Καλωσόρισμα- Τοποθετήσεις Νεοδιόριστων-Κενά στη Δ/νση Π.Ε.  Ανατολικής Αττικής

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ συλλόγου Π.Ε.  «Κ. Σωτηρίου»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

συμμετέχει στο

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ στην Αν. Αττική

Τοποθετήσεις Νεοδιόριστων-Κενά στη Δ/νση Π.Ε.  Ανατολικής Αττικής

J Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους στην Ανατολική Αττική.

Μην ξεχνάμε ότι ο αριθμός των διορισμών είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Έπρεπε να είναι πολλές χιλιάδες περισσότεροι, δούλεψαν πολλές χιλιάδες περισσότεροι, η εκπαίδευση έχει ανάγκη πολλές χιλιάδες περισσότερες/ους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μαζικούς μόνιμους διορισμούς/διορισμό όλων των αναπληρωτών με πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, για 15άρια τμήματα, ενίσχυση των δομών ειδικής αγωγής, τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις, τμήματα υποδοχής και για οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες!

Σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης των νέων συναδέλφων τονίζουμε:

• Οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι κατά το 1ο έτος διορισμού τους τοποθετούνται προσωρινά σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας που σημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα από τα υπάρχοντα οργανικά κενά τα οποία δημοσιεύουμε σήμερα ή σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό κενό προκύψει (από άδειες, αποσπάσεις κτλ) μέχρι τη διαδικασία τοποθέτησής τους.

• Σύμφωνα με την περσινή εγκύκλιο προηγούνται των νεοδιόριστων για τοποθέτηση στα κενά αυτά, οι λειτουργικά υπεράριθμοι και οι συνάδελφοι που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. ( αναλυτικά παρακάτω η θέση μας για τις λειτουργικές υπεραριθμίες. )

• Όταν τοποθετηθούν οι παραπάνω κατηγορίες συναδέλφων λοιπόν, θα κληθούν οι νεοδιόριστοι να δηλώσουν προτιμήσεις για την προσωρινή τοποθέτησή τους στη βάση των κενών που θα ανακοινώσει η διεύθυνση.

• Η διεύθυνση θα εκδώσει πίνακα κατάταξης των νεοδιόριστων εκπ/κων σύμφωνα με τα μόρια που θα συγκεντρώνουν από τα εξής κριτήρια:

Οικογενειακά Κριτήρια: 4 μόρια για γάμο, 4 για το 1ο παιδί, 4 μόρια για το 2Ο, 6 μόρια για το 3ο και  7 μόρια για κάθε παιδί από το 4ο και πάνω.

Συνυπηρέτηση: 4 μόρια επιπλέον που μετράνε μόνο για τις σχολικές μονάδες του δήμου στον οποίο εργάζεται ο/η σύζυγος.

Εντοπιότητα: 4 μόρια επιπλέον που μετράνε μόνο για τις σχολικές μονάδες του δήμου στον οποίο υπάρχει η εντοπιότητα. (Προσοχή: Για απόδειξη της εντοπιότητας πρέπει κάποιος να είναι δημότης ενός δήμου τουλάχιστον εδώ και 2 έτη)

Εκπαιδευτικοί που δεν συγκεντρώνουν μόρια από τα ανωτέρω κριτήρια τοποθετούνται στο τέλος του πίνακα, με βάση τη συνολική προϋπηρεσία τους  ( 2 μόρια για κάθε έτος)  και αν ισοβαθμούν και εκεί με βάση τα μόρια δυσμενών συνθηκών των σχολείων που υπηρέτησαν.

Με βάση αυτή την κατάταξη και τις επιλογές των συναδέλφων θα γίνουν οι τοποθετήσεις.

v Κενά

4 Οι επισυναπτόμενοι πίνακες είναι προϊόν επεξεργασίας της Ανεξάρτητης Κίνησης Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» μετά από τις υπηρεσιακές μεταβολές στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής και αφορούν μόνο τα εναπομείναντα Οργανικά κενά με τις διαφοροποιήσεις που προέκυψαν μετά την α΄, β΄ και γ΄ φάση μεταθέσων -βελτιώσεων-τοποθετήσεων.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ-ΚΕΝΑ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ για νεοδιόριστους

ΚΕΝΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕ 70-71

¥Στόχος μας είναι να δώσουμε μια πρώτη εικόνα ώστε να βοηθηθούν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι.

+Στα κενά αυτά θα προστεθούν σίγουρα πολλά ακόμη λειτουργικά. Μόνο από τη διαδικασία των αποσπάσεων σε άλλα ΠΥΣΠΕ, ΚΕΔΑΣΥ και διευθύνσεις, προκύπτουν επιπλέον άλλα 30 κενά ΠΕ70, 16 κενά ΠΕ60, 12 κενά ΠΕ11, 2 κενά ΠΕ08, 6 κενά ΠΕ86, 4 κενά ΠΕ06 και 1 κενό ΠΕ79.01. Αυτά όπως και άλλα που θα προκύψουν απαιτούμε από τη Δ/νση Π.Ε.  Αν. Αττικής να προστεθούν στα κενά που εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες.

Υπολογισμός Κενών από τη Δ/ΝΣΗ Ανατολικής Αττικής

Απαιτούμε από τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής:

!Να δοθούν ΟΛΑ τα διαθέσιμα λειτουργικά κενά στους νεοδιόριστους με υπολογισμό των πραγματικών αναγκών των σχ. μονάδων, με κάλυψη όλων των γνωστικών αντικειμένων από τις αντίστοιχες ειδικότητες εκπαιδευτικών συνυπολογίζοντας όλες τις παρακάτω παραμέτρους ώστε όλα τα σχολεία μας να αναπτύξουν από την πρώτη μέρα όλο το πρόγραμμα (χωρίς ούτε μια ώρα χαμένης διδασκαλίας), ώστε έχουν μια ανάσα ωρών για να καλύψουν ανά πάσα ώρα τις ανάγκες τους όπως αυτές προσδιορίζονται από τις πάγιες αλλά και τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν και όχι με αυστηρή λογιστική και στράγγισμα ωρών.

• Να υπολογιστεί επιπλέον εκπαιδευτικός ΠΕ 70  για κάθε 2 τμήματα ολοημέρου  στα δημοτικά σχολεία

• Να υπολογιστεί επιπλέον θέση ΠΕ70 στα σχολεία που εφόσον επιλεγούν να λειτουργήσουν με το νέο διευρυμένο πρόγραμμα ολοήμερου σχολείου έως τις 17.30.

⛔️Δε θα γίνει αποδεκτή καμία  λειτουργική υπεραριθμία στη λογική των περικοπών!

📣Απαιτούμε να συμπεριληφθεί στην εκτίμηση των αναγκών των σχολείων μας εκτός του ολοήμερου σχολείου, επιπλέον ώρες ανά σχολείο για έργα όπως η ενισχυτική διδασκαλία, ειδικά για τις σχολικές μονάδες που υπάρχουν αυξημένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (μαθητές που δεν καλύπτονται από τμήματα ένταξης, αλλοδαποί μαθητές κλπ) υπολογισμός επιπλέον των 24 διαθέσιμων ωρών των παράλληλων στηρίξεων και ώρες για το αυξημένο διοικητικό έργο των σχ. μονάδων.

üΟ αιφνιδιαστικός υπολογισμός των λειτουργικών υπεραριθμιών με κλειστά σχολεία, όπως έγινε πέρσι, αντιβαίνει εξόφθαλμα την ισχύουσα νομοθεσία (ΠΔ50 και100). Οι διαδικασίες αυτές εκκινούν αυστηρά  με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να δηλωθούν οι μακροχρόνιες άδειες και να διαμορφωθούν όλες οι ανάγκες των σχολικών μονάδων. Κάθε άλλη διαδικασία είναι προδήλως παράνομη και θα οδηγήσει σε αλλεπάλληλες αναστατώσεις στις σχ. μονάδες και τις ζωές των συναδέλφων. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι η φετινή διαδικασία προσδιορισμού των λειτουργικά υπεράριθμων δε θα είναι ίδια με καμία προηγούμενη των τελευταίων ετών καθώς έχει προηγηθεί η κάλυψη όλων των οργανικών κενών σε πολλά σχολεία με τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων 2020 και 2021 που είχαν διαμορφωθεί με βάση τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας τους (ολοήμερα, τάξεις υποδοχής κλπ) πριν από τις περικοπές των μνημονιακών χρόνων και σε καμιά περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να θεωρηθούν αυτές οι περικοπές ως δεδομένες. π.χ. δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί υπεράριθμος συνάδελφος χωρίς να υπολογιστεί θέση για το ολοήμερο και να μετακινηθεί και στη συνέχεια να καλυφθεί το κενό αυτό με μπαλώματα ωρών κάνοντας λάστιχο τους συναδέλφους με μετακινήσεις και στραγγίζοντας τα σχολεία από αναγκαίες ώρες για την κάλυψη της λειτουργίας τους.

📣Να δοθεί και στους νεοδιόριστους συναδέλφους η δυνατότητα να αιτηθούν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ-τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης σε άλλα λειτουργικά κενά που θα προκύψουν (Θυμίζουμε ότι μπορούν να αποσπαστούν εντός και οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι με το χρόνο αυτό κατά τον οποίο θα είναι αποσπασμένοι, να υπολογίζεται κανονικά για τη συμπλήρωση της διετίας υποχρεωτικής παραμονής στο ΠΥΣΠΕ διορισμού.)

Πληροφορίες:

Καραφώτης Αντώνης (Γραμματέας συλλόγου Κ. Σωτηρίου): 6942500228