Συμμετοχή στη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 7/9 στην Καμάρα στις 6μμ. Κάλυψη της μετακίνησης συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη στις διαδηλώσεις

Print Friendly, PDF & Email

ΑΠ: 172/ 3-9-2019                                                                                                                   Προς:  τα μέλη, ΔΟΕ

Οι φετινές διαδηλώσεις των συνδικάτων στη ΔΕΘ απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική από την νέα κυβέρνηση σε πλήρη συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και  σε συμφωνία με την ΕΕ και το κεφάλαιο έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Τα πρώτα μέτρα και εξαγγελίες της κυβέρνησης δείχνουν το αυταρχικό της πρόσωπο και την απόφασή της να εντείνει την επίθεση στους εργαζόμενους τόσο συνολικά όσο και στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τις ανακοινώσεις για τον επικείμενο συνδικαλιστικό νόμο, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τη συνέχιση της λιτότητας, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη σκανδαλώδη παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο (επενδυτικά σχέδια σε βάρος του περιβάλλοντος, νόμος για τις διευκολύνσεις των επενδυτών). Στην εκπαίδευση συνεχίζεται η 10ετής αδιοριστία των 35 χιλιάδων αναπληρωτών ενώ προωθούν την εφαρμογή του προσοντολόγιου και προετοιμάζουν την αξιολόγηση, προχωρούν στην ακύρωση της υποχρεωτικότητας της προσχολικής αγωγής σε 13 Δήμους και προετοιμάζουν την ενίσχυση του σχολείου της αγοράς της αριστείας και των μάνατζερ.

Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το εργατικό κίνημα να δώσει την πρώτη απάντηση με μεγάλες διαδηλώσεις και να διατρανώσει την απόφασή του ότι και η νέα κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της σε κάθε τέτοια προσπάθεια επίθεσης στους εργαζόμενους.

Η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ο κυρίαρχος συνδικαλισμός συνεχίζουν να κινούνται στα πλαίσια της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και να βρίσκονται σε τροχιά συναίνεσης και ανοχής στη νέα κυβέρνηση αντί να οργανώσουν αποφασιστικό αγωνιστικό σχέδιο ενάντια στην κυβερνητική επίθεση.

Ο σύλλογος μας θα συμμετέχει στη διαδήλωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην ΚΑΜΑΡΑ και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν.

Θα συμβάλει στη οργάνωση αποστολής όσων εκπαιδευτικών θέλουν να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ με λεωφορεία που θα βάλει η ΔΟΕ και καλεί όσους/ες συναδέλφους επιθυμούν να μεταβούν στη Θεσ/νίκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο ΔΣ του συλλόγου.

                                                                  Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                                                        Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                            Γιάννης Ρούπας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail