Συμπλήρωση φόρμας  «κανονικής» αξιολόγησης της σχολικής μονάδας ζήτησαν συντονιστές από το 5ο ΠΕΚΕΣ Αν. Αττικής!!!

Print Friendly, PDF & Email

Συντονιστές από το 5ο ΠΕΚΕΣ Αν. Αττικής, προφανώς θέλοντας να αποτελέσουν το πρελούδιο της επιχειρούμενης τιμωρητικής αξιολόγησης, ζήτησαν από τους διευθυντές των σχολείων ευθύνης τους τη συμπλήρωση φόρμας, η οποία στην ουσία προχωρά σε κανονικότατη αξιολόγηση της σχολικής μονάδας!!!

Συγκεκριμένα η φόρμα google/forms που ζητήθηκε να συμπληρωθεί ξεκινάει με το mail του σχολείου, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκυρη ταυτοποίηση του κάθε σχολείου. Στη συνέχεια ζητούνται, ανάμεσα σε άλλα, συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς λειτούργησε το σχολείο και οι Συνάδελφοι το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά εξαιτίας του covid 19. Πόσοι Συνάδελφοι χρησιμοποίησαν σύγχρονη, πόση ασύγχρονη, ποιες πλατφόρμες, πόσοι μαθητές έπαιρναν μέρος, κ.α. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

  • Το πως λειτούργησε η κάθε σχολική μονάδα κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά αφορά τον κάθε Σύλλογο Διδασκόντων ξεχωριστά, γιατί είναι το μοναδικό όργανο που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και παίρνει τις αποφάσεις. Τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να δοθούν πουθενά και για κανέναν λόγο.
  • Καλούμε τους Συντονιστές που έστειλαν τη συγκεκριμένη φόρμα να την αποσύρουν άμεσα.
  • Καλούμε τους Συναδέλφους να μη συμπληρώσουν τη φόρμα και επαναλαμβάνουμε πως δεν προκύπτει από πουθενά καμία τέτοια υποχρέωση.
  • Καλούμε τους Συντονιστές να αναλογιστούν και να αναστοχαστούν σχετικά με την παρουσία τους και με το πόσο και με ποιον τρόπο στήριξαν τους Συναδέλφους όλη την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά. Θα διαπιστώσουν, δυστυχώς, πως οι περισσότερο το πρώτο διάστημα έλαμψαν δια της απουσίας τους.Στη συνέχεια οι παρεμβάσεις τους ήταν πολύ πίσω από εκεί που είχαν φτάσει οι Συνάδελφοι, οι οποίοι εντελώς αστήριχτοι γενικώς έκαναν ό, τι μπορούσαν για να ανταπεξέλθουν στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε όλοι και στάθηκαν δίπλα στους μαθητές τους και στις οικογένειές τους.
  • Καλούμε τον Σύλλογο «Κώστα Σωτηρίου» να προχωρήσει σε παρόμοια απόφαση και να καταδικάσει το γεγονός.
  • Να οργανωθεί από τους τοπικούς Συλλόγους παράσταση διαμαρτυρίας στο 5ο ΠΕΚΕΣ για το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση ο Κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά στην επιχειρούμενη τιμωρητική αξιολόγηση. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων και η ατομική στοχοποίηση των Συναδέλφων δε θα περάσει. Με ενότητα και αποφασιστικότητα θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό μέτρο που θα χρειαστεί (π.χ. απεργία αποχή ) και   κριθεί απαραίτητο.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail