Τακτική ΓΣ του συλλόγου Δευτέρα 21/11, 6μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου

ΑΠ 81 – 11/11/16 Προς: τα μέλη,

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην τακτική ΓΣ του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 21/11, 6μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου.

Η συνέλευση μας δε γίνεται με άδεια καθώς το Υπουργείο επανέφερε εγκύκλιο με την οποία εγκρίνει μία μέρα άδεια το χρόνο, ενώ πέρυσι είχαν δοθεί κανονικά οι δύο μέρες άδειας. Σημάδι κι αυτό για την προσπάθεια περιορισμών στη συνδικαλιστική δράση και την παρεμπόδιση της συλλογικής συζήτησης των εργαζόμενων και εκπαιδευτικών.

Η Δ/νση διαμήνυσε ότι θα εμείνει στην απόλυτη εφαρμογή της εγκυκλίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην τακτική Γ.Σ. και να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις συλλογικές μας διαδικασίες και τη Γ.Σ. του συλλόγου. Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη συζήτηση ,για όλα όσα μας αφορούν, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να

• αποφασίσουμε τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Νοέμβρη και τα αναγκαίο αγωνιστικό πρόγραμμα και την κλιμάκωση για να αποτρέψουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια εν όψη της 2ης αξιολόγησης από την τρόικα και την προώθηση του νόμου για τα εργασιακά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τους νέους φόρους και τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό και τις νέες μειώσεις συντάξεων, τις ιδιωτικοποιήσεις (νερού, ενέργεια κλπ.)
  • να συζητήσουμε για τα μέτρα που ετοιμάζει το Υπουργείο σε συνέχεια των όσων είδαμε και βιώνουμε για το σχολείο, το νηπιαγωγείο, την ειδική αγωγή την αδιοριστία και συνολικά τα μέτρα αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης
  • να προχωρήσουμε τη διαδικασία με τις αιτήσεις για το ζήτημα της προσμέτρησης της ώρας σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς. Ήδη κάποια σχολεία έχουν προχωρήσει σε πρακτικά και συνάδελφοι έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση. Επιμένουμε σε καθολική συμμετοχή.
  • να συνεχίσουμε την αντίσταση στα νηπιαγωγεία ενάντια στο νέο ενιαίο τύπο νηπιαγωγείου. Επιμένουμε στα πρακτικά του συλλόγου και της ΔΟΕ που έφτιαξαν οι νηπιαγωγοί.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο νέος υπουργός Παιδείας ξεκίνησε με δηλώσεις για την αξιολόγηση και είναι από τους πρωτεργάτες του διαλόγου με τα σχέδια για την περίφημη αυτονομία της σχολικής μονάδας ενώ για άλλη μια φορά μπέρδευε τα λόγια του στην προσπάθεια του να ξανασερβίρει το παραμύθι των 20.000 διορισμών που όμως δεν έχει ακόμα επιτρέψει η τρόϊκα ενώ ετοιμάζουν νέο σύστημα πρόσληψης για μόνιμους και αναπληρωτές!!

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει:

6.00 μμ Προσέλευση-Εκλογή Προεδρείου.

Χαιρετισμός – ενημέρωση από τους αιρετούς.

Ενημέρωση από τους αντιπροσώπους για την 85η Γ.Σ. του κλάδου.

Συζήτηση για τις εξελίξεις και το πρόγραμμα δράσης του συλλόγου.

Αποφάσεις και ψηφίσματα.

Να είμαστε όλοι εκεί