ΣΥΜΜΕΤEXOYME – στη Συνέλευση της Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα, Δευτέρα 4 Μάη, 6μμ, στην ΑΣΟΕΕ – στο Συλλαλητήριο στις 11 Μάη , 6μμ στα Προπύλαια για την άμεση παύση πληρωμών και τη Διαγραφή του Χρέους

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 151 / 27-4-2015                                 Προς τα μέλη, ΔΟΕ, συνδικάτα, Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους

Το ΔΣ του συλλόγου σε δύο προηγούμενες αποφάσεις του τοποθετήθηκε για το κεντρικό ζήτημα του Χρέους που επιδρά αλυσιδωτά σε όλα τα θέματα και τις πολιτικές αποφάσεις και υποστηρίζει τις δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα.
Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές» γίνονται απαιτητικότεροι. Η κατάσταση ασφυξίας που προκαλούν στην οικονομία ΕΕ και ΔΝΤ, οξύνει τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας και σπρώχνει την κυβέρνηση σε συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων, όπως έγινε αυτές τις μέρες με τη 2η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που μεταφέρει υποχρεωτικά τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων και των ΟΤΑ στην τράπεζα της Ελλάδος.
Η συνέχιση και από τη νέα κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) της εξυπηρέτησης του χρέους οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση και διαμορφώνει τους όρους για να κινηθεί στη συνολική οικονομική πολιτική, στα χνάρια των προηγούμενων βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

 

  • Η διαγραφή του χρέους, η απαλλαγή από αυτό το απεχθές βάρος για τη χώρα και τον λαό, είναι υπόθεση των εργαζομένων και του κινήματος, που πρέπει με τους αγώνες τους να επιβάλουν αυτή την αναγκαία και ρεαλιστική κατεύθυνση.
    Μ’ αυτές τις σκέψεις πιστεύουμε πως πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά :
    • Στη συνέλευση της Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα, Δευτέρα 4 Μάη, 6μμ, στην ΑΣΟΕΕ
    • Στο συλλαλητήριο στις 11 Μάη , 6μμ στα Προπύλαια για την άμεση παύση πληρωμών και τη Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου Χρέους. Το συλλαλητήριο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται τη μέρα που θα συνεδριάσει το Γιουρογκρουπ και μια μέρα πριν από την πληρωμή της επόμενης δόσης ύψους 700 εκατομ στο ΔΝΤ.
    Ακόμα καλούμε :
    Το Δ.Σ. της ΔΟΕ να στήριξει  την « Κίνησης για την διαγραφή του χρέους τώρα», όπως ήδη έχουν κάνει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεκάδες σωματεία και κοινωνικές δυνάμεις, διεκδικώντας την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
    Ο σύλλογος μας θα συμβάλει στην διοργάνωση της κινητοποίησης και με 100 ευρώ για την εκδοση αφίσας και τα οργανωτικά του συλλαλητήριου.

Διαβάστε   ΕΔΩ τη Διακήρυξη της Κίνησης και ΕΔΩ  την πρόσκληση στη συνέλευση

 

ypografes syllogos

 

  Αφίσα Χρέος

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail