Σύγκληση της Τακτικής Γ. Σ. την Τρίτη 27/11/18

Print Friendly, PDF & Email

για να εκτυπώσετε πατήστε εδώ :ΑΠ 92 Τακτική Γ.Σ.  

      Α.Π. : 92/16-11-18                                                                                         Προς : τα μέλη

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Σας καλούμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την:

 

Τρίτη 27/11/18 , στο 3ο Δ.Σ. Κορωπίου   – Ώρα έναρξης 9:00 π.μ.  -Ώρα λήξης 13:00

                                                                

  Ημερήσια Διάταξη

9.00 – 9.30πμ → Προσέλευση

9.30 – 9.45πμ →Ενημέρωση αιρετών

9.45 – 10.15πμ →Ενημέρωση αντιπροσώπων για την 87η Γ.Σ. του κλάδου

10.15 – 10.35πμ →Εισήγηση του προέδρου απολογισμός – εξελίξεις και Πρόγραμμα Δράσης

10.35 – 12.30πμ→ Συζήτηση – τοποθετήσεις – δευτερολογία του προέδρου

12.30 – 1.00πμ→ Αποφάσεις και ψηφίσματα.

 

Σ.Σ.  Η Γ.Σ. γίνεται με άδεια από τη διοίκηση και τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Γ. Σ. είναι επιβεβλημένη, ουσιαστικά και τυπικά.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

επιμείναμε και πήραμε την άδεια για τη διεξαγωγή της τακτικής ΓΣ σε πρωινή ώρα. Έχουμε όλοι μας ευθύνη να αξιοποιήσουμε την άδεια αυτή για μια ουσιαστική ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, συλλογική συζήτηση και αποφάσεις με μαζική συμμετοχή. Η άδεια έχει δοθεί αποκλειστικά για τη συμμετοχή στη ΓΣ του συλλόγου. Θυμίζουμε ότι το 2016 – που επίσης δεν ήταν χρονιά εκλογών για το σύλλογο δεν είχε δοθεί άδεια. Η απαξίωση της ΓΣ θα διευκολύνει σχέδια για οριστική αφαίρεση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κατάργησης της άδειας.

 

Να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για

 

  • Το θέμα των διορισμών βρίσκεται στο πιο αποφασιστικό σημείο και η ομηρία των αναπληρωτών ταυτόχρονα με την ελαστικοποίηση – εντατικοποίηση του ωραρίου και της εργασίας των μονίμων συνεχίζονται.

Είναι ενδεχόμενο  τις επόμενες μέρες το υπουργείο να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά το νέο σύστημα πρόσληψης – σύμφωνα με τα δεδομένα με ταβάνι στην προϋπηρεσία και προσοντολόγιο με στόχο να ισχύσει και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών από τη νέα χρονιά. Να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις για άμεση κινητοποίηση μαζί με κάθε σύλλογο και συλλογικότητα που είναι αποφασισμένη στην πράξη και όχι στα λόγια να δώσει τη μάχη ενάντια σε νέα πραξικοπηματική ενέργεια του Υπουργείου. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές να πάρουν το θέμα της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους στη ΓΣ του συλλόγου.

Σε περίπτωση αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης από το Υπ. Παιδείας θα καλέσουμε σε άμεση κινητοποίηση όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους αναπληρωτές που θίγονται άμεσα.

Να στηρίξουμε την καμπάνια για την προστασία της Μητρότητας του Συντονιστικού Αναπληρωτών και αδιορίστων και τον αγώνα για ίσα δικαιώματα και άδειες των αναπληρωτών.

  • Τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να σπάσει επιτέλους η λιτότητα και το πάγωμα του μισθολογίου και οι νέες περικοπές και φόροι που συνεχίζουν χωρίς τέλος.

Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για τη διεκδίκηση των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού και τις ενέργειες που θα κάνουμε ως σύλλογος.

  • Αποδεικνύεται ότι είναι επείγουσα κοινωνική αναγκαιότητα η άμεση θεσμοθέτηση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής άμεσα σε όλους τους Δήμους της περιοχής καθώς συστάθηκαν εκ νέου οι τριμερείς επιτροπές όπου στο επόμενο διάστημα πρέπει να παρέμβουμε οργανωμένα και συλλογικά. Όλες /όλοι οι νηπιαγωγοί στη ΓΣ του συλλόγου την Τρίτη 27/11 για να πάρουμε αποφάσεις και να οργανώσουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.   Ο σύλλογος σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα παρέμβει στο Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαρκοπούλου την Τετάρτη 21/11 στις 6μμ όπου συζητιέται το θέμα της στάσης του Δήμου. Καλεί τους/τις νηπιαγωγούς να συμμετέχουν στη συνεδρίαση και να ενημερώσουν τους γονείς και τους συλλόγους γονέων όπου υπάρχουν και να τους καλέσουν στο δημοτικό συμβούλιο.
  • Ολοκληρώθηκε η στελέχωση των ΠΕΚΕΣ ( 5Ο ΠΕΚΕΣ για το σύλλογό μας) και τη σταδιακή στελέχωση των ΚΕΣΥ με το  νόμο για τις  «Νέες Δομές υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου» στο όνομα της παιδαγωγικής αυτονομίας των σχολείων στην πράξη θέλει να επαναφέρει την αυτοαξιολόγηση / διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων, διαμορφώνει  γενικά μια συγκεντρωτική  δομή ελέγχου και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών. προετοιμασία και αποφάσεις για την αντιμετώπιση της αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης καθώς και την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης (νέο Λύκειο, επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου, μαθητεία κλπ)
  • τις νέες αλλαγές στην παράλληλη στήριξη και την ειδική που προετοιμάζουν την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
  • τις γενικότερες εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και λαϊκής περιουσίας – κατοικίας, το οικοπεδα, σχολεία και άλλα που εντάσονται στο Υπερταμείο για ξεπούλημα και την θηλιά των Μνημονίων και των δεσμεύσεων απέναντι σε ΕΕ – ΟΟΣΑ – ΔΝΤ.
  • Άλλες εκπαιδευτικές – μορφωτικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες του συλλόγου

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

 

Πρέπει να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη συλλογική μας στάση και πάλη.

Η συμμετοχή μας διασφαλίζει τη δυνατότητα να πάρουμε αποφάσεις και πρωτοβουλίες, για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα, με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι.

 

Επισημαίνουμε ότι η άδεια που δίνεται από τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης, μετά από αίτημα του Συλλόγου, αφορά τα μέλη του Συλλόγου και δίνεται αποκλειστικά για την συμμετοχή στις  παραπάνω διαδικασίες.

 

Συνάδελφε μόνιμε, αναπληρωτή, συνάδελφε από μετάταξη από τη ΔΕ, συνάδελφε νέε και παλιέ, συνάδελφε κάθε ειδικότητας, συσπειρώσου στο σύλλογο και πάρε την τύχη σου στα χέρια σου.

Να είμαστε όλοι εκεί

Για όσες/όσους συναδέλφους δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία εγγραφής την ημέρα εκλογής αιρετών θα μπορούν να το κάνουν τη μέρα της ΓΣ.

Στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του συλλόγου (μπορούν να γίνουν μέλη του συλλόγου) – και το βοηθητικό προσωπικό που προσλήφθηκε από το Υπ. Παιδείας με τη διαδικασία των αναπληρωτών, εφόσον εγγραφούν στο σύλλογο. Διαβάστε τη  σχετική ανακοίνωση του συλλόγου για την εγγραφή – οικονομική τακτοποίηση

 

Οι συνάδελφοι μόνιμοι που δεν υπέγραψαν τη δήλωση συγκατάθεσης για την παρακράτηση της συνδρομής θα μπορούν να το κάνουν και στη ΓΣ

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές και αποσπασμένοι που ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΗΚΑΝ την μέρα των εκλογών των αιρετών θα μπορούν να εγγραφούν στο σύλλογο

 

Ο σύλλογος θα βεβαιώσει τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν  σε περισσότερα από ένα σχολεία και αυτά ανήκουν σε δύο συλλόγους να έρθουν σε επικοινωνία με το μέλη του Δ.Σ και να δηλώσουν σε ποιο σύλλογο θέλουν να συμμετέχουν.

 

 

            Κάρτες μέλους της ΔΟΕ και του συλλόγου

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν την κάρτα μέλους ΔΟΕ θα μπορούν να την προμηθεύονται, με την τακτοποίηση της συνδρομής τους, τη μέρα της Γ.Σ από το τραπεζάκι του συλλόγου.

Σημείωση : Για όλα τα παραπάνω, αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα ο κάθε συνάδελφος μπορεί να απευθύνεται στα μέλη του ΔΣ.

 

 

Επισήμανσεις :

  1. Για τα αναδρομικά για το 13ο και 14ο μισθό  – όπως έχουμε προαναγγείλει με προηγούμενη ανακοίνωση του συλλόγου θα προχωρήσουμε στο πρώτο βήμα της αίτησης ανακοπής της παραγραφής. Επειδή χρειάζεται η ατομική υπογραφή του αιτούντα καλούνται όσοι συνάδελφοι /ισσες επιθυμούν και δεν έχουν υποβάλει ήδη την αίτηση ανακοπής (για τη μη παραγραφή των αναδρομικών) να συγκεντρώσουν τις ατομικές αιτήσεις ανά  σχολική μονάδα και να τα προσκομίσουν ομαδοποιημένα στο σύλλογο τη μέρα της ΓΣ ώστε να τα καταθέσει ομαδικά ο σύλλογος στη Δ/νση.

Κατεβάστε  Υπόδειγμα-αίτησης-διεκδίκησης-αναδρομικών-εν-ενεργεία-εκπαιδευτικών-

  1. Επειδή δεν υπάρχουν εκλογές δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων και θα επιδιώξουμε να τηρήσουμε το πρόγραμμα χρονικά. Γι αυτό καλούνται οι συνάδελφοι να έρθουν νωρίς για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail