ποια παιδιά έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα σε δάσκαλο; Του Καποτά, ή της Μαλακάσας, ή του Ωρωπού, ή της ΠαλαιάςΦώκαιας, ή της Παλλήνης,ή του….., ή της…. ;
Μια πρέπει να είναι η απάντηση όλων μας.

ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι το ίδιο για κάθε παιδί άσπρο, μαύρο, μελαψό, φτωχό ή πλούσιο, τουλάχιστον σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία ήμήπως δεν είναι έτσι;

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ που ακολούθησε(14-10-2014 ημέρα Τρίτη) συζητήθηκαν τα εξής:
• Αιτήσεις θεραπείας εκπαιδευτικών ΠΕ70, ΠΕ71, ΠΕ60, ΠΕ60.50 και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
• Τοποθετήσεις αναπληρωτών και αναπληρωτών ΕΣΠΑ κλ. ΠΕ 60, ΠΕ 70 Δ΄Φάση,αναπληρώτριας κλ. ΠΕ 16.01.50 Π.Δ.Ε. Α΄Φάση,αναπληρώτριας ΕΣΠΑ κλ. ΠΕ 32 από Β΄ Φάση,εκπ/κου (από μετάταξη) κλ. ΠΕ 19
Στο θέμα αυτό δήλωσα ότι αποχωρώ από τη διαδικασία, μιας και η προηγούμενη δήλωση της διευθύντριας εκπαίδευσης για την ανάρτηση κενών κατά το δοκούν, την καθιστούσαν χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Παρέμεινα στην αίθουσα ως παρατηρητής.
• Μερική ανάκληση εκπ/κών με διάθεση από Δ/θμια στην Π.Ε. Αν. Αττικήςκαι τοποθετήσεις εκπ/κων από Δ/θμια (μερική διάθεση).
• Ορισμός Υποδ/ντών – Υπεύθυνων Ολοήμερου και αναπλ. Προϊσταμένων Ν/γείων.
• Γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.
• Συμπλήρωση ωραρίου.

Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.