Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Συνέλευση Δευτέρα 5/9 στις 18.30 στα γραφεία της ΔΟΕ

Print Friendly, PDF & Email

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 5/9 καλούμε όλους-όλες στη συνέλευση του Συντονιστικού στη ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα) στις 18.30 προκειμένου να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας. Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης είναι ραγδαίες και δε χωρούν κανέναν εφησυχασμό και αναμονή. Χρειάζεται να συζητήσουμε, να μοιραστούμε εμπειρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς, να προτείνουμε τρόπους δράσης και κινητοποίησης.Η στόχευση Υπουργείου και κυβέρνησης είναι σαφής. Ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ, επιδιώκει να διαμορφώσει:
Ένα σχολείο-χυλό στο οποίο όλοι θα μπορούν να κάνουν τα πάντα στο όνομα της μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Ένα σχολείο στο οποίο η κινητικότητα θα είναι η απάντηση στις ελάχιστες προσλήψεις και τα χιλιάδες κενά.
Ένα σχολείο στο οποίο επιδιώκουν να διαμορφώσουν όρους εμφυλίου και αλληλοσπαραγμού μεταξύ των εκπαιδευτικών, μεταφέροντας το βάρος των απολύσεων στους συναδέλφους.
Ένα σχολείο στο οποίο μορφωτικά δικαιώματα και παιδεία εξανεμίζονται.
Ένα σχολείο παιδοφυλακτήριο, ταξικών φραγμών και αποκλεισμών.

Ο αγώνας που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα είναι και δικός μας αγώνας. Και πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτόν.
-Το μπλοκάρισμα των υπεραριθμιών και των μετακινήσεων εξασφαλίζει περαιτέρω προσλήψεις, ανατρέπει τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν, υπερασπίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα.
-Ο αγώνας για την ακριβή καταγραφή των κενών, χωρίς αναθέσεις και απομάκρυνση του δασκάλου από το ολοήμερο, αλλά με όλους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, αφορά τη ζωή και το μέλλον μας.

Να βρεθούμε δίπλα στους συλλόγους μας (είμαστε ακόμη μέλη των συλλόγων που εργαζόμασταν την προηγούμενη σχολική χρονιά), στις κινητοποιήσεις και τις Γενικές Συνελεύσεις.

Να ενώσουμε τις φωνές μας και να γίνουμε μια γροθιά ενάντια στο συντεχνιασμό, την πολυδιάσπαση, τον ωχαδερφισμό και την αδράνεια!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail