Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 18:00 (Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» -1ος όροφος- Μαρκόπουλο) 🧩 Οικονομική τακτοποίηση μελών-Συνδρομές

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ  143  – 19/11/2021                                                                                                      Προς :  τα μέλη, ΔΟΕ

 

🌀ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Για μια ακόμα χρονιά το ΥΠΑΙΘ έδωσε εντολή να μην χορηγηθούν άδειες για τις τακτικές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την παραπάνω ενέργεια του ΥΠΑΙΘ θεωρώντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου και διωγμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του αυτή και να προχωρήσει στη χορήγηση των αδειών που ζητούν τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση ότι η λειτουργία των σωματείων μας δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν αυτά όσα προσκόμματα και εμπόδια κι αν μας βάλουν.

🌀Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
Με βάση αυτή την εξέλιξη η  Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη”, Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου “Άρτεμις” (1ος όροφος), οδός  Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο.

🌀ΘΕΜΑΤΑ Γ.Σ : τα μεγάλα ζητήματα για την εκπαίδευση και την πολιτική συγκυρία. Ιδιαίτερα σήμερα που η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη  και υπάρχουν και άλλες σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στο δημόσιο σχολείο, την εργασία και τη ζωή μας βλ.  ακρίβεια,  περιστολή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,  κενά , μετακινήσεις, ανάθεση υπερωριών, παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων κλπ. τον προγραμματισμό της δράσης του σωματείου για την τρέχουσα  χρονιά, καθώς και επίκαιρα ζητήματα για το σχέδιο συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μετά την απεργία στις 9 Νοέμβρη, την αντιμετώπιση του ν Χατζηδάκη και την προσπάθεια παρέμβασης της κυβέρνησης στα σωματεία,  την κατάσταση στη λειτουργία των σχολείων, τα εργασιακά δικαιώματα και το ωράριο – καθώς και προσπάθειες για αμφισβήτηση του και αυθαιρεσίες δ/ντών που καταγγέλλονται τελευταία στο σύλλογο

Στη συνέλευση θα δοθούν κάρτες μελών σε νέους συναδέλφους και οδηγός με το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων.

🌀Σχετικά με τη συνδρομή

ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Επειδή θα γίνει παρακράτηση μέσω της μισθοδοσίας τους με ενιαία εντολή οι ελάχιστοι συνάδελφοι που πιθανά  δεν επιθυμούν να είναι μέλη του συλλόγου μπορούν να στείλουν email στο σύλλογο ώστε να μην τους συμπεριλάβει στην κατάσταση των μελών του για την παρακράτηση συνδρομής μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2022.

Ενημερώνουμε ότι οι συνδρομές των μονίμων εκπαιδευτικών που μισθοδοτούνται από τη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, για τη συνδικαλιστική χρονιά 2022-2023 θα παρακρατηθούν σε 4 δόσεις από τη Μισθοδοσία τους 3 ×7 και 1×6, τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούνιο  του 2023.

Αν κάποιος,α συνάδελφος,ισσα επιθυμεί να είναι μέλος αλλά να μην παρακρατηθεί συνδρομή από τη μισθοδοσία  μπορεί να καταβάλει τη συνδρομή σε μετρητά στα μέλη του Δ.Σ. και να λάβει απόδειξη ή να καταθέσει το ποσό στην τράπεζα Πειραιώς  στο λογαριασμό: GR7801711790006179010143847  ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ και  με αποστολή της απόδειξης πληρωμής στο emailτου συλλόγου syllogosksotiriou@gmail.com

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΠΕ

Οι αναπληρωτές και οι αποσπασμένοι  θα  καταβάλουν τη συνδρομή σε μετρητά στα μέλη του Δ.Σ.  ή με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς  στο λογαριασμό: GR7801711790006179010143847  ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ και  με αποστολή της απόδειξης πληρωμής στο email του συλλόγου syllogosksotiriou@gmail.com.

Θα σταλεί  έντυπο συμπλήρωσης για τους αναπληρωτές και αποσπασμένους που  υπηρετούν σε κάθε σχ. μονάδα.

Οι λίγοι  συνάδελφοι που υπηρετούν  σε περισσότερα από ένα σχολεία και αυτά ανήκουν σε δύο συλλόγους να έρθουν σε επικοινωνία με το μέλη του Δ.Σ και να δηλώσουν σε ποιο σύλλογο θέλουν να συμμετέχουν.

Η συνδρομή

Η συνδρομή αποφασίστηκε ομόφωνα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης 16/11/22

των μονίμων εκπαιδευτικών ορίζεται στα 27 ευρώ (στη ΔΟΕ αποδίδουμε τα 22 ευρώ)

-των αναπληρωτών/τριών πλήρους ωραρίου στα 17 ευρώ (στη ΔΟΕ αποδίδουμε 15 ευρώ)

-των αναπληρωτών/τριών μειωμένου ωραρίου στα 7 ευρώ (στη  ΔΟΕ αποδίδουμε 7 ευρώ, δεν κρατάμε τίποτα για το ταμείο του Συλλόγου)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συμμετοχή όλων μας στη Γ.Σ. του συλλόγου είναι χρήσιμη και αναγκαία. Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη συζήτηση και στη λήψη των αποφάσεων για όλα όσα μας αφορούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα συνδικάτο που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των αγώνων, για ένα σύλλογο πραγματικό πρωταγωνιστή στις ιστορικής σημασίας μάχες της περιόδου, που μακριά από τις λογικές της αδράνειας και της ήττας θα ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια από το κράτος και τους μηχανισμούς του, με μοναδική δέσμευση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της εκπαίδευσης, με αγωνιστικότητα, ταξική ενότητα και ανασυγκρότηση.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail