Συνήγοροι της Διεύθυνσης Αν. Αττικής ξανά οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί

Print Friendly, PDF & Email

Όσο και να τους ενοχλεί θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους την ώρα που αυτοί υπερασπίζονται τη Διοίκηση

 

Συχνά αποφεύγουμε να απαντήσουμε στις ανακοινώσεις της παράταξης των Εν. Εκπαιδευτικών, της μοναδικής παράταξης σε όλη την Ανατολική Αττική που απομονωμένη στήριξε το σχέδιο Κεραμέως για επιβολή των ηλεκτρονικών εκλογών και πλέον επιδίδεται σε πάσης φύσεως «παραγοντισμούς», με τα στελέχη της να υποδύονται τους αιρετούς παρ΄ ότι το 84% των συναδέλφων απονομιμοποίησε πλήρως τις ψευτο – εκλογές. Όμως είναι προκλητικό ότι επιλέγουν  το ρόλο των  αυλικών  του Δ/ντή εκπαίδευσης και να βγαίνουν ως συνήγοροί του, με ακραία επίθεση στο σύλλογο και προσωπικά στην πρόεδρο του, ακόμα και για ένα απλούστατο θέμα τυπικής νομιμότητας.

Η ανάδειξη μιας σοβαρής υπέρβασης στους πίνακες αιτούντων βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες, διαρκείς διορθώσεις και ταλαιπωρίες  για εκπαιδευτικούς και διοικητικούς,  μετατρέπεται σε ατόπημα του συλλόγου και σύμφωνα με τους Ενωμένους Εκπαιδευτικούς -προστάτες της διοίκησης- λένε ότι ο σύλλογος γίνεται παραταξιακό τσιφλίκι – εκθέτει στο πανελλήνιο  κλπ. Πρωτάκουστο φαινόμενο για τα συνδικαλιστικά δεδομένα.

Μετά την ειδοποίηση από συναδέλφους για το ότι 2 συνάδελφοι διορισμένοι στην Β Αν Αττική εμφανίζονταν στον πίνακα της Α΄ Αν Αττική, ο σύλλογος – ως όφειλε – απέστειλε γραπτά στη Δ/νση (σε 3 διαφορετικούς αποδέκτες ) και επικοινώνησε και τηλεφωνικά ζητώντας απάντηση.  Η Δ/νση δεν έδωσε καμιά απάντηση. Κατόπιν αυτού ο σύλλογος έκανε γνωστό το γεγονός και κάλεσε τους συναδέλφους να ελέγξουν και οι ίδιοι ξανά τους πίνακες, ώστε να εντοπιστούν τυχόν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις πριν εκπνεύσει η προθεσμία των ενστάσεων. (παραθέτουμε στο τέλος και το κείμενο του συλλόγου για να μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του).  Αν η διοίκηση μεριμνούσε να απαντηθεί άμεσα στο έγγραφο του συλλόγου το ζήτημα θα έκλεινε – θα καθησυχαζόταν οι συνάδελφοι –  χωρίς καμιά συνέχεια ούτε καν δημοσιότητα.Οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί αντί να συμφωνήσουν στην άμεση διευθέτηση – διόρθωση του ζητήματος απάντησαν στη διαβούλευση του ΔΣ : ……… “ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε που εμπλέκεται ο σύλλογος κ Σωτηρίου”…!!!Για τους Ενωμένους Εκπαιδευτικούς το σωματείο δεν έχει κανένα λόγο να ελέγχει και να εξασφαλίζει με τη δράση του τη διαφάνεια και ισοτιμία των συναδέλφων στις υπηρεσιακές μεταβολές!!

Προφανώς στους Ενωμένους Εκπαιδευτικούς δεν άρεσε καθόλου το ότι ένα εκπαιδευτικό σωματείο επαγρυπνά διαρκώς και προσπαθεί να παρέμβει αμέσως, όταν ειδοποιείται από συναδέλφους. Ίσως δεν τους αρέσει το γεγονός ότι η δράση του συλλόγου παρακολουθεί, επισημαίνει άμεσα στη διοίκηση και αν χρειαστεί  την εκθέτει. Φυσικά και ο Δ/ντης Εκπαίδευσης έχει την αποκλειστική ευθύνη για κάθε υπηρεσιακή ενέργεια.  Ουδέποτε το σωματείο εμπλέκει τους εργαζόμενους στη Δ/νση  όπως παραπληροφορούν στην  ανακοίνωσή τους οι ΕΕ. Αντίθετα ο σύλλογος έχει υπερασπιστεί με ανακοινώσεις του τους διοικητικούς υπαλλήλους (που δεν ανήκουν στο σωματείο μας), απέναντι στο υπουργείο και τη διοίκηση και το έχει κάνει ανεξάρτητα από το Δ/ντή εκπαίδευσης κάθε φορά.

Το εντυπωσιακότερο βέβαια είναι ότι η επίθεση στο σύλλογο Π.Ε. «Κ Σωτηρίου», από την παράταξη των Ενωμένων Εκπαιδευτικών – Αυτόνομου Δικτύου,  έρχεται ως συμπλήρωμα  της στάσης του Δ/ντή εκπαίδευσης στο να χτυπήσει και να απαξιώσει το σωματείο για να «ξεμπερδέψει»  με τη δράση του. Ίσως για αυτό επιχαίρει και ο ίδιος στα social media επιδοκιμάζοντας την ανερμάτιστη ανακοίνωση των ΕΕ. 

Ο Δ/ντης Εκπαίδευσης εκ νέου αρνείται συνάντηση με το σωματείο και προσπαθεί «να έχει τα χέρια του λυμένα»  για την κατάργηση τμημάτων Νηπιαγωγείων, τις μετακινήσεις μαθητών με στόχο το κλείσιμο τμημάτων, την κατάργηση των  δεύτερων τμημάτων ένταξης σε σχολεία της Αν Αττικής που έχουν πληθώρα μαθητών, την άρνηση λήψης μέτρων για τη σχολική στέγη, τις αυθαιρεσίες απέναντι σε εκπαιδευτικούς. Στην επίθεση αυτή οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, αρνούμενοι να καταδικάσουν την πρωτοφανή προσπάθεια κατάργησης του σωματείου από το διευθυντή εκπαίδευσης!  Εδώ δε βλέπουν καμία θεσμική εκτροπή – επίθεση στο σωματείο που ξεπερνάει και το ν.  Χατζηδάκη !!!  Η κάλυψη των αντιδημοκρατικών ενεργειών του Δ/ντή εκπαίδευσης σε βάρος του σωματείου είναι πάνω από όλα για τους ΕΕ – Αυτόνομο Δίκτυο.

Απευθυνόμενοι αποκλειστικά λοιπόν σε όλες/ους τις/ τους συναδέλφισσες/ους ενημερώνουμε πως όπως κάνουν πάντα η πρόεδρος και τα μέλη ΔΣ του συλλόγου Π.Ε  «Κ. Σωτηρίου»  που προέρχονται από την Ανεξάρτητη Κίνηση, θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων και των μαθητών μας σε ότι έχει να κάνει με τις ενέργειες των διοικούντων της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, όπως κάναμε όλα τα χρόνια.

Θεωρούμε ιδιαίτερα ουσιώδες καθήκον κάθε συλλόγου εκπαιδευτικών, να είναι δίπλα στους συναδέλφους, διασφαλίζοντας ότι όλες οι υπηρεσιακές διαδικασίες που τους αφορούν διενεργούνται σωστά. Ξεκαθαρίζουμε ότι τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης, ως μέλη του ΔΣ του συλλόγου  Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου», δεν πρόκειται να φοβηθούν ούτε από τις απειλές της ηγεσίας της διεύθυνσης εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, αλλά ούτε και από διάφορους  ψευτοαιρετούς, αυτόκλητους ή μη, υπερασπιστές της διοίκησης.

  • Θα συνεχίσουμε να απαντάμε με γρήγορα αντανακλαστικά σε κάθε ανάγκη των συναδέλφων μας.

  • Θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά κάθε πράξη του ΠΥΣΠΕ και να εξακριβώνουμε, εάν κάθε υπηρεσιακή ενέργεια σέβεται τα δικαιώματα των συναδέλφων και αν καταστρατηγεί τις νομικά κατοχυρωμένες διαδικασίες.

  • Θα συνεχίσουμε να ακούμε τις ανησυχίες, καταγγελίες των συναδελφισσών/ων και να τις αναδεικνύουμε είτε αυτές αφορούν τη  Δ/νση Π.Ε., είτε το Υπουργείο, είτε οποιονδήποτε άλλο.

  • Θα συνεχίσουμε «να ενοχλούμε» υπερασπιζόμενοι τις ανάγκες των μαθητών και των σχολείων, όπως με το ζήτημα της ανεύρεσης νέων αιθουσών για τα νηπιαγωγεία σε Κορωπί και Λαύριο.

  • θα συνεχίσουμε να απαιτούμε δημιουργία νέων τμημάτων Α΄ δημοτικού και νηπιαγωγείων.

  •  θα εξακολουθήσουμε να γινόμαστε φωνή συναδέλφων που παρανόμως τους βγάζουν  υπεράριθμους, εν μέσω σχολικού έτους. Για όλα αυτά έχουμε την διαρκή βοήθεια και στήριξη από τους συναδέλφους- μέλη του συλλόγου μας που τόσα χρόνια ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι στο πλευρό τους από το πρώτο λεπτό, αμέσως μόλις προκύψει ανάγκη.

Όσο για τους Ενωμένους εκπαιδευτικούς – Αυτόνομο δίκτυο μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το δρόμο των παρατρεχάμενων της διοίκησης που έχουν επιλέξει και να λειτουργούν ως το γραφείο τύπου του Δ/ντή εκπαίδευσηςΕίναι πολύ χρήσιμο αυτό που κάνουν για ένα λόγο : είναι πραγματικά πολύ αποκαλυπτικό για το ρόλο τους και μπορούν να τον δουν όλοι και όλες οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

Ακόμη

Δείτε το mail που έστειλε ο σύλλογος Κ.Σωτηρίου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής που τόσο ενόχλησε την ηγεσία της διεύθυνσης και τους συνηγόρους της:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail