Τα δικαιώματα στη δουλειά και τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο! Όλες /οι στη Γ.Σ. του Συλλόγου (Τρίτη 8/6, 19:00, Θεατράκι ΣΑΡΑ Μαρκόπουλο) Όλες/οι στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη και την απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στα Χαυτεία

Print Friendly, PDF & Email

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εκτιμώντας  την αναγκαιότητα ενεργοποίησης των  συλλογικών μας  διαδικασιών αιτήθηκε 2 φορές άδειας από τη Δ/νση Αν. Αττικής  για την πραγματοποίηση της -βάσει του καταστατικού μας -τακτικής γενικής συνέλευσης.

  • Παρ΄ ότι έχουμε επιστρέψει στα σχολεία των 300 ατόμων και στις τάξεις των 25 μαθητών
  • Παρ’ ότι έχουν ανοίξει όλες οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες με δυνατότητα συμμετοχής ακόμα και χιλιάδων ανθρώπων με μόνο όριο το 50% πληρότητα ( θέατρα, συναυλίες, εστιατόρια κλπ)
  • Παρ’ ότι δεσμευτήκαμε για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πραγματοποίηση της συνέλευσής μας σε ανοιχτό χώρο.
  • Παρ΄ότι η ΚΥΑ με τους περιορισμούς στα σωματεία λήγει στις 7/6

Η Δ/νση Αν Αττικής, προφανώς σε συνεννόηση και κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας,  δεν ενέκρινε το αίτημα για άδεια επικαλούμενη εγκύκλιο που έχει ισχύ έως και 07-06-2021 και αφορά τις Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων (παρ΄ ότι ορίσαμε τη ΓΣ μετά τη λήξη των περιορισμών – που και αυτοί ακόμα είναι αδικαιολόγητοι όταν όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά)  !!

Σε σειρά συλλόγων ακολουθείται παρόμοια τακτική, γεγονός που αναδεικνύει περίτρανα τη στόχευση της κυβέρνησης για την καταστολή των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών και τη λειτουγία των σωματείων μας. Όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν τις απαγορεύσεις πίσω από τα υγειονομικά μέτρα για τον κορονοιό είναι φανερό ότι θέλουν να βάλουν, μια ώρα αρχύτερα, τα σωματεία και τη συλλογική – συνδικαλιστική δράση στο ΓΥΨΟ πριν ακόμα ψηφιστεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τη ζωή και την εργασία μας απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους τους συναδέλφους για μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, Την Τρίτη 8 Ιούνη, στις19:00,  στο ανοιχτό θεατράκι ΣΑΡΑ Μαρκόπουλο για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση, τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά τους εργαζόμενους.

Θα συζητήσουμε:

  • Για την οργάνωση της Γενικής Απεργίας της  10ης  Ιούνη και την εξασφάλιση της καθολική συμμετοχή μας σε αυτή και για την αναγκαία απεργιακή κλιμάκωση με στόχο ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ το ν/σχεδιο Χατζηδάκη. Για το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ανατρέπει βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα (ουσιαστική κατάργηση του οκτάωρου, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, παραπέρα περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία κ.α).
  • Αξιολόγηση κι εσωτερικός κανονισμός
  • Για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα – Άμεση κάλυψη των πραγματικών κενών και αναγκών στα σχολεία μετά τις περίπου 50000 συνταξιοδοτήσεις την 10ετία χωρίς διορισμούς.
  • Δίχρονη προσχολική αγωγή. Ζητήματα λειτουργίας.
  • Για τη διεκδίκηση των ασφαλών μέτρων λειτουργίας των σχολείων τη νέα χρονιά.

 

 

Όλοι/όλες στη Γενική Συνέλευση που καλείται μετά από το πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων και είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε, να αλληλοενημερωθούμε, να σχεδιάσουμε την αναγκαία αγωνιστική προοπτική και να απαντήσουμε στην κυβερνητική αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική λαίλαπα. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

 

Όλοι/όλες στη Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ της 1οης  Ιούνη  και την απεργιακή συγκέντρωση, με το πανό του συλλόγου στα Χαυτεία 10:30πμ με τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Θα ανεχτούμε να γυρίσουν τα εργασιακά δικαιώματα στο προηγούμενο αιώνα ;

Θα επιτρέψουμε να κληροδοτήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα στις επόμενες γενιές και τα παιδιά μας ;

Θα επιτρέψουμε να διαλύσουν την εργασία;

 

Συνάδελφε αναπληρωτή, συναδέλφισσα αναπληρώτρια!

Εσύ που έχεις όλο τον εργάσιμο βίο μπροστά σου θα ανεχτείς κι άλλη ελαστικοποίηση της εργασίας σου;

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

10 ΙΟΥΝΗ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 10.30πμ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail